Închide meniul

Roberto Di Matteo, genial înainte de Manchester City – Inter Milano: „Te duci la biserică şi te rogi!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 10 iunie 2023, 13:08

Reclamă
Roberto Di Matteo, genial înainte de Manchester City – Inter Milano: „Te duci la biserică şi te rogi!

Roberto Di Matteo a avut un discurs genial înainte de Manchester City - Inter Milano

Profimedia

Roberto Di Matteo a avut un discurs genial înainte de Manchester City – Inter Milano. Fostul antrenor care a câştigat Liga Campionilor cu Chelsea, în 2012, într-o finală cu Bayern în care nimeni nu îi dădea nicio şansă echipei sale, a prefaţat duelul de la Instanbul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ca şi în 2012, finală Ligii Campionilor din 2023 are o favorită clară: Manchester City. Roberto Di Matteo e de părere că Inter poate răsturna toate calculele hârtiei şi să câştige finala de la Istanbul.

Roberto Di Matteo, genial înainte de Manchester City – Inter Milano

„Te duci la biserică cu toată echipa și te rogi. Serios, convingerea face diferența. Am avut-o: eram puțin învinețiți, dar prea convinși că am putea face asta (n.r să câștigăm Champions League). Același spirit animează Inter. Nu mi se pare o echipă speriată.

Este mai mult decât un antrenor (n.r. Pep Guardiola). Este un vizionar, studios, creativ: știe cât de competitivi suntem noi italienii, se teme de noi. Cu toate acestea, să joc împotriva lui poate fi dureros: am văzut asta și când, ca antrenor Schalke, m-am confruntat cu Bayernul său.

Întotdeauna pune calitate într-un sistem imprevizibil, se schimbă când nu te aștepți. Înainte de semifinala din 2012, am urmărit zeci de meciuri cu staff-ul meu să văd dacă are puncte slabe. Ne-am gândit la fiecare soluție posibilă iar rezultatul a fost mereu același: n-avea cum, pe hârtie ar fi trebuit să câștige. Dar atunci ceea ce pui pe hârtie se transformă magic în realitate.

Reclamă

Încep prin a spune că îmi plac foarte mult Lautaro și Barella: au un stil apropiat de Premier League, sunt două pericole pentru City. Drogba acestui Inter, însă, este prietenul meu Romelu Lukaku. L-am cunoscut la 19 ani la Chelsea, când am a fost asistentul lui Villas Boas.

I-a fost incredibil de foame. Pot spune că, dacă e bine, chiar zguduie lumea. E o fiară care nu se oprește. Și acum pare să fie bine”, a declarat Roberto Di Matteo pentru Gazzeta dello Sport.

Trasee spectaculoase pentru Manchester City şi Inter

În acest sezon european, Manchester City a avut un traseu remarcabil, fără înfrângere, iar în fazele eliminatorii a impresionat pe teren propriu, obţinând victorii clare în faţa unor echipe valoroase: 7-0 cu RB Leipzig în optimi, 3-0 cui Bayern în sferturi, 4-0 cu Real Madrid în semifinale.

Reclamă 4 / 0/3

De cealaltă parte, Inter a pierdut două meciuri în această campanie europeană, ambele în grupă, cu Bayern. Echipa antrenată de Simone Inzaghi a arătat constanţă şi forţă, fiind o contracandidată demnă la câştigarea trofeului.

Manchester City luptă pentru tripla istorică

Manchester City are şansa de a realiza o triplă pe care doar rivala Manchester United a reuşit-o (1999), Premier League, Cupa Angliei şi Champions League în acelaşi sezon.

Finala de la Istanbul va fi arbitrată de o brigadă din Polonia, cu Szymon Marciniak la centru şi cu Paweł Sokolnicki şi Tomasz Listkiewicz, arbitri asistenţi. Al patrulea oficial a fost desemnat românul Istvan Kovacs. Arbitru video a fost desemnat polonezul Tomasz Kwiatkowski, iar arbitri asistenţi video vor fi polonezul Bartosz Frankowski şi germanul Marco Fritz.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare 9:44 „Ce interes după acest meci?” Mihai Popescu, mesaj despre transferul la FCSB după 1-4 cu Sepsi! S-a prăbușit și a răspuns sincer 9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! 8:53 Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob de la Farul – Sepsi 1-4! Ce s-a scris despre scandări 8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! Vezi toate știrile
Citește și