Închide meniul

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, calificare în turul 2! Debut în forță la Paris

Antena Sport Publicat: 29 mai 2023, 20:00 / Actualizat: 29 mai 2023, 22:38

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, calificare în turul 2! Debut în forță la Paris

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, calificare în turul 2

Carlos Alcaraz, la Roland Garros / Profimedia Images

  • Carlos Alcaraz e principalul favorit la Roland Garros
  • Rafael Nadal nu participă la RG

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz a obținut o calificare în turul 2, la Paris. Liderul mondial nu a avut probleme în meciul de debut la Roland Garros, învingându-l pe italianul Flavio Cobolli (6-0, 6-2, 7-5), aflat pe locul 159 şi venit din calificări, care a reuşit să reziste doar în setul al treilea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În turul următor, numărul 1 mondial îl va înfrunta pe japonezul Taro Daniel (locul 112).

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, calificare în turul 2

Într-un turneu mai deschis ca niciodată la masculin, cei doi principali favoriţi, Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic, nu au ratat primul tur la Porte d’Auteuil.

Reclamă

Alcaraz este principalul favorit al caselor de pariuri, la Roland Garros, el având o cotă de 2.35 la câștigarea trofeului.

El a ajuns în această postură și după retragerea lui Rafael Nadal. Liderul mondial s-a declarat întristat de vestea dată de „El Matador”, însă speră ca acesta să poată reveni pe teren, pentru a-şi încheia cariera aşa cum merită.

Reclamă

Fără Rafael Nadal la Roland Garros

Rafael Nadal a susţinut o conferinţă de presă, şi a anunţat că nu va putea participa la Roland Garros. Campionul iberic a mărturisit, totodată, că se va retrage din tenis anul viitor.

„Mult succes, Rafa! Foarte dureros şi trist faptul că nu poţi juca la Roland Garros, şi nici în restul sezonului, dar sper ca 2024 să fie un sezon grozav pentru tine şi să poţi spune adio tenisului ca un mare campion ce eşti!”, se arată în mesajul postat de Carlos Alcaraz, pe contul oficial de Twitter.

Rafael Nadal va rata ediţia din acest an a Roland Garros, după 18 participări consecutive. Ibericul este şi campion en-ttre, sezonul trecut câştigand Grand Slam-ul parizian pentru a 14 oară.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic, despre absenţa lui Rafael Nadal, de la Roland Garros

„Faptul că Rafael Nadal nu joacă la Roland Garros e o mare pierdere pentru tenis. Sincer să fiu nu mi-e dor să-l văd pe tablou aici (râde). Nu am avut prea mult succes aici cu el pe tablou. Dar mereu vrei să îi vezi pe cei mai buni jucând la turneele mari, e fără îndoială o mare pierdere.

Sper să revină măcar de la sfârșitul acestui an. Faptul că nu joacă anul acesta la Roland Garros deschide tabloul pentru foarte mulți jucători, pentru că altfel ar fi fost favoritul clar.

Când a anunțat că 2024 va fi ultimul său sezon în circuit, am simțit că și o parte din mine va pleca odată cu el. El a fost unul dintre cei mai mari factori de motivație din cariera mea, m-a făcut să reflectez asupra carierei mele și m-am simțit emoționat. Am avut o rivalitate extraordinară, ne-am împins unul pe celălalt spre rezultate și mai mari. Anunțul lui mă face să mă întreb cât timp voi mai juca și eu”, a spus Djokovic.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Indian Wells
Tenis • 18 mart., 9:23
Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Indian Wells. L-a învins din nou în finală pe Daniil Medvedev
Carlos Alcaraz, revenire de senzaţie cu Jannik Sinner! S-a calificat în finala Indian Wells şi a încheiat seria italianului
ATP • 17 mart., 8:36
Carlos Alcaraz, revenire de senzaţie cu Jannik Sinner! S-a calificat în finala Indian Wells şi a încheiat seria italianului
Carlos Alcaraz a fost atacat de albine la meciul cu Zverev de la Indian Wells
Tenis • 15 mart., 8:39
Carlos Alcaraz, atacat de albine la meciul cu Zverev de la Indian Wells: „Îmi e frică!”. Imagini uluitoare cu momentul invaziei
Carlos Alcaraz și Jannik Sinner s-au calificat fără emoții în sferturi la Indian Wells
Tenis • 13 mart., 11:20
Carlos Alcaraz și Jannik Sinner s-au calificat fără emoții în sferturi la Indian Wells. Cu cine se vor duela
Carlos Alcaraz și Jannik Sinner s-au calificat în turul 3 la Indian Wells
Tenis • 9 mart., 11:00
Carlos Alcaraz și Jannik Sinner s-au calificat în turul 3 la Indian Wells. Cu cine se vor duela