Închide meniul

Gazzetta dello Sport anunţă că Cristi Chivu dă marea lovitură: „Va face pasul la un club mare!”

Viviana Moraru Publicat: 14 octombrie 2023, 18:16

Reclamă
Gazzetta dello Sport anunţă că Cristi Chivu dă marea lovitură: „Va face pasul la un club mare!

Cristi Chivu, propus la Universitatea Craiova

Cristi Chivu, în timpul unui meci la Inter Primavera / Profimedia

Gazzetta dello Sport anunţă că Cristi Chivu dă marea lovitură! Jurnaliştii italieni s-au declarat convinşi de faptul că fostul căpitan al naţionalei va face pasul la o echipă mare, vara viitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristi Chivu o antrenează în prezent pe Inter Primavera, încă din anul 2021. Contractul său pe banca italienilor va expira la finalul acestui sezon, iar presa din Peninsulă notează că fostul fundaş nu şi-l va mai prelungi.

Gazzetta dello Sport anunţă că Cristi Chivu dă marea lovitură

Jurnaliştii de la Gazzetta delo Sport i-au dedicat un întreg articol lui Cristi Chivu, având doar cuvinte de laudă la adresa echipei pe care românul o pregăteşte, echipă care evoluează în acest sezon şi în UEFA Youth League.

Inter Primavera este pe locul secund în campionat, la două puncte distanţă de rivala AC Milan. Aceeaşi este situaţia şi în Serie A, cu „diavolii” pe primul loc, urmaţi de formaţia lui Simone Inzaghi.

Italienii se declară convinşi de faptul că Chivu o va părăsi pe Inter Primavera în vară, şi va da curs unei oferte fie din alte ligi din Europa, fie din Serie A. Jurnaliştii din Peninsulă au mai notat că mai multe formaţii s-au interesat de serviciile românului, în ultimele luni, fiind chiar şi zvonuri conform cărora ar urma să preia echipa mare a celor de la Inter.

Reclamă

De asemenea, în articolul dedicat lui Cristi Chivu, italienii au doar cuvinte de laudă la adresa muncii depuse de român la Inter Primavera. Aceştia subliniază că fostul internaţional i-a avut ca „profesori”, pe parcursul carierei sale, pe Fabio Capello, Jose Mourinho sau Luciano Spalletti.

Gazzetta dello Sport: „Chivu i-a avut profesori pe Mourinho, Spalletti, Capello!”

„Chivu este la Inter din 2018, când a preluat echipa U14. În 2019 s-a mutat la U17, iar în 2020 a făcut pasul la formația U18, alături de care a jucat în semifinala play-off-ului pentru campionat. În vara anului 2021, plecarea lui Armando Madonna i-a deshis ușa la echipa Primavera, unde și-a demonstrat valoarea și a câștigat titlul după o finală cu AS Roma.

De-a lungul carierei sale de antrenor, Chivu a folosit aproape de fieare dată un sistem cu 4 fundași, cum ar fi 4-3-3, 4-3-1-2 sau 4-2-3-1. În ultimul sezon am văzut uneori și un sistem 3-5-2, însă a revenit la 4-3-3. Are idei tactice clare, ‘profesorii’ săi din carieră fiind Mourinho, Mancini, Spalletti și Capello, iar Chivu este foarte priceput în a reuși să transmită ideile sale jucătorilor, chiar și atunci când a avut lotul afectat de mai multe absențe.

Reclamă 4 / 0/3

Contractul lui Chivu expiră pe 30 iunie 2024, iar în vara următoare ar urma să facă pasul la un club mare. Câteva formații, unele din Italia, iar altele din străinătate, s-au interesat deja de el în ultimele luni, dar românul a decis să rămână la Inter până la momentul potrivit. Va veni și acel moment, fiți siguri”, au notat italienii de la Gazzetta dello Sport.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:50 LIVE VIDEOPrima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu de la Imola e ACUM în AntenaPLAY. Cursa e pe Antena 1, duminică, de la ora 16:00 14:35 „Se simt lezați, dar dacă pică nocturna…” Marius Șumudică, derapaj rasist la adresa fanilor FCSB! 14:22 Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen! „Este evident greu”. Anunţul antrenorului german 14:21 „A semnat!” Marius Şumudică a anunţat transferul stelar al lui Denis Drăguş: „L-au cumpărat cu 2 milioane de euro” 14:19 Detalii de ultimă oră despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB. Răsturnare totală de situație după declarațiile lui Gigi Becali 14:02 Selecționerul Ucrainei a anunțat lotul cu o lună înainte de EURO! Surprizele pregătite de prima adversară a României 13:25 Botoșani – Mioveni LIVE TEXT (20:00). Duel „încins” pentru Liga 1! Echipele probabile pentru meciul de baraj 13:21 Xavi, la un pas să fie demis de Barcelona! Anunţ-şoc făcut de presa din Spania. Ruptură totală cu Joan Laporta 13:12 „Haos! Trebuie educați” Giani Kiriță a răbufnit după ce suporterii lui Dinamo s-au bucurat pentru calificarea la baraj 13:11 FRF a pus în vânzare biletele pentru ultimele teste înainte de EURO 2024! România – Liechtenstein va fi în direct pe Antena 1 Vezi toate știrile
Citește și