Închide meniul
Video

Mircea Rednic nu l-a menajat pe Dănuţ Lupu, care va ajunge la închisoare. Reacţie surprinzătoare: „Nu a învăţat nimic!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 octombrie 2023, 17:00

Reclamă

Mircea Rednic s-a descătuşat după UTA - Petrolul 1-0

Mircea Rednic, la conferinţa de presă / AS.ro

Mircea Rednic nu l-a menajat pe Dănuţ Lupu, care a fost condamnat la şapte luni şi zece zile de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis. „Puriul” a comentat într-un mod surprinzător decizia instanţei şi l-a arătat cu degetul pe bunul său prieten.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dănuţ Lupu se află în Grecia în aceste momente, unde urmează un tratament medical. Acolo a primit fostul internaţional vestea că a fost condamnat la închisoare cu executare. Lupu a anunţat că va reveni în ţară la finalul acestei săptămâni, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Mircea Rednic nu l-a menajat pe Dănuţ Lupu, care va ajunge la închisoare

La finalul meciului Petrolul – UTA, scor 0-0, antrenorul arădenilor a comentat şi situaţia prin care trece Dănuţ Lupu. A izbucnit în râs în momentul în care şi-a amintit cum scăpa de problemele cu legea în tinereţe.

(Reporter: Prietenul dumneavoastră, Dănuţ Lupu, acum probabil este în drum spre închisoare…) Da, îmi pare rău pentru el, dar el întotdeauna a fost aşa… nu te joci! Nu a învăţat nimic. Îmi pare rău pentru el, chiar nu merită. Mai ales că are şi probleme de sănătate, nu avea nevoie.

Trebuie să fii mai atent, nu te poţi juca. Nu mai e ca pe vremea noastră, când făceam ce voiam şi nu că ne luau carnetul, ne conduceau ei maşina când era… nu ai voie să faci, trebuie un pic respect. Suntem şi noi oameni, suntem supuşi greşelii şi plătim când greşim„, a declarat Mircea Rednic la conferinţa de presă.

Reclamă

De ce va merge, de fapt, Dănuţ Lupu la închisoare

Decizia anunţată de Curtea de Apel Bucureşti are legătură cu faptul că Dănuţ Lupu era recidivist, iar judecătorii au fost nevoiţi să-i aplice o pedeapsă cu executare, notează agerpres.ro.

Dănuţ Lupu a fost prins conducând fără permis, pentru prima dată, în 2017, atunci când era însoţit de un prieten. Este trimis în judecată, iar în timpul procesului susţine că maşina aparţinea prietenului său, iar el a preluat conducerea autovehiculului, deoarece amicului i se făcuse rău.

Judecătorii dau dovadă de clemenţă şi îi aplică o pedeapsă blândă, având în vedere că îşi recunoscuse vinovăţia, iar infracţiunea era una minoră. Astfel, Judecătoria Focşani îl condamnă la 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, scăzută de Curtea de Apel Galaţi la 6 luni, tot cu amânare.

Reclamă 4 / 0/3

Ulterior, a doua abatere a avut loc în 2020, atunci când Dănuţ Lupu este oprit de un echipaj de la Rutieră în judeţul Ilfov. Poliţiştii constată că are permisul de conducere suspendat, îi întocmesc dosar penal, iar fostul fotbalist este trimis pentru a doua oară în judecată.

A apărut motivarea după verdictul primit de Dănuţ Lupu

Procesul începe la Judecătoria Cornetu, unde îşi recunoaşte faptele, dar invocă din nou probleme medicale, respectiv că se grăbea să ajungă la spital.

Judecătorul de la Cornetu consideră că faptele săvârşite de fostul fotbalist nu sunt grave, notând că: „În privinţa urmărilor, instanţa constată că acestea s-au rezumat la pericolul abstract pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice şi nici nu există indicii din care să rezulte că inculpatul ar fi condus agresiv sau periculos”, „se reţine că acesta a avut o atitudine sinceră, de recunoaştere a faptei, colaborând cu organele judiciare”.

Magistratul îl condamnă pe Dănuţ Lupu la o pedeapsă minimă de 4 luni închisoare, însă constată că fostul fotbalist are cazier judiciar şi, în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din septembrie 2017, este nevoit să aplice pedepse cu executare atât pentru primul dosar, cât şi pentru al doilea, având în vedere că Dănuţ Lupu a încălcat legea în timpul termenului de supraveghere.

Cele două pedepse sunt contopite şi la cea mai grea de 6 luni se adaugă un spor de o treime din condamnarea de 4 luni, rezultând în final 7 luni şi 10 zile, cu executare.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:16 Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la Roma! Meciul a fost întrerupt timp de 40 de minute 14:06 (P) O lună până la startul EURO 2024: Tot ce trebuie să știi înaintea turneului continental 13:51 Marius Șumudică e gata să o antreneze gratis pe Rapid: „Să demonstrez ce pot face cu căpriorii!” Ce ofertă uriașă a refuzat 13:35 UPDATEPrimii jucători de bază care au plecat de la FC U Craiova după retrogradare! Anunţul oficial făcut de olteni 13:18 Momente incredibile la meciul Soranei Cîrstea de la Roma! Partida a fost întreruptă, după ce doi protestatari au intrat pe teren 13:07 EXCLUSIVGigi Becali, anunţ de ultimă oră despre transferurile de Europa pe care le face la FCSB! Ce a spus despre situaţia lui Munteanu 13:07 EXCLUSIVGigi Becali a anunţat transferul lui Kiki de la Farul la FCSB: „Peste o săptămână îl luăm!” Singura condiţie pusă 12:55 Programul complet al play-off-ului de promovare în Serie A! Ionuţ Nedelcearu luptă pentru un loc în elita fotbalului italian 12:28 Marius Șumudică și-a distrus televizorul, din cauza lui Octavian Popescu! L-a făcut praf pe jucătorul de la FCSB: „Îl ia vântul!” 11:56 Când se vor juca meciurile de baraj, Dinamo – Csikszereda și Botoșani – CS Mioveni! Ghinion pentru „câini” la tragerea la sorți Vezi toate știrile
Citește și