Închide meniul

Neymar a doborât recordul lui Pele! Ce a reușit atacantul în ultimul meci al Braziliei

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 9 septembrie 2023, 8:53

Neymar a doborât recordul lui Pele! Ce a reușit atacantul în ultimul meci al Braziliei

Neymar a doborât recordul lui Pele

Neymar, în timpul unui meci pentru Brazilia / Profimediaimages

Neymar a doborât recordul lui Pele! Starul transferat în Arabia Saudită a reușit o nouă performanță în tricoul echipei naționale din Brazilia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă a fost transferat de Al-Hilal în această perioadă de mercato, atacantul contiună să fie convocat la echipa națională. Acum, acesta a reușit o nouă performanță uimitoare și a doborât recordul lui Pele.

Neymar a doborât recordul lui Pele! Atacantul, cel mai bun marcator din istoria Braziliei

Cu ocazia ultimului meci jucat de echipa națională a Braziliei, Neymar a devenit cel mai bun marcator din istoria țării sale și a depășit astfel recordul stabilit de Pele. Jucătorul legitimat la Al-Hilal a înscris de două ori în victoria brazilienilor din partida cu Bolivia, câștigată de către naționala lui Neymar cu scorul de 5-1.

Odată cu cele două reușite din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026, Neymar a ajuns la 79 de goluri marcate în tricoul Braziliei, iar astfel i-a bătut recordul lui Pele. Câștigătorul a 3 Cupe Mondiale a reușit să înscrie de 77 de ori în 92 de meciuri pentru echipa națională. De cealaltă parte, pentru a înscrie de 79 de ori, atacantul transferat în Arabia Saudită a avut nevoie de 125 de selecții.

În momentul de față, starul brazilian este cotat la suma de 60 de milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. În cariera sa a jucat pentru: Santos, Barcelona și PSG, iar în această vară a luat drumul Arabiei Saudite, acolo unde a semnat cu Al-Hilal.

Reclamă

A atins cea mai mare cotă de piață în anul 2018, atunci când valora suma de 180 de milioane de euro. De asemenea, deține recordul pentru cel mai scump fotbalist cumpărat vreodată. În vara lui 2017, oficialii de la PSG le plăteau celor de la Barcelona suma de 222 de milioane de euro pentru serviciile fotbalistului.

Antrenorul lui Al-Hilal, deranjat că Neymar a fost convocat la naţionala Brazilei

Antrenorul lui Al-Hilal a fost deranjat că Neymar a fost convocat la naţionala Brazilei. Jorge Jesus, antrenorul echipei din Arabia Saudită cu care starul brazilian a semnat în această vară, şi-a exprimat nemulţumirea legată de convocarea lui Neymar la naţională.

Neymar nu a mai jucat de pe 19 februarie, de la meciul PSG – Lille 4-3. Brazilianul s-a accidentat atunci la gleznă şi a suferit şi o intervenţie chirurgicală, fiind indisponibil până la finalul sezonului pentru formaţia pariziană.

Reclamă 4 / 0/3

Ajuns la Al-Hilal în această vară, Neymar este în continuare accidentat. Jorge Jesus, antrenorul formaţiei din Arabia Saudită, şi-a exprimat nemulţumirea legată de convocarea lui Neymar la meciurile din luna septembrie ale naţionalei Braziliei.

„Neymar a ajuns accidentat, are o problemă musculară. Nu ştiu exact când va reveni şi când va fi pregătit să joace şi să se antreneze normal. Nu ar trebui să fie disponibil pentru naţionala Braziliei şi nu ar trebui să se ducă. Acum se recuperează”, a declarat Jorge Jesus, potrivit goal.com, după remiza lui Al-Hilal cu Al-Feiha.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe Vezi toate știrile
Citește și