Închide meniul

Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Alex Masgras Publicat: 28 iulie 2023, 13:49

Reclamă
Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Max Verstappen, pilot Red Bull / Profimedia

Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei. Dublul campion mondial şi liderul clasamentului piloţilor din Formula 1 nu va pleca din prima linie a grilei de start pe circuitul de la Spa-Francorchamps în cursa de duminică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pilotul celor de la Red Bull îşi schimbă cutia de viteze pentru a cincea oară în acest sezon, potrivit skysports.com, în condiţiile în care regulamentul le permite piloţilor să îşi schimbe cutia de viteze de patru ori, înainte de a fi penalizaţi.

Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Weekend-ul de la Spa-Francorchamps este unul dintre cele şase weekend-uri în care vom avea etapă de sprint, astfel că vineri după-amiază vom avea parte de calificările pentru cursa de duminică.

În schimb, Verstappen poate pleca de pe prima poziţie în cursa de sprint de sâmbătă, în cazul în care va obţine cel mai bun timp în shootout.

În urmă cu o săptămână, pilotul celor de la Red Bull a obţinut a şaptea victorie consecutivă în acest sezon din Formula 1, după ce a trecut primul linia de sosire la Hungaroring, în Marele Premiu al Ungariei. În total, Verstappen are 9 victorii în acest sezon.

Reclamă

Verstappen are 281 de puncte în clasamentul piloţilor, având un avans de 110 puncte în faţa coechipierului de la Red Bull, Sergio Perez, care are 171 de puncte. Pe locul 3 se află Fernando Alonso, cu 139 de puncte.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Ungariei. Red Bull Racing, a 12-a cursă câștigată la rând

Odată cu victoria lui Max Verstappen din Ungaria, cei de la Red Bull Racing au stabilit un nou record în Formula 1. Constructorii au reușit să ajungă la 12 curse câștigate la rând, iar perioada următoare se anunță una de succes pentru aceștia. Recordul a fost stabilit inițial în anul 1988 de legendele celor de la McLaren, Ayrton Senna și Alain Prost, atunci când aceștia au reușit să câștige 11 curse la rând.

În cadrul cursei din Ungaria, Verstappen s-a impus în fața lui Nando Norris și Sergio Perez. Lewis Hamilton, pilotul care a plecat din pole-position, a terminat cursa abia pe locul al 4-lea, în timp ce coechipierul său, George Russell, s-a clasat pe locul al 6-lea.

Reclamă 4 / 0/3

Clasamentul piloților:

1. Max Verstappen – 280 puncte
2. Sergio Perez – 171 puncte
3. Fernando Alonso – 139 puncte
4. Lewis Hamilton – 133 puncte
5. George Russell – 88 puncte
….

Clasamentul constructorilor:

1. Red Bull Racing – 451 puncte
2. Mercedes – 221 puncte
3. Aston Martin – 184 puncte
4. Ferrari – 169 puncte
5. McLaren – 87 puncte
….

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:00 LIVE VIDEOSporting – Chaves 0-0. Campioana Portugaliei primeşte trofeul, LIVE în AntenaPLAY. Spectacol total la Lisabona 19:58 Gabriela Ruse, eliminată în semifinalele turneului Trophee Clarins! A fost învinsă de Emma Navarro 19:50 LIVE VIDEOBolton – Oxford United e ACUM în AntenaPLAY. Play-off-ul de promovare în Championship se joacă pe Wembley 19:42 „Am aflat și eu!” Prima reacție a lui Xavi, după ce s-a scris că va fi dat afară de la Barcelona! 19:40 VIDEOCanada – Finlanda 5-3, în AntenaPLAY! Revenire spectaculoasă a canadienilor! Danemarca – Elveția 0-8 şi Letonia – Suedia 2-7 18:54 VIDEOUPDATE | Oliver Goethe a câştigat sprintul din Formula 3 de la Imola, LIVE în AntenaPLAY! Cursa e duminică în AntenaPLAY (9:30) 18:50 Roberto De Zebri nu va mai fi antrenorul lui Brighton! Fostul jucător de la CFR Cluj, dorit de Barcelona și de Bayern 18:29 FotoBayer Leverkusen a primit trofeul de campioană a Germaniei! Echipa lui Xabi Alonso a terminat campionatul neînvinsă 18:26 Reacția lui Ciprian Marica, după ce s-a aflat că Denis Alibec ar semna cu Farul! Care este poziția echipei lui Gică Hagi 18:04 VIDEOMax Verstappen, pole position la Marele Premiu de Formula 1 de la Imola! Cursa e LIVE pe Antena 1 și AntenaPLAY (duminică, 15:45) Vezi toate știrile
Citește și