Închide meniul
VIDEO

Kyle Chalmers este coşmarul lui David Popovici în finalele de la 100 de metri liber

Valentin Pîrcălabu Publicat: 27 iulie 2023, 16:58

Reclamă
Kyle Chalmers este coşmarul lui David Popovici în finalele de la 100 de metri liber

Profimedia

Kyle Chalmers este coşmarul lui David Popovici în finalele mondiale la 100 de metri, atât în competiţiile din bazin scurt, cât şi în cele în bazin olimpic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici şi Kyle Chalmers s-au înfruntat de două ori în finalele de la 100 de metri liber. Prima dată, cei doi s-au duelat la Campionatele Mondiale de Înot în bazin scurt. Chalmers, care deţine şi recordul mondial la această disciplină, a devenit campion mondial la competiţie ce a avut loc la finalul anului trecut. De altfel, Chalmers este deţinătul recordului mondial în proba de 100 de metri liber în bazin scurt.

Ca şi la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, ce sunt transmise exclusiv în AntenaPLAY, David Popovici a ratat câştigarea unei medalii şi a terminat pe locul al patrulea.

Kyle Chalmers este coşmarul lui David Popovici în finalele mondiale la 100 de metri

Kyle Chalmers şi David Popovici s-au înfruntat, la Fukuoka, pentru prima dată în proba de 100 de metri liber în bazin olimpic. Australianul s-a impus şi a devenit pentru prima dată campion mondial în proba regină a nataţiei. Noul campion mondial a fost urmat de Jack Alexy, care a cucerit argintul cu 47:31. Podiumul a fost completat de Goussett, cu 47.42.

Din păcate, David Popovici a ratat şi aici să obţină o medalie şi a terminat finala pe locul 6. David Popovici a obținut un timp sub așteptări, de 47.83. Românul a mai fost depășit de YZhanle Pan (47.43) și Matthew Richards (47.45). „Regele Natației” a fost departe de performanța obținută la Roma, când a stabilit recordul mondial.

Reclamă

Video cu finala de la 100 metri liber de la Fukuoka

Avertismentul americanilor pentru David Popovici, înainte de Campionatele Mondiale

De astfel, experţii americani l-au avertizat pe David Popovici că nu a concurat, până la Fukuoka, împotriva lui Kyle Chalmers în proba de 100 de metri liber, din bazin olimpic. Chiar şi aşa, Popovici era considerat favorit la începutul competiţiei.

„Popovici ajunge la Campionatele Mondiale ca favorit să câştige o nouă medalie de aur, după ce a învins aproape fiecare adversar pe care îl va avea în Japonia. Totuşi, mai este un sportiv pe care nu l-a învins încă şi acela este Chalmers.

Reclamă 4 / 0/3

Este interesant că ambii înotători sunt obişnuiţi să recupereze pe a doua parte a probei. Popovici are o istorie de a se chinui în faţa adversarilor cu un fizic mai mare, deci el va trebui să fie sigur că nu va fi departe de ceilalţi înotători, după primii 50 de metri”, au scris cei de la swimswam.com.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:05 Cel mai bun jucător de la Corvinul a semnat cu o echipă din play-off-ul Ligii 1! Pierdere înainte de preliminariile Europa League 18:48 Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi la Trophee Clarins! A învins-o pe Kristina Mladenovic în 2 seturi 18:45 „Mai bine tăcea!” Cristian Tudor Popescu a răbufnit când a aflat că Simona Halep a „rupt” colaborarea cu Carlos Martinez 18:36 Adrian Mititelu şi-a ales antrenorul cu care să atace revenirea în Liga 1! Primele cinci mutări pe care le face la FCU Craiova 18:18 LIVE VIDEOKazahstan – Suedia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Canada – Norvegia, de la 21:20. Continuă spectacolul la CM de hochei 18:07 Costică Căileanu a murit la 54 de ani, într-un grav accident rutier produs între Năvodari şi Corbu. Tragedie uriaşă în România! 18:03 Federico Piovaccari s-a retras din fotbal! Ultimul marcator din Champions League pentru FCSB a făcut anunțul la aproape 40 de ani 17:50 „Prea bătrân!” Alex Chipciu a ratat transferul şi au apărut dezvăluiri din interior. Ce s-a întâmplat cu adevărat 17:37 „Își arată din nou caracterul murdar!” Suporterii FCSB-ului, atac total după ce Rapid le-a oferit doar 400 de bilete la derby! 17:30 „Durerea a revenit!” Simona Halep, anunţ despre viitorul ei după ce a fost nevoită să se retragă de la Trophee Clarins Vezi toate știrile
Citește și