Închide meniul

Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Alex Masgras Publicat: 28 iulie 2023, 13:49

Reclamă
Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Max Verstappen, pilot Red Bull / Profimedia

Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei. Dublul campion mondial şi liderul clasamentului piloţilor din Formula 1 nu va pleca din prima linie a grilei de start pe circuitul de la Spa-Francorchamps în cursa de duminică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pilotul celor de la Red Bull îşi schimbă cutia de viteze pentru a cincea oară în acest sezon, potrivit skysports.com, în condiţiile în care regulamentul le permite piloţilor să îşi schimbe cutia de viteze de patru ori, înainte de a fi penalizaţi.

Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Weekend-ul de la Spa-Francorchamps este unul dintre cele şase weekend-uri în care vom avea etapă de sprint, astfel că vineri după-amiază vom avea parte de calificările pentru cursa de duminică.

În schimb, Verstappen poate pleca de pe prima poziţie în cursa de sprint de sâmbătă, în cazul în care va obţine cel mai bun timp în shootout.

În urmă cu o săptămână, pilotul celor de la Red Bull a obţinut a şaptea victorie consecutivă în acest sezon din Formula 1, după ce a trecut primul linia de sosire la Hungaroring, în Marele Premiu al Ungariei. În total, Verstappen are 9 victorii în acest sezon.

Reclamă

Verstappen are 281 de puncte în clasamentul piloţilor, având un avans de 110 puncte în faţa coechipierului de la Red Bull, Sergio Perez, care are 171 de puncte. Pe locul 3 se află Fernando Alonso, cu 139 de puncte.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Ungariei. Red Bull Racing, a 12-a cursă câștigată la rând

Odată cu victoria lui Max Verstappen din Ungaria, cei de la Red Bull Racing au stabilit un nou record în Formula 1. Constructorii au reușit să ajungă la 12 curse câștigate la rând, iar perioada următoare se anunță una de succes pentru aceștia. Recordul a fost stabilit inițial în anul 1988 de legendele celor de la McLaren, Ayrton Senna și Alain Prost, atunci când aceștia au reușit să câștige 11 curse la rând.

În cadrul cursei din Ungaria, Verstappen s-a impus în fața lui Nando Norris și Sergio Perez. Lewis Hamilton, pilotul care a plecat din pole-position, a terminat cursa abia pe locul al 4-lea, în timp ce coechipierul său, George Russell, s-a clasat pe locul al 6-lea.

Reclamă 4 / 0/3

Clasamentul piloților:

1. Max Verstappen – 280 puncte
2. Sergio Perez – 171 puncte
3. Fernando Alonso – 139 puncte
4. Lewis Hamilton – 133 puncte
5. George Russell – 88 puncte
….

Clasamentul constructorilor:

1. Red Bull Racing – 451 puncte
2. Mercedes – 221 puncte
3. Aston Martin – 184 puncte
4. Ferrari – 169 puncte
5. McLaren – 87 puncte
….

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:09 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele probabile 13:42 Canelo Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie: „Nu cred că sunt cel mai bun din istorie” 13:33 EXCLUSIVDarius Olaru, pregătit pentru sărbătoarea de titlu a FCSB-ului. Mesajul căpitanului pentru fani: „Un stadion plin!” 13:03 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sărbătoresc promovarea în fața fanilor 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” 12:22 VIDEOEliza Samara şi Andreea Dragoman, victorie clară în proba de dublu la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez Vezi toate știrile
Citește și