Închide meniul

Neymar a doborât recordul lui Pele! Ce a reușit atacantul în ultimul meci al Braziliei

Alex Ioniță Publicat: 9 septembrie 2023, 8:53

Reclamă
Neymar a doborât recordul lui Pele! Ce a reușit atacantul în ultimul meci al Braziliei

Neymar a doborât recordul lui Pele

Neymar, în timpul unui meci pentru Brazilia / Profimediaimages

Neymar a doborât recordul lui Pele! Starul transferat în Arabia Saudită a reușit o nouă performanță în tricoul echipei naționale din Brazilia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă a fost transferat de Al-Hilal în această perioadă de mercato, atacantul contiună să fie convocat la echipa națională. Acum, acesta a reușit o nouă performanță uimitoare și a doborât recordul lui Pele.

Neymar a doborât recordul lui Pele! Atacantul, cel mai bun marcator din istoria Braziliei

Cu ocazia ultimului meci jucat de echipa națională a Braziliei, Neymar a devenit cel mai bun marcator din istoria țării sale și a depășit astfel recordul stabilit de Pele. Jucătorul legitimat la Al-Hilal a înscris de două ori în victoria brazilienilor din partida cu Bolivia, câștigată de către naționala lui Neymar cu scorul de 5-1.

Odată cu cele două reușite din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026, Neymar a ajuns la 79 de goluri marcate în tricoul Braziliei, iar astfel i-a bătut recordul lui Pele. Câștigătorul a 3 Cupe Mondiale a reușit să înscrie de 77 de ori în 92 de meciuri pentru echipa națională. De cealaltă parte, pentru a înscrie de 79 de ori, atacantul transferat în Arabia Saudită a avut nevoie de 125 de selecții.

În momentul de față, starul brazilian este cotat la suma de 60 de milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. În cariera sa a jucat pentru: Santos, Barcelona și PSG, iar în această vară a luat drumul Arabiei Saudite, acolo unde a semnat cu Al-Hilal.

Reclamă

A atins cea mai mare cotă de piață în anul 2018, atunci când valora suma de 180 de milioane de euro. De asemenea, deține recordul pentru cel mai scump fotbalist cumpărat vreodată. În vara lui 2017, oficialii de la PSG le plăteau celor de la Barcelona suma de 222 de milioane de euro pentru serviciile fotbalistului.

Antrenorul lui Al-Hilal, deranjat că Neymar a fost convocat la naţionala Brazilei

Antrenorul lui Al-Hilal a fost deranjat că Neymar a fost convocat la naţionala Brazilei. Jorge Jesus, antrenorul echipei din Arabia Saudită cu care starul brazilian a semnat în această vară, şi-a exprimat nemulţumirea legată de convocarea lui Neymar la naţională.

Neymar nu a mai jucat de pe 19 februarie, de la meciul PSG – Lille 4-3. Brazilianul s-a accidentat atunci la gleznă şi a suferit şi o intervenţie chirurgicală, fiind indisponibil până la finalul sezonului pentru formaţia pariziană.

Reclamă 4 / 0/3

Ajuns la Al-Hilal în această vară, Neymar este în continuare accidentat. Jorge Jesus, antrenorul formaţiei din Arabia Saudită, şi-a exprimat nemulţumirea legată de convocarea lui Neymar la meciurile din luna septembrie ale naţionalei Braziliei.

„Neymar a ajuns accidentat, are o problemă musculară. Nu ştiu exact când va reveni şi când va fi pregătit să joace şi să se antreneze normal. Nu ar trebui să fie disponibil pentru naţionala Braziliei şi nu ar trebui să se ducă. Acum se recuperează”, a declarat Jorge Jesus, potrivit goal.com, după remiza lui Al-Hilal cu Al-Feiha.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:37 Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA 21:14 Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! La câţi sportivi a ajuns delegaţia României 20:48 Mihai Stoica a oferit detalii spectaculoase despre petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Aşa interes n-a fost niciodată. Incredibil!” 20:46 Echipa care vrea să fie surpriza la Campionatul Mondial de Hochei are planuri mari: „Suntem ambiţioşi” 20:26 Previziunile lui Gică Hagi, înainte de EURO 2024. „Regele” ia în calcul o surpriză uriaşă: „Să nu fie dezamăgirea turneului!” 19:55 VideoDarius Olaru vrea un film şi cu FCSB, după ce a câştigat titlul: „A fost un an de neuitat” 19:39 VideoMama lui Radu Drăguşin, anunţ despre viitorul fiului ei la Tottenham: „Îmi menţin în afirmaţia!” 19:22 Toto Wolff nu şi-a luat gândul de la Max Verstappen! Declaraţiile şefului de la Mercedes care îi dau emoţii lui Christian Horner 18:35 Un francez va arbitra lupta la titlu a echipei lui Răzvan Lucescu! PAOK – Olympiacos se vede exclusiv în AntenaPLAY 18:34 „Aşteptăm răspunsul final!” Dan Şucu a recunoscut ce antrenor îşi doreşte la Rapid. Prima reacţie după ce l-a refuzat pe Şumudică Vezi toate știrile
Citește și