Închide meniul

Aryna Sabalenka – Coco Gauff e finala de la US Open 2023. Revenire senzațională a Arynei, după ce a pierdut primul set cu 6-0

Dan Roșu Publicat: 8 septembrie 2023, 8:29

Reclamă
Aryna Sabalenka – Coco Gauff e finala de la US Open 2023. Revenire senzațională a Arynei, după ce a pierdut primul set cu 6-0

Aryna Sabalenka - Coco Gauff e finala de la US Open 2023

Aryna Sabalenka și Madison Keys, la finalul semifinalei de la US Open 2023 / Profimedia Images

Aryna Sabalenka – Coco Gauff e finala de la US Open 2023. Sportiva din Belarus a ajuns în cea de-a doua finală de Grand Slam a carierei, după o revenire spectaculoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noul lider mondial a pierdut primul set cu 6-0 în fața lui Madison Keys. Favorita doi a revenit apoi și a egalat după un tie-break adjudecat la 1. Asta în pofida faptului că Keys a servit pentru meci.

Aryna Sabalenka – Coco Gauff e finala de la US Open 2023

Keys, cap de serie 17, a avut un break în față în setul decisiv, dar Aryna a făcut imediat rebreak la 4-3. Apoi, Sabalenka a salvat două mingi de break în game-ul 8, americanca ratând astfel șansa să servească din nou pentru finală.

În tie-break, Sabalenka s-a impus la 3 și, după mai mult de două ore și jumătate de tenis incredibil, s-a calificat în finala de la US Open 2023, după 0-6, 7-6, 7-6. Acolo, ea se va duela pentru trofeu cu Coco Gauff. Americanca a bătut-o pe Karolina Muchova, cu 6-4, 7-5.

Aceasta este prima finală de la Flushing Meadows pentru Sabalenka, cea care va fi și noul număr unu mondial, începând de luni. Ea va opri seria de 75 de săptămâni a polonezei Iga Swiatek.

Reclamă

Sabalenka: ”Nu știu cum am revenit în meciul ăsta”

”Madison a jucat un tenis extraordinar. A fost la un alt nivel. Cum, nu știu cum, am reușit să revin în acest meci și să mă calific în finala de la US Open.

E prima mea finală aici și asta înseamnă mult pentru mine. Știu că voi ați vrut ca ea să câștige, dar și eu vă mulțumesc că ați stat până atât de târziu. Vă mulțumesc pentru atmosferă și le mulțumesc celor care m-au încurajat pe mine”, a spus Sabalenka, la interviul acordat pe teren.

Keys și-a demonstrat clasa la finalul meciului. Chiar dacă a pierdut semifinala în care a condus cu 6-0, 5-3, americanca a traversat în partea cealaltă a fileului pentru a o îmbrățișa pe adversara ei.

Reclamă 4 / 0/3

Finala de la US Open va fi a șasea partidă dintre Cori Gauff și Aryna Sabalenka. Americanca se află în față la directe, 3-2, dar Aryna este cea care s-a impus ultima oară, la Indian Wells 2023, 6-4, 6-0.

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19
mai
0:30
VIDEOSporting – Chaves 3-0 şi Braga – Porto 0-1, în AntenaPLAY! Sporting a primit trofeul, Porto merge în grupele Europa League
19
mai
0:20
Dan Petrescu a umilit-o pe Farul cu CFR Cluj, dar tot s-a enervat după meci! Ce l-a scos din sărite: „Voi spuneți ce vreți”
19
mai
0:10
Gică Hagi, devastat după ce Farul a fost umilită în ultima etapă de CFR Cluj: „E dureros”! Anunţul pentru sezonul următor
23:59 Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul 23:50 Momente uluitoare în meciul CFR Cluj – Farul 5-1! Cristi Ganea l-a ignorat total pe Gică Hagi, după ce „Regele” l-a schimbat! 23:28 Andrei Ivan ştie unde a pierdut Universitatea Craiova locul 2: „Asta ne-a costat”! Ce a spus despre un posibil transfer 23:10 VideoSporting a primit trofeul Ligii Portugal LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total la festivitatea de premiere de pe Jose Alvalade 22:48 VideoValentin Mihăilă, surprins alături de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova – Sepsi! Imagini de senzație de pe „Ion Oblemenco” 22:43 CFR Cluj – Farul 5-1 şi Universitatea Craiova – Sepsi 3-2! Ardelenii sunt vicecampionii României şi merg în Conference League! 21:50 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în prima repriză Vezi toate știrile
Citește și