Închide meniul

Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala

Dan Roșu Publicat: 19 iulie 2023, 10:53

Reclamă
Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala

Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala

Tricou cu Emiliano Sala, în timpul unui meci / Getty Images

Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala. Clubul galez a anunţat că a plătit grupării FC Nantes toată suma pentru transferul lui Emiliano Sala, jucător care a decedat într-un accident de avion în data de 21 ianuarie 2019.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

“Cardiff City a plătit astăzi (n.r. – marţi) a doua şi a treia tranşă din suma de transfer pentru Emiliano Sala, aşa cum a dispus recent FIFA. Asta deşi nu există încă o decizie judiciară cu privire la răspunderea lui FC Nantes pentru accident.

Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala

Continuăm să depunem eforturi pentru ca cei responsabili să fie traşi la răspundere. Aşteptăm cu nerăbdare procesul în faţa instanţei franceze de anul viitor”, a precizat clubul.

La sfârşitul lunii trecute, FIFA a dispus ca gruparea Cardiff City, aflată în litigiu cu FC Nantes, să plătească ultimele două tranşe din suma pentru transferul lui Emiliano Sala, în valoare totală de 17 milioane de euro.

Clubul galez a fost somat atunci să plătească tranşele de 6 milioane de euro şi 5 milioane de euro. Această obligaţie de plată a fost însoţită de dobânzi de 5% pentru aceste datorii.

Reclamă

Emiliano Sala a murit la 21 ianuarie 2019, la vârsta de 28 de ani, după ce avionul cu care se deplasa s-a prăbuşit în Canalul Mânecii. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Emiliano Sala a murit în 2019

Emiliano Sala a murit subit din cauza „rănilor la cap şi la corp”, când avionul în care se afla s-a prăbuşit după ce s-a rupt în aer, a stabilit un juriu. De asemenea, este foarte probabil ca fotbalistul să fi fost „profund inconştient” din cauza otrăvirii cu monoxid de carbon în interiorul aparatului.

Sala şi pilotul David Ibbotson au murit după avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, în ianuarie 2019. Tânărul de 28 de ani zbura din Franţa către Ţara Galilor pentru a se alătura echipei Cardiff City.

Reclamă 4 / 0/3

David Henderson, cel care a aranjat zborul, a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru infracţiuni legate de organizarea zborului. Henderson a aranjat ca Ibbotson să-l ducă pe fotbalist de la Cardiff la Nantes şi înapoi, iar avionul s-a prăbuşit în drum spre Cardiff.

Juriul a concluzionat că Sala a murit în accident, fiind asfixiat de nivelurile toxice de monoxid de carbon din sistemul de evacuare defect al aeronavei. Cadavrul pilotului Ibbotson nu a fost găsit. De asemenea, sângele lui Sala avea o saturaţie cu monoxid de carbon de 58 la sută, un nivel pe care un patolog l-a numit „otrăvire severă”.

Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:06 „Merită un suc!” Romario Benzar, reacție nervoasă după ce Abdallah a revenit pe teren la Dinamo 14:52 Cele două „finale” ale lui Răzvan Lucescu şi PAOK pentru titlul din Grecia sunt exclusiv în AntenaPLAY 14:16 Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la Roma! Meciul a fost întrerupt timp de 40 de minute 14:06 (P) O lună până la startul EURO 2024: Tot ce trebuie să știi înaintea turneului continental 13:51 Marius Șumudică e gata să o antreneze gratis pe Rapid: „Să demonstrez ce pot face cu căpriorii!” Ce ofertă uriașă a refuzat 13:35 UPDATEPrimii jucători de bază care au plecat de la FC U Craiova după retrogradare! Anunţul oficial făcut de olteni 13:18 Momente incredibile la meciul Soranei Cîrstea de la Roma! Partida a fost întreruptă, după ce doi protestatari au intrat pe teren 13:07 EXCLUSIVGigi Becali, anunţ de ultimă oră despre transferurile de Europa pe care le face la FCSB! Ce a spus despre situaţia lui Munteanu 13:07 EXCLUSIVGigi Becali a anunţat transferul lui Kiki de la Farul la FCSB: „Peste o săptămână îl luăm!” Singura condiţie pusă 12:55 Programul complet al play-off-ului de promovare în Serie A! Ionuţ Nedelcearu luptă pentru un loc în elita fotbalului italian Vezi toate știrile
Citește și