Închide meniul

Manchester City a câştigat UEFA Champions League! Golul lui Rodri a decis finala cu Inter, de la Istanbul!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 10 iunie 2023, 23:45

Manchester City a câştigat UEFA Champions League! Golul lui Rodri a decis finala cu Inter, de la Istanbul!

Manchester City a câştigat UEFA Champions League, după o finală cu Inter

Jucătorii lui Manchester City, în timpul meciului cu Inter/ Profimedia

Manchester City – Inter 1-0 | Manchester City a câştigat UEFA Champions League, după o victorie la limită cu Inter, în finala de la Istanbul. Meciul a fost decis de golul marcat de Rodri, în minutul 58.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City a reuşit să câştige primul său trofeu european din istorie. Pep Guardiola a câştigat al treilea trofeu din UEFA Champions League, din cariera sa de antrenor. „Cetăţenii” au reuşit o triplă istorică.

Manchester City – Inter Milano 1-0, în finala UEFA Champions League

Final! Manchester City – Inter 1-0! Manchester City a câştigat finala UEFA Champions League!

Min. 88: Ocazie Inter! Romelo Lukaku a ratat şansa de a egala! Lovitura de cap a atacantului belgian a fost respinsă in extremis de Ruben Diaz.

Min. 77: Ocazie Manchester City! Phil Foden a ratat şansa de a majora diferenţa! Şutul său a fost respins de portarul italienilor.

Reclamă

Min. 70: Ocazie Inter! Lovitura de cap a lui Dimarco a lovit bara trasversală a porţii lui Manchester City.

Min. 68: Manchester City – Inter 1-0! Rodri a deschis scorul în finala UEFA Champions League! Mijlocaşul a înscris cu un şut în forţă, de la marginea careului.

Min. 58: Ocazie Inter! Lautaro Martinez a profitat de o greşeală în apărarea „cetăţenilor”. Sud-americanul a şutat în portarul Ederson!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 46: Începe repriza secundă!

Pauză! Manchester City şi Inter sunt la egalitate, după primele 45 de minute de joc.

Min. 27: Ocazie Manchester City! Erling Haaland a primit o pasă superbă de la Kevin de Bruyne! Şutul norvegianului a fost respins de Onana!

Min. 26: Ocazie Inter! Ederson a pasat greşit către un coechipier, iar mingea a ajuns la Barella! Mijlocaşul a şutut peste poarta lăsată goală de ieşirea hazardată a portarului „cetăţenilor”.

Min. 6: Ocazie Manchester City! Bernardo Silva a şutat puţin pe lângă poarta lui Onana, din interiorul careului.

Min. 1: Începe meciul!

Echipele de start:

Reclamă

Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Ake – Stones, Rodri – Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland

Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco – Martinez – Dzeko

Manchester City – Inter Milano LIVE TEXT (sâmbătă, 22:00)

Update 10 iunie: Patronul „cetăţenilor” merge la Istanbul! Detalii, AICI.

Update 10 iunie: Ioan Andone va vedea de pe stadion finala dintre Manchester City şi Inter. Detalii, AICI.

Update 10 iunie: Manchester City – Inter Milano | Erling Haaland, aproape de o accidentare stupidă înaintea finalei Ligii Campionilor. Detalii AICI.

Update 10 iunie: Roberto Di Matteo, genial înainte de Manchester City – Inter Milano: „Te duci la biserică şi te rogi!” Detalii AICI.

Update 10 iunie: Lautaro Martinez, înainte de Manchester City – Inter Milano: „Senzaţia e similară cu cea din finala Cupei Mondiale!” Ce a spus Simone Inzaghi. Detalii AICI.

Update: Kevin De Bruyne nu crede că e suficient ca Manchester City să câştige Liga Campionilor pentru a pune capăt criticilor. Detalii, AICI

Update: Ce le cere Pep Guardiola jucătorilor săi, înaintea finalei cu Inter. Detalii, AICI

Update: Ce a declarat Erling Haaland, înaintea finalei Ligii Campionilor. Detalii, AICI

Update: Lautaro Martinez vrea şi Liga Campionilor, după Cupa Mondială! Detalii, AICI!

City, care a cucerit Cupa Cupelor în 1970, a devenit un club european de top recent, după preluarea sa de un grup din Emiratele Arabe Unite (2008). „Cetăţenii” au dominat fotbalul din Albion în ultimii ani, cu cinci titluri câştigate în ultimii şase ani, iar trofeul Champions League ar fi încununarea acestor eforturi, financiare şi sportive.

