Închide meniul

Bernie Ecclestone a pledat vinovat în faţa judecătorilor! Fostul şef al Formulei 1 nu a declarat 400 de milioane de lire sterline

Dan Roșu Publicat: 12 octombrie 2023, 14:45

Reclamă
Bernie Ecclestone a pledat vinovat în faţa judecătorilor! Fostul şef al Formulei 1 nu a declarat 400 de milioane de lire sterline

Bernie Ecclestone a pledat vinovat în faţa judecătorilor

Bernie Ecclestone, în faţa judecătorilor - Profimedia Images

Bernie Ecclestone a pledat vinovat în faţa judecătorilor! Fostul şef al Formulei 1 nu a declarat 400 de milioane de lire sterline.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bernie Ecclestone, fostul conducător al Formulei 1, a pledat vinovat joi la acuzaţiile de fraudă fiscală, el fiind urmărit pentru că a omis să declare peste 400 de milioane de lire sterline în active deţinute în Singapore, între 2013 şi 2016, informează AFP.

Bernie Ecclestone a pledat vinovat în faţa judecătorilor

Update 14.45: Bernie Ecclestone a fost condamnat la 17 luni de închisoare, potrivit skysports.com. Cu toatea acestea, fostul şef al Formulei 1 nu va merge la închisoare, pedeapsa sa fiind suspendată timp de doi ani.

Bernie Ecclestone, care pe 28 octombrie va împlini 93 de ani, a pledat iniţial nevinovat în august 2022, dar a recunoscut în cele din urmă faptele care îi sunt reproşate în timpul unei audieri desfăşurate joi la Londra. El va fi astfel condamnat la o dată ulterioară, în locul procesului care urma să înceapă pe 16 noiembrie şi ar fi durat până la şase săptămâni.

„Pledez vinovat”, a declarat miliardarul britanic în faţa Southwark Crown Court din Londra.

Reclamă

El este acuzat că nu a declarat un trust în Singapore cu un cont de 650 de milioane de dolari, în jur de 400 de milioane de lire sterline la acea vreme.

Procuratura britanică a autorizat inculparea sa în urma unei anchete fiscale prezentate drept „complexă şi internaţională”.

Cine e Bernie Ecclestone

Ecclestone a condus timp de aproape 40 de ani Formula 1, până în ianuarie 2017, când a fost îndepărtat de noul deţinător al drepturilor comerciale ale disciplinei, grupul american Liberty Media.

Reclamă 4 / 0/3

Efemer pilot de curse la sfârşitul anilor 1950, apoi patron al echipei Brabham, omul de afaceri britanic, cu o avere estimată de revista Forbes la peste 2,5 miliarde de lire sterline, este considerat artizanul transformării F1, care a devenit o activitate profitabilă sub conducerea sa.

La sfârşitul anilor 1970, el a fost unul dintre pionierii comercializării drepturilor TV pentru evenimente sportive.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:44 FotoComo revine în Serie A după 21 de ani! A terminat pe locul 2 Serie B, în spatele Parmei românilor Man şi Mihăilă! 10:40 „Am ținut cu Dinamo!” Florinel Coman, anunț surprinzător înainte de plecarea de la FCSB! Campionul a dat cărțile pe față 10:24 „Nu aş aduce un antrenor străin” Tehnicianul român care îi este recomandat lui Dan Şucu dacă nu se înţelege cu Marius Şumudică! 9:59 Restricţii de trafic pentru semimaratonul Bucureşti! Sunt aşteptaţi 10.000 de alergători! Ce străzi vor fi închise 9:56 Prima reacție a lui Novak Djokovic, după ce a fost lovit în cap la turneul de la Roma! Ce a spus despre șocantul incident 9:43 Marian Iancu e de părere că, după Daniel Niculae, trebuie să plece şi o altă persoană din conducerea Rapidului: „Să dispară” 9:43 FCSB – CFR LIVE TEXT, 20:00. Campioana primește trofeul în fața lui Dan Petrescu! „Erupe” Arena Națională la sărbătoarea titlului 8:47 „Va fi frumos!” Siyabonga Ngezana visează să joace cu FCSB în Liga Campionilor! Ce a spus despre șansele roș-albaștrilor 8:35 FotoTransformarea uimitoare a lui Toto Dumitrescu! Cum arată acum fiul lui Ilie Dumitrescu, ce are altă carieră faţă de tatăl lui 8:20 Ianis Hagi, pasă decisivă în minutul 90+9 la Alaves! Nota primită de „Prinț”, după prestația din meciul cu revelația Girona Vezi toate știrile
Citește și