Închide meniul

David Popovici, aur la proba de 200 de metri liber, la Sette Colli! Timp formidabil pentru campionul român

Viviana Moraru Publicat: 25 iunie 2023, 20:17

Reclamă
David Popovici, aur la proba de 200 de metri liber, la Sette Colli! Timp formidabil pentru campionul român

David Popovici, aur la 200 de metri liber, la Sette Colli

David Popovici, pe podium / Profimediaimages

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber, de la Sette Colli. Sportivul român a înregistrat un timp formidabil, înotând în finala A de la competiţia din Italia. Campionul român a terminat cursa cu timpul de 1,45,49, la peste o secundă de ocupantul locului doi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a participat în acest week-end la trofeul Sette Colli, competiţie premergătoare Campionatelor Mondiale de la Fukuoka, de la sfârşitul lunii iulie.

David Popovici, aur la 200 de metri liber, la Sette Colli

David Popovici şi-a trecut în cont a doua medalie de aur de la Sette Colli. Acesta a câştigat şi finala probei de 200 de metri liber, după ce sâmbătă a terminat pe primul loc şi în finala de 100 de metri liber.

David Popovici s-a calificat cu al patrulea timp în finală, mai exact cu timpul de 1,47,09. Acesta a luat startul în finala de 200 de metri liber de pe culoarul patru, şi a reuşit o cursă superbă la Foro Italico, în bazinul în care a devenit campion european anul trecut.

Popovici a întors primul de fiecare dată, şi astfel şi-a trecut în cont medalia de aur, cu timpul de 1,45,49. Acesta a fost urmat în clasament de britanicul Thomas Dean, campionul olimpic de la această probă din 2021.

Reclamă
Reclamă

Gest uriaş făcut de David Popovici, la Foro Italico

Campionul român i-a înmânat medalia de aur cucerită la proba de 100 de metri liber unui copil care a câştigat bătălia cu cancerul.

Popovici este „Ambasador al Speranţei” într-o campanie iniţiată de o clinică privată. Conform gsp.ro, campionul de 18 ani a făcut încă un gest enorm, oferindu-i medalia de la Sette Colli unui copil care a câştigat cea mai importantă cursă a vieţii.

Nu este prima oară când Popovici face un gest de o asemenea importanţă. Recent, el a donat medalia de aur a probei de 200 de metri liber de la Mondialul de la Budapesta de anul trecut unor copii bolnavi de cancer.

Reclamă

„Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății.

Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii”, se arată într-un comunicat mai vechi al lui Popovici, conform sursei citate.

Reclamă
Recomandări

Va redeveni Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:54

„Eu nu primesc telefoane din tribune!” Dorinel Munteanu, discurs vehement după Oţelul – Dinamo! Şi-a distrus jucătorii

23:31

Zeljko Kopic așteaptă întăriri la Dinamo după 1-1 cu Oțelul! Mesaj categoric despre transferuri

23:30

Golgheterul lui Dinamo, mesaj ferm după ce a marcat în remiza cu Oţelul: „E doar începutul!”

23:14

David Maftei, prima reacție după ce a fost certat pe teren de Dorinel Munteanu, în Oțelul – Dinamo 1-1: „Știți cum este dânsul..”

22:59

Oţelul – Dinamo 1-1. Meci echilibrat la Galaţi! „Câinii” lui Kopic au ratat ocazia de a urca pe locul 2

22:54

Pierdere uriaşă pentru PAOK! Probleme pentru Răzvan Lucescu înaintea meciului cu Volos

1 VIDEOCharles Leclerc şi Lando Norris, cei mai rapizi în antrenamentele din Singapore! Cursa e duminică (14:45, Antena 1 şi AntenaPLAY) 2 FotoRonnie O’Sullivan s-a despărţit, după 12 ani, de logodnica lui Laila Rouass: „S-a terminat!”. Anunţul momentului! 3 FotoA îmbrăcat cea mai transparentă rochie la o lună după ce a devenit vicecampioană olimpică la Paris. Reacţii fabuloase: „Regină!” 4 Programul complet din etapa de F1 Academy de la Singapore! Antrenamentele, calificările şi cele două curse, live în AntenaPLAY 5 Cum arată clasamentul după prima etapă din UEFA Champions League. Bayern e lider după masacrul cu Dinamo Zagreb 6 Gala PFL Mena 3 este ACUM, în AntenaPLAY! Spectacol total la Riad
Citește și