Ar fi o performanţă de vis atât pentru club, cât şi pentru managerul Pep Guardiola, care nu a mai câştigat cea mai importantă competiţie intercluburi din 2011, eşuând cu Bayern şi cu City după performanţele realizate cu Barcelona. De partea cealaltă, Inter a câştigat trofeul în trei rânduri, în 1964, 1965 şi 2010.

Ce spune patronul lui Inter, Steve Zhang, înainte de finala Ligii Campionilor

Patronul nerrazurilor, Steve Zhang, a făcut o dezvăluire fabuloasă înainte de Manchester City – Inter.

Steve Zhang a mărturisit că Romelo Lukaku a prezis că Inter Milano va ajunge în finala Ligii Campionilor. Miliardarul chinez a precizat că nu l-a crezut pe Lukaku, dar în cele din urmă s-a dovedit că atacantul belgian a avut dreptate.

Oficialul chinez a povestit o anecdotă despre Romelu Lukaku, venit sub formă de împrumut şi care nu a avut un sezon grozav în Serie A: ”El mi-a spus: ‘Preşedinte, niciodată să nu spui niciodată, vom ajunge în finala Ligii Campionilor’. Am surâs, gândind: ‘este nebun’, dar a avut dreptate”.

Trasee spectaculoase pentru Manchester City şi Inter

În acest sezon european, Manchester City a avut un traseu remarcabil, fără înfrângere, iar în fazele eliminatorii a impresionat pe teren propriu, obţinând victorii clare în faţa unor echipe valoroase: 7-0 cu RB Leipzig în optimi, 3-0 cui Bayern în sferturi, 4-0 cu Real Madrid în semifinale.

De cealaltă parte, Inter a pierdut două meciuri în această campanie europeană, ambele în grupă, cu Bayern. Echipa antrenată de Simone Inzaghi a arătat constanţă şi forţă, fiind o contracandidată demnă la câştigarea trofeului.

Manchester City luptă pentru tripla istorică

Manchester City are şansa de a realiza o triplă pe care doar rivala Manchester United a reuşit-o (1999), Premier League, Cupa Angliei şi Champions League în acelaşi sezon.

Finala de la Istanbul va fi arbitrată de o brigadă din Polonia, cu Szymon Marciniak la centru şi cu Paweł Sokolnicki şi Tomasz Listkiewicz, arbitri asistenţi. Al patrulea oficial a fost desemnat românul Istvan Kovacs. Arbitru video a fost desemnat polonezul Tomasz Kwiatkowski, iar arbitri asistenţi video vor fi polonezul Bartosz Frankowski şi germanul Marco Fritz.

Parcursul celor două finaliste în acest sezon european

Manchester City

Grupa G – primul loc

Optimi de finală

Sferturi de finală

Semifinale

Inter Milano

Grupa C – locul al doilea

Optimi de finală

Sferturi de finală

Semifinale

Manchester City – Inter Milano LIVE TEXT | Echipele probabile

Pep Guardiola: „Am învățat că la acest club trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Am avut această șansă în urmă cu doi ani, nu am reușit. Acum vom da totul. Vom aborda acest meci cum am făcut cu fiecare din acest sezon, sută la sută concentrați, cu nimic de pierdut. Am atins 10 semifinale de Ligă în calitate de antrenor, am jucat trei finale, am câștigat două. Această competiție mi-a oferit mai mult decât mi-aș fi putut imagina”.

Simone Inzaghi: Vorbim despre un meci de fotbal și, cu tot respectul, nu mi-e frică de nimic. Guardiola este cel mai bun antrenor din lume și a marcat o eră. Avem respect pentru ei, dar suntem mândri să jucăm în această finală pe care ne-o doream cu toată puterea noastră.

Va fi ultimul din cele 57 de meciuri în cadrul cărora chiar și cele mai discutate înfrângeri ne-au permis să ajungem unde vom vom fi sâmbătă. Motivațiile? Sunt foarte importante, iar acești băieți care se antrenează au multe.

Cel mai important meci al carierei mele? Da, este. Pentru mine și pentru jucătorii mei: Onana și Dzeko au mai jucat în semifinale, dar nimeni nu a ajuns până în finală. Suntem recompensați pentru eforturile făcute de-a lungul anului”.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și