Închide meniul

UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor! Forul continental pregăteşte invitaţii pentru cluburile din Arabia Saudită

Alex Masgras Publicat: 16 iulie 2023, 16:39

Reclamă
UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor! Forul continental pregăteşte invitaţii pentru cluburile din Arabia Saudită

UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor

Cristiano Ronaldo, în tricoul lui Al-Nassr / Profimedia

UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor. În acestă vară, cluburile din Arabia Saudită au făcut mai multe transferuri importante, ceea ce înseamnă că mai mulţi jucători de top nu vor mai evolua în cea mai importantă competiţie intercluburi a Europei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre aceştia se află şi Cristiano Ronaldo, cel care a semnat încă de la începutul acestui an cu Al-Nassr. Această perioadă de mercato a venit cu mai multe surprize, după ce jucători precum Karim Benzema, N’Golo Kante, Roberto Firmino, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic sau Marcelo Brozovic au luat şi ei drumul Arabiei Saudite.

UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor! Forul continental pregăteşte invitaţii pentru cluburile din Arabia Saudită

Tocmai din acest motiv, UEFA caută soluţii pentru a îi readuce pe aceşti jucători în Europa, chiar dacă sunt jucătorii cluburilor din Arabia Saudită.

Potrivit calciomercato.it, forul continental se gândeşte la posibilitatea ca aceste cluburi să poată participa în Liga Campionilor.

Ideea celor de la UEFA este de a oferi wildcard-uri echipelor din Arabia Saudită pentru a se asigura că jucători precum Cristiano Ronaldo sau Karim Benzema pot evolua în continuare în Liga Campionilor.

Reclamă

Din sezonul 2024/25, formatul Ligii Campionilor va suferi schimbări majore. Competiţia va găzdui 36 de echipe.

Cum va arăta Liga Campionilor din sezonul 2024/25

UEFA a aprobat reforma sugerată pentru Liga Campionilor. Competiţia va suferi modificări importante şi va avea 36 de echipe în loc de 32. De asemenea, UCL nu va mai fi alcătuită din grupe, ci va fi o ligă din care vor promova primele 8 echipe direct în fazele eliminatorii. Cluburile au garantate cel puţin 10 partide, astfel că veniturile vor fi pe măsură.

Cele patru ţări „mari” din fotbalul european (Anglia, Spania, Germania şi Italia) păstrează patru echipe calificate automat. Franţa (în prezent a cincea naţiune europeană) va avea trei locuri garantate (faţă de două), ceea ce pretindea de mult timp, în timp ce câştigătoara LC şi cea a Ligii Europa din sezonul anterior vor fi calificate automat.

Reclamă 4 / 0/3

Urna I va reuni cele mai bune echipe pe baza coeficienului UEFA şi aşa mai departe. Într-o primă fază, vor fi 10 meciuri de echipă, fără tur-retur. La finalul acestui campionat, primele opt formaţii vor fi calificate direct în optimile de finală, iar cele clasate între locurile 25 şi 36 vor fi eliminate.

Cluburile cuprinse între locurile 9 şi 24 vor juca un play-off (tur-retur) pentru a desemna celelalte opt echipe care trec în optimi. Apoi, competiţia va continua eliminatoriu, după modelul actual (meciuri tur-retur). Câştigătoarea şi finalista Ligii Campionilor va juca 17 meciuri în loc de 13, astăzi. Şi chiar 19 dacă trec prin play-off.

Recomandări
Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:43 Dinamo – Csikszereda LIVE TEXT, ora 20:00. Dinamoviştii dau bătălia finală pentru salvarea de la retrogradare. Echipele de start 18:22 Neluţu Sabău jubilează după ce U Cluj l-a transferat pe Ovidiu Popescu de la FCSB: „E un câştig mare”! I-a fixat deja postul! 18:17 CSA Steaua a anunţat primul transfer pentru noul sezon din Liga 2. Decizie surprinzătoare luată de Daniel Opriţa! 17:53 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 20 mai 17:43 Palermo – Venezia, 21:30, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Ionuţ Nedelcearu continuă asaltul spre promovarea în Serie A! 17:28 Cum a trăit Mircea Lucescu finala de titlu câştigată de Răzvan Lucescu: „Ne-au izolat într-un colţ, nici nu puteai să respiri!” 17:20 Cristi Borcea a dat pronosticul pentru meciul de baraj al lui Dinamo cu Csikszereda, de pe Arena Naţională! 16:52 Reacţia scoţienilor, când au aflat că Neil Lennon a semnat cu Rapid şi că va încasa un salariu uriaş: „O schimbare masivă!” 16:15 Preşedinte-surpriză pentru proiectul noului Dinamo, cu Ion Ţiriac şi Cristi Borcea: „Din primul an îl depăşesc pe Gigi Becali” 15:56 Rolul pe care îl are Mircea Lucescu la „noul Rapid”, propus de Dan Şucu după venirea lui Neil Lennon: „Îi mulțumesc” Vezi toate știrile
Citește și