Închide meniul

UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor! Forul continental pregăteşte invitaţii pentru cluburile din Arabia Saudită

Alex Masgras Publicat: 16 iulie 2023, 16:39

Reclamă
UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor! Forul continental pregăteşte invitaţii pentru cluburile din Arabia Saudită

UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor

Cristiano Ronaldo, în tricoul lui Al-Nassr / Profimedia

UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor. În acestă vară, cluburile din Arabia Saudită au făcut mai multe transferuri importante, ceea ce înseamnă că mai mulţi jucători de top nu vor mai evolua în cea mai importantă competiţie intercluburi a Europei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre aceştia se află şi Cristiano Ronaldo, cel care a semnat încă de la începutul acestui an cu Al-Nassr. Această perioadă de mercato a venit cu mai multe surprize, după ce jucători precum Karim Benzema, N’Golo Kante, Roberto Firmino, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic sau Marcelo Brozovic au luat şi ei drumul Arabiei Saudite.

UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor! Forul continental pregăteşte invitaţii pentru cluburile din Arabia Saudită

Tocmai din acest motiv, UEFA caută soluţii pentru a îi readuce pe aceşti jucători în Europa, chiar dacă sunt jucătorii cluburilor din Arabia Saudită.

Potrivit calciomercato.it, forul continental se gândeşte la posibilitatea ca aceste cluburi să poată participa în Liga Campionilor.

Ideea celor de la UEFA este de a oferi wildcard-uri echipelor din Arabia Saudită pentru a se asigura că jucători precum Cristiano Ronaldo sau Karim Benzema pot evolua în continuare în Liga Campionilor.

Reclamă

Din sezonul 2024/25, formatul Ligii Campionilor va suferi schimbări majore. Competiţia va găzdui 36 de echipe.

Cum va arăta Liga Campionilor din sezonul 2024/25

UEFA a aprobat reforma sugerată pentru Liga Campionilor. Competiţia va suferi modificări importante şi va avea 36 de echipe în loc de 32. De asemenea, UCL nu va mai fi alcătuită din grupe, ci va fi o ligă din care vor promova primele 8 echipe direct în fazele eliminatorii. Cluburile au garantate cel puţin 10 partide, astfel că veniturile vor fi pe măsură.

Cele patru ţări „mari” din fotbalul european (Anglia, Spania, Germania şi Italia) păstrează patru echipe calificate automat. Franţa (în prezent a cincea naţiune europeană) va avea trei locuri garantate (faţă de două), ceea ce pretindea de mult timp, în timp ce câştigătoara LC şi cea a Ligii Europa din sezonul anterior vor fi calificate automat.

Reclamă 4 / 0/3

Urna I va reuni cele mai bune echipe pe baza coeficienului UEFA şi aşa mai departe. Într-o primă fază, vor fi 10 meciuri de echipă, fără tur-retur. La finalul acestui campionat, primele opt formaţii vor fi calificate direct în optimile de finală, iar cele clasate între locurile 25 şi 36 vor fi eliminate.

Cluburile cuprinse între locurile 9 şi 24 vor juca un play-off (tur-retur) pentru a desemna celelalte opt echipe care trec în optimi. Apoi, competiţia va continua eliminatoriu, după modelul actual (meciuri tur-retur). Câştigătoarea şi finalista Ligii Campionilor va juca 17 meciuri în loc de 13, astăzi. Şi chiar 19 dacă trec prin play-off.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și