Închide meniul

David Popovici, aur la proba de 200 de metri liber, la Sette Colli! Timp formidabil pentru campionul român

Viviana Moraru Publicat: 25 iunie 2023, 20:17

Reclamă
David Popovici, aur la proba de 200 de metri liber, la Sette Colli! Timp formidabil pentru campionul român

David Popovici, aur la 200 de metri liber, la Sette Colli

David Popovici, pe podium / Profimediaimages

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber, de la Sette Colli. Sportivul român a înregistrat un timp formidabil, înotând în finala A de la competiţia din Italia. Campionul român a terminat cursa cu timpul de 1,45,49, la peste o secundă de ocupantul locului doi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a participat în acest week-end la trofeul Sette Colli, competiţie premergătoare Campionatelor Mondiale de la Fukuoka, de la sfârşitul lunii iulie.

David Popovici, aur la 200 de metri liber, la Sette Colli

David Popovici şi-a trecut în cont a doua medalie de aur de la Sette Colli. Acesta a câştigat şi finala probei de 200 de metri liber, după ce sâmbătă a terminat pe primul loc şi în finala de 100 de metri liber.

David Popovici s-a calificat cu al patrulea timp în finală, mai exact cu timpul de 1,47,09. Acesta a luat startul în finala de 200 de metri liber de pe culoarul patru, şi a reuşit o cursă superbă la Foro Italico, în bazinul în care a devenit campion european anul trecut.

Popovici a întors primul de fiecare dată, şi astfel şi-a trecut în cont medalia de aur, cu timpul de 1,45,49. Acesta a fost urmat în clasament de britanicul Thomas Dean, campionul olimpic de la această probă din 2021.

Reclamă
Reclamă

Gest uriaş făcut de David Popovici, la Foro Italico

Campionul român i-a înmânat medalia de aur cucerită la proba de 100 de metri liber unui copil care a câştigat bătălia cu cancerul.

Popovici este „Ambasador al Speranţei” într-o campanie iniţiată de o clinică privată. Conform gsp.ro, campionul de 18 ani a făcut încă un gest enorm, oferindu-i medalia de la Sette Colli unui copil care a câştigat cea mai importantă cursă a vieţii.

Nu este prima oară când Popovici face un gest de o asemenea importanţă. Recent, el a donat medalia de aur a probei de 200 de metri liber de la Mondialul de la Budapesta de anul trecut unor copii bolnavi de cancer.

Reclamă

„Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății.

Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii”, se arată într-un comunicat mai vechi al lui Popovici, conform sursei citate.

Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:25 27 sept.

Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria

0:21 27 sept.

Darius Olaru, prima reacţie după „dubla” de vis din FCSB – RFS 4-1: „Era cel mai uşor meci!” Mesaj pentru Ştefănescu şi Bîrligea

0:09 27 sept.

„Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali

23:55

Cum arată clasamentul din grupa de Europa League, după prima etapă! FCSB, peste favoritele competiţiei

23:50

Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii

23:45

Darius Olaru, dublă de senzaţie în FCSB – RFS! Florin Tănase i-a dat un assist genial căpitanului roş-albaştrilor

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 4 FotoLewis Hamilton şi-a ales favoritul dintre Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo: „La finalul zilei sunt fanul lui” 5 Prima reacţie a lui Răzvan Lucescu, după Galatasaray – PAOK 3-1: „Am luat două goluri din cauza naivităţii” 6 Program prelungit şi trasee modificate pentru mai multe linii STB, pentru meciul FCSB – RFS. Anunţul făcut
Citește și