Închide meniul

Joan Laporta a fost inculpat în „Cazul Negreira”. Preşedintele Barcelonei este acuzat oficial de dare de mită!

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 octombrie 2023, 17:15

Reclamă
Joan Laporta a fost inculpat în „Cazul Negreira. Preşedintele Barcelonei este acuzat oficial de dare de mită!

Joan Laporta a fost inclulpat în "Cazul Negreira"

Joan Laporta, preşedinte Barcelona / Profimediaimages

Preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a fost inculpat în „Cazul Negreira”. Anunţul a fost făcut de judecătorul Joaquin Aguirre, care se ocupă de ancheta privind scandalul arbitrajului în care este implicat clubul catalan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barcelona şi foştii săi preşedinţi Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell fuseseră deja acuzaţi de corupţie în acest caz, la fel ca şi José Maria Enriquez Negreira, fostul înalt oficial al arbitrajului spaniol aflat în centrul anchetei, şi fiul acestuia.

Joan Laporta a fost inculpat în „Cazul Negreira”

Laporta, care nu fusese inculpat până acum, este acuzat acum în calitate de preşedinte al clubului în timpul primului său mandat, care a durat din 2003 până în 2010.

În raportul său publicat miercuri, judecătorul însărcinat cu ancheta a explicat că, în opinia sa, nu poate beneficia de prescripţie, având în vedere gravitatea acuzaţiilor.

Potrivit acuzării, clubul catalan i-a plătit în total peste 7,3 milioane de euro lui Negreira între 2001 şi 2018. Aceste plăţi au fost efectuate prin intermediul Dasnil 95, o companie deţinută de fostul arbitru, şi au luat sfârşit atunci când acesta şi-a pierdut poziţia de arbitru numărul 2 al Spaniei.

Reclamă

Supranumit „afacerea Negreira”, scandalul a afectat Barça timp de luni de zile, clubul negând orice abatere, anunţă news.ro.

Ancheta a căpătat o nouă dimensiune la sfârşitul lunii septembrie, odