Închide meniul
Video

România – Kosovo, întrerupt din cauza torţelor şi a mesajelor afişate de români! Suporterii scandează împotriva kosovarilor

Viviana Moraru Publicat: 12 septembrie 2023, 22:21

Reclamă

România - Kosovo, întrerupt

România - Kosovo, întrerupt/ AntenaSport

Duelul dintre România şi Kosovo a fost întrerupt din cauza torţelor şi a mesajul afişate de suporterii români! Fanii „tricolorilor” au aruncat materiale pirotehnice pe teren, şi au început să scandeze împotriva kosovarilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida dintre România şi Kosovo se vede în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. De asemenea, meciul este şi în format live video, pe AS.ro.

România – Kosovo, întrerupt din cauza torţelor şi a mesajul afişate de fanii români

În minutul 18 al partidei de pe Arena Naţională, fanii naţionalei României au început să arunce torţe pe teren. Arbitrul a luat imediat decizia de a întrerupe partida.

Suporterii „tricolorilor” au afişat mesaje împotriva statului Kosovo şi au început să scandeze „Serbia, Serbia”, cu privire la disputa dintre cele două ţări.

Mesajul cu conotaţie puternică pentru statul Kosovo a rămas afişat în peluza României, astfel că arbitrul a luat decizia de a trimite jucătorii la tribune, după câteva minute de întrerupere.

Reclamă

Nicolae Stanciu a încercat să calmeze spiritile din peluza fanilor României, însă suporterii nu s-au liniştit. „Meciul acesta nu trebuia să aibă loc”, a fost mesajul pe care Stanciu l-a primit de la unul dintre fanii României. Şi în timpul intonării imnului statului Kosovo, suporterii au început să scandeze „Serbia, Serbia”.

Unul dintre liderii peluzei „Uniţi sub tricolor” este Andrei Preda, cel supranumit „Gogoaşă”. Acesta este şi liderul galeriei celor de la FC U Craiova 1948.

În timpul în care Nicolae Stanciu şi jandarmii purtau discuţii cu suporterii români, Răzvan Burleanu a mers la vestiare, pentru a discuta cu jucătorii lui Edi Iordănescu.

Reclamă 4 / 0/3

Fanii, mesaje ameninţătoare înainte de România – Kosovo

De altfel, ultraşii din peluza „Uniţi sub tricolor” au anunţat înaintea meciului de pe Arena Naţională faptul că nu sunt de acord cu disputarea acestui meci. Aceştia au transmis un mesaj ameninţător, notând faptul că adversarul va fi perceput ca unul fără legitimitate.

Fanii români au făcut trimitere la faptul că la partida tur, imnul României a fost huiduit de către suporterii kosovari. Aceştia au fost ulterior evacuaţi de pe teren.

România nu recunoaşte independenţa statului Kosovo faţă de Serbia, independeţă care a fost declarată în 2008.

„Diseară, tricolorii vor întâlni reprezentativa fotbalistică a unei regiuni pe care România n-o recunoaște ca stat independent, respectând adevărul istoric, potrivit căruia acest teritoriu a fost desprins ilegitim din țara vecină nouă, Serbia.

După ce la meciul tur din Priștina, imnul nostru a fost huiduit îndelung de întregul stadion, iar suporterii români au fost ținta injuriilor continue și a jignirilor repetate ale suporterilor kosovari, o mare parte din fani fiind evacuați, arestați, agresați și amendați doar pentru că au afirmat un adevăr istoric subliniat și la nivel de stat, a venit vremea returului.

Rămânem coerenți în afirmarea realității și așa cum am subliniat la meciurile tur-retur cu Serbia din 2018, de la Belgrad și București, cât și la meciul tur din Priștina, percepem adversarul de azi ca unul fără legitimitate, desprins prin interese străine de țara mamă.

La fel a fost și Basarabia furată țării noastre în mod repetat de către ‘monstrul dinspre Răsărit’. Ne vedem pe stadion!”, a fost mesajul transmis de cei din „Uniţi sub tricolor”, pe pagina oficială de Facebook.

Reclamă
Citește și:

E Alexandru Chipciu un transfer potrivit pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15
mai
0:37
Ianis Hagi, cel mai bun jucător de la Alaves, în duelul cu Real Madrid! Reacţia fiului „Regelui”, după evoluţia stelară
15
mai
0:34
Nota primită de Radu Drăguşin în Tottenham – Manchester City 0-2! Fundaşul român a avut intervenţia serii la Londra
15
mai
0:25
Real Madrid – Alaves 5-0! Campioana din La Liga, victorie categorică! Ianis Hagi, cel mai bun jucător al oaspeţilor
23:57 Tottenham – Manchester City 0-2! „Cetăţenii”, pas uriaş spre titlul din Premier League! Radu Drăguşin a fost titular 23:48 Răsturnare de situaţie în cazul transferului lui Florinel Coman! Anunţul lui Mihai Stoica: „Nu s-a primit nicio ofertă!” 23:09 Jude Bellingham, gol spectaculos sub privirile lui Ianis Hagi! Englezul a ajuns la cifre fabuloase la Real Madrid 23:04 Radu Drăguşin, intervenţie colosală în Tottenham – Manchester City! Jucătorii lui Spurs s-au bucurat ca la gol 23:00 AS.ro | Gabriel Grecescu va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie din lumea şahului 22:09 „Fiul unei legende!” Reacţia de milioane a spaniolilor de la Marca, după ce Ianis Hagi a fost titularizat contra lui Real Madrid 22:05 Prima reacţie a FRT, după ce Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros: „Nu este neapărat o nedreptate” Vezi toate știrile
Citește și