Închide meniul

Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 19 iulie 2023, 10:53

Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala

Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala

Tricou cu Emiliano Sala, în timpul unui meci / Getty Images

Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala. Clubul galez a anunţat că a plătit grupării FC Nantes toată suma pentru transferul lui Emiliano Sala, jucător care a decedat într-un accident de avion în data de 21 ianuarie 2019.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

“Cardiff City a plătit astăzi (n.r. – marţi) a doua şi a treia tranşă din suma de transfer pentru Emiliano Sala, aşa cum a dispus recent FIFA. Asta deşi nu există încă o decizie judiciară cu privire la răspunderea lui FC Nantes pentru accident.

Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala

Continuăm să depunem eforturi pentru ca cei responsabili să fie traşi la răspundere. Aşteptăm cu nerăbdare procesul în faţa instanţei franceze de anul viitor”, a precizat clubul.

La sfârşitul lunii trecute, FIFA a dispus ca gruparea Cardiff City, aflată în litigiu cu FC Nantes, să plătească ultimele două tranşe din suma pentru transferul lui Emiliano Sala, în valoare totală de 17 milioane de euro.

Clubul galez a fost somat atunci să plătească tranşele de 6 milioane de euro şi 5 milioane de euro. Această obligaţie de plată a fost însoţită de dobânzi de 5% pentru aceste datorii.

Reclamă

Emiliano Sala a murit la 21 ianuarie 2019, la vârsta de 28 de ani, după ce avionul cu care se deplasa s-a prăbuşit în Canalul Mânecii. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Emiliano Sala a murit în 2019

Emiliano Sala a murit subit din cauza „rănilor la cap şi la corp”, când avionul în care se afla s-a prăbuşit după ce s-a rupt în aer, a stabilit un juriu. De asemenea, este foarte probabil ca fotbalistul să fi fost „profund inconştient” din cauza otrăvirii cu monoxid de carbon în interiorul aparatului.

Sala şi pilotul David Ibbotson au murit după avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, în ianuarie 2019. Tânărul de 28 de ani zbura din Franţa către Ţara Galilor pentru a se alătura echipei Cardiff City.

Reclamă 4 / 0/3

David Henderson, cel care a aranjat zborul, a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru infracţiuni legate de organizarea zborului. Henderson a aranjat ca Ibbotson să-l ducă pe fotbalist de la Cardiff la Nantes şi înapoi, iar avionul s-a prăbuşit în drum spre Cardiff.

Juriul a concluzionat că Sala a murit în accident, fiind asfixiat de nivelurile toxice de monoxid de carbon din sistemul de evacuare defect al aeronavei. Cadavrul pilotului Ibbotson nu a fost găsit. De asemenea, sângele lui Sala avea o saturaţie cu monoxid de carbon de 58 la sută, un nivel pe care un patolog l-a numit „otrăvire severă”.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 22:23 Umilinţa supremă pentru Dinamo chiar în ziua în care FCSB a luat titlul! Dezastru în alb și roșu pentru „câini” 22:23 Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene 22:14 LIVE VIDEOHull City – Ipswich se joacă ACUM în AntenaPLAY! Blackburn – Coventry 0-0. Spectacol în Championship 22:11 VIDEOBenfica – Braga 3-1 a fost în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 21:56 VIDEODiscurs desprins din filme, în engleză, al lui Adrian Mititelu Jr, în vestiar, la o săptămână după supradoza de pastile 21:45 FCSB – Farul 2-1! Roş-albaştrii, noii campioni ai Ligii 1! Nebunie pe Arena Naţională! Primul titlu pentru FCSB, după nouă ani 21:37 Bayer Levekusen a egalat în minutul 90+6 și a ajuns la 46 de meciuri fără înfrângere! Echipa lui Xabi continuă seria fabuloasă 21:32 Gestul făcut de Vlad Chiricheş, înainte de FCSB – Farul! Unde a fost surprins fundaşul roş-albaştrilor Vezi toate știrile
Citește și