Închide meniul

Roberto Di Matteo, genial înainte de Manchester City – Inter Milano: „Te duci la biserică şi te rogi!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 10 iunie 2023, 13:08

Roberto Di Matteo, genial înainte de Manchester City – Inter Milano: „Te duci la biserică şi te rogi!

Roberto Di Matteo a avut un discurs genial înainte de Manchester City - Inter Milano

Profimedia

Roberto Di Matteo a avut un discurs genial înainte de Manchester City – Inter Milano. Fostul antrenor care a câştigat Liga Campionilor cu Chelsea, în 2012, într-o finală cu Bayern în care nimeni nu îi dădea nicio şansă echipei sale, a prefaţat duelul de la Instanbul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ca şi în 2012, finală Ligii Campionilor din 2023 are o favorită clară: Manchester City. Roberto Di Matteo e de părere că Inter poate răsturna toate calculele hârtiei şi să câştige finala de la Istanbul.

Roberto Di Matteo, genial înainte de Manchester City – Inter Milano

„Te duci la biserică cu toată echipa și te rogi. Serios, convingerea face diferența. Am avut-o: eram puțin învinețiți, dar prea convinși că am putea face asta (n.r să câștigăm Champions League). Același spirit animează Inter. Nu mi se pare o echipă speriată.

Este mai mult decât un antrenor (n.r. Pep Guardiola). Este un vizionar, studios, creativ: știe cât de competitivi suntem noi italienii, se teme de noi. Cu toate acestea, să joc împotriva lui poate fi dureros: am văzut asta și când, ca antrenor Schalke, m-am confruntat cu Bayernul său.

Întotdeauna pune calitate într-un sistem imprevizibil, se schimbă când nu te aștepți. Înainte de semifinala din 2012, am urmărit zeci de meciuri cu staff-ul meu să văd dacă are puncte slabe. Ne-am gândit la fiecare soluție posibilă iar rezultatul a fost mereu același: n-avea cum, pe hârtie ar fi trebuit să câștige. Dar atunci ceea ce pui pe hârtie se transformă magic în realitate.

Reclamă

Încep prin a spune că îmi plac foarte mult Lautaro și Barella: au un stil apropiat de Premier League, sunt două pericole pentru City. Drogba acestui Inter, însă, este prietenul meu Romelu Lukaku. L-am cunoscut la 19 ani la Chelsea, când am a fost asistentul lui Villas Boas.

I-a fost incredibil de foame. Pot spune că, dacă e bine, chiar zguduie lumea. E o fiară care nu se oprește. Și acum pare să fie bine”, a declarat Roberto Di Matteo pentru Gazzeta dello Sport.

Trasee spectaculoase pentru Manchester City şi Inter

În acest sezon european, Manchester City a avut un traseu remarcabil, fără înfrângere, iar în fazele eliminatorii a impresionat pe teren propriu, obţinând victorii clare în faţa unor echipe valoroase: 7-0 cu RB Leipzig în optimi, 3-0 cui Bayern în sferturi, 4-0 cu Real Madrid în semifinale.

Reclamă 4 / 0/3

De cealaltă parte, Inter a pierdut două meciuri în această campanie europeană, ambele în grupă, cu Bayern. Echipa antrenată de Simone Inzaghi a arătat constanţă şi forţă, fiind o contracandidată demnă la câştigarea trofeului.

Manchester City luptă pentru tripla istorică

Manchester City are şansa de a realiza o triplă pe care doar rivala Manchester United a reuşit-o (1999), Premier League, Cupa Angliei şi Champions League în acelaşi sezon.

Finala de la Istanbul va fi arbitrată de o brigadă din Polonia, cu Szymon Marciniak la centru şi cu Paweł Sokolnicki şi Tomasz Listkiewicz, arbitri asistenţi. Al patrulea oficial a fost desemnat românul Istvan Kovacs. Arbitru video a fost desemnat polonezul Tomasz Kwiatkowski, iar arbitri asistenţi video vor fi polonezul Bartosz Frankowski şi germanul Marco Fritz.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și