Închide meniul

Reacţie dură din partea FRF, după incidentele provocate de fani la România – Kosovo: „Un grup restrâns de așa-ziși suporteri”

Alex Masgras Publicat: 13 septembrie 2023, 8:41

Reclamă
Reacţie dură din partea FRF, după incidentele provocate de fani la România – Kosovo: „Un grup restrâns de așa-ziși suporteri

Reacţie dură din partea FRF, după incidentele provocate de fani la România - Kosovo

Gruparea "Uniţi sub tricolor", la meciul România - Kosovo / Profimedia

Reacţie dură din partea FRF, după incidentele de fani la România – Kosovo. „Tricolorii” au câştigat partida de pe teren propriu cu Kosovo, scor 2-0, dar meciul de pe Arena Naţională a fost marcat de incidente în prima repriză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul a fost întrerupt 50 de minute, după ce galeria „Uniţi sub tricolor” a aprins torţe, a afişat mesaje cu conotaţie politică şi a scandat „Serbia, Serbia”. Jucătorii celor două echipe au fost trimişi la vestiare, iar partida s-a reluat după aproape o oră de aşteptare.

Reacţie dură din partea FRF, după incidentele provocate de fani la România – Kosovo: „Un grup restrâns de așa-ziși suporteri”

Federaţia Română de Fotbal a reacţionat dur la finalul partidei cu Kosovo împotriva grupului restrâns din peluză care a afişat mesaje cu conotaţie politică şi a întrerupt meciul de pe Arena Naţională:

„Victoria împotriva Kosovo a fost insuflată de suporterii Naționalei, în ciuda huliganilor!

Federația Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România și Kosovo, de pe Arena Națională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

Reclamă

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane

Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naționale de un grup restrâns de așa-ziși suporteri, afectând desfășurarea normală a meciului și, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privați de un spectacol fotbalistic pe care și l-au dorit și pentru care au plătit bilet.

FRF regretă experiența nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor și le mulțumește totodată pentru fantastica susținere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!”, se arată în comunicatul emis pe frf.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Ce riscă România, după incidentele provocate de fani la meciul cu Kosovo

UEFA este extrem de strictă cu privire la acesta aspecte, care implică bannere cu mesaje discriminatorii afişate de fani, astfel că FRF cel mai probabil va fi amendată, iar România va juca fără spectatori un meci, notează fanatik.ro.

În duelul cu Israel, România a avut mai multe sectoare de pe Arena Naţională închise, ca urmare a incidentelor din meciul cu Belarus. La momentul respectiv, fanii au avut scandări xenofobe adresate Ungariei şi au aprins torţe.

Amenda primită de FRF după incidentele cauzate de fani la meciul cu Belarus a fost de 20.000 de euro.

În meciul tur cu Kosovo au existat de asemenea incidente. La momentul respectiv, fanii kosovari au huiduit imnul României, şi ulterior au fost evacuaţi de pe arena din Priştina.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:15 Iga Swiatek, prima finalistă a turneului WTA de la Roma! Poate avea parte de un duel fabulos în ultimul act 19:54 VIDEOKazahstan – Suedia 1-3, în AntenaPLAY. Canada – Norvegia, de la 21:20. Continuă spectacolul la CM de hochei 19:52 Luis Enrique anunță o revoluție la PSG după plecarea lui Kylian Mbappe! Campanie uriașă de achiziții la campioana din Franța 19:05 Cel mai bun jucător de la Corvinul a semnat cu o echipă din play-off-ul Ligii 1! Pierdere înainte de preliminariile Europa League 18:48 Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi la Trophee Clarins! A învins-o pe Kristina Mladenovic în 2 seturi 18:45 „Mai bine tăcea!” Cristian Tudor Popescu a răbufnit când a aflat că Simona Halep a „rupt” colaborarea cu Carlos Martinez 18:36 Adrian Mititelu şi-a ales antrenorul cu care să atace revenirea în Liga 1! Primele cinci mutări pe care le face la FCU Craiova 18:07 Costică Căileanu a murit la 54 de ani, într-un grav accident rutier produs între Năvodari şi Corbu. Tragedie uriaşă în România! 18:03 Federico Piovaccari s-a retras din fotbal! Ultimul marcator din Champions League pentru FCSB a făcut anunțul la aproape 40 de ani 17:50 „Prea bătrân!” Alex Chipciu a ratat transferul şi au apărut dezvăluiri din interior. Ce s-a întâmplat cu adevărat Vezi toate știrile
Citește și