Închide meniul

Reacţie dură din partea FRF, după incidentele provocate de fani la România – Kosovo: „Un grup restrâns de așa-ziși suporteri”

Alex Masgras Publicat: 13 septembrie 2023, 8:41

Reclamă
Reacţie dură din partea FRF, după incidentele provocate de fani la România – Kosovo: „Un grup restrâns de așa-ziși suporteri

Reacţie dură din partea FRF, după incidentele provocate de fani la România - Kosovo

Gruparea "Uniţi sub tricolor", la meciul România - Kosovo / Profimedia

Reacţie dură din partea FRF, după incidentele de fani la România – Kosovo. „Tricolorii” au câştigat partida de pe teren propriu cu Kosovo, scor 2-0, dar meciul de pe Arena Naţională a fost marcat de incidente în prima repriză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul a fost întrerupt 50 de minute, după ce galeria „Uniţi sub tricolor” a aprins torţe, a afişat mesaje cu conotaţie politică şi a scandat „Serbia, Serbia”. Jucătorii celor două echipe au fost trimişi la vestiare, iar partida s-a reluat după aproape o oră de aşteptare.

Reacţie dură din partea FRF, după incidentele provocate de fani la România – Kosovo: „Un grup restrâns de așa-ziși suporteri”

Federaţia Română de Fotbal a reacţionat dur la finalul partidei cu Kosovo împotriva grupului restrâns din peluză care a afişat mesaje cu conotaţie politică şi a întrerupt meciul de pe Arena Naţională:

„Victoria împotriva Kosovo a fost insuflată de suporterii Naționalei, în ciuda huliganilor!

Federația Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România și Kosovo, de pe Arena Națională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

Reclamă

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane

Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naționale de un grup restrâns de așa-ziși suporteri, afectând desfășurarea normală a meciului și, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privați de un spectacol fotbalistic pe care și l-au dorit și pentru care au plătit bilet.

FRF regretă experiența nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor și le mulțumește totodată pentru fantastica susținere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!”, se arată în comunicatul emis pe frf.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Ce riscă România, după incidentele provocate de fani la meciul cu Kosovo

UEFA este extrem de strictă cu privire la acesta aspecte, care implică bannere cu mesaje discriminatorii afişate de fani, astfel că FRF cel mai probabil va fi amendată, iar România va juca fără spectatori un meci, notează fanatik.ro.

În duelul cu Israel, România a avut mai multe sectoare de pe Arena Naţională închise, ca urmare a incidentelor din meciul cu Belarus. La momentul respectiv, fanii au avut scandări xenofobe adresate Ungariei şi au aprins torţe.

Amenda primită de FRF după incidentele cauzate de fani la meciul cu Belarus a fost de 20.000 de euro.

În meciul tur cu Kosovo au existat de asemenea incidente. La momentul respectiv, fanii kosovari au huiduit imnul României, şi ulterior au fost evacuaţi de pe arena din Priştina.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
0:15
VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00)
23:57 Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!” 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA Vezi toate știrile
Citește și