Închide meniul

Bernie Ecclestone a pledat vinovat în faţa judecătorilor! Fostul şef al Formulei 1 nu a declarat 400 de milioane de lire sterline

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 12 octombrie 2023, 14:45

Bernie Ecclestone a pledat vinovat în faţa judecătorilor! Fostul şef al Formulei 1 nu a declarat 400 de milioane de lire sterline

Bernie Ecclestone a pledat vinovat în faţa judecătorilor

Bernie Ecclestone, în faţa judecătorilor - Profimedia Images

Bernie Ecclestone a pledat vinovat în faţa judecătorilor! Fostul şef al Formulei 1 nu a declarat 400 de milioane de lire sterline.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bernie Ecclestone, fostul conducător al Formulei 1, a pledat vinovat joi la acuzaţiile de fraudă fiscală, el fiind urmărit pentru că a omis să declare peste 400 de milioane de lire sterline în active deţinute în Singapore, între 2013 şi 2016, informează AFP.

Bernie Ecclestone a pledat vinovat în faţa judecătorilor

Update 14.45: Bernie Ecclestone a fost condamnat la 17 luni de închisoare, potrivit skysports.com. Cu toatea acestea, fostul şef al Formulei 1 nu va merge la închisoare, pedeapsa sa fiind suspendată timp de doi ani.

Bernie Ecclestone, care pe 28 octombrie va împlini 93 de ani, a pledat iniţial nevinovat în august 2022, dar a recunoscut în cele din urmă faptele care îi sunt reproşate în timpul unei audieri desfăşurate joi la Londra. El va fi astfel condamnat la o dată ulterioară, în locul procesului care urma să înceapă pe 16 noiembrie şi ar fi durat până la şase săptămâni.

„Pledez vinovat”, a declarat miliardarul britanic în faţa Southwark Crown Court din Londra.

Reclamă

El este acuzat că nu a declarat un trust în Singapore cu un cont de 650 de milioane de dolari, în jur de 400 de milioane de lire sterline la acea vreme.

Procuratura britanică a autorizat inculparea sa în urma unei anchete fiscale prezentate drept „complexă şi internaţională”.

Cine e Bernie Ecclestone

Ecclestone a condus timp de aproape 40 de ani Formula 1, până în ianuarie 2017, când a fost îndepărtat de noul deţinător al drepturilor comerciale ale disciplinei, grupul american Liberty Media.

Reclamă 4 / 0/3

Efemer pilot de curse la sfârşitul anilor 1950, apoi patron al echipei Brabham, omul de afaceri britanic, cu o avere estimată de revista Forbes la peste 2,5 miliarde de lire sterline, este considerat artizanul transformării F1, care a devenit o activitate profitabilă sub conducerea sa.

La sfârşitul anilor 1970, el a fost unul dintre pionierii comercializării drepturilor TV pentru evenimente sportive.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:00 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” Vezi toate știrile
Citește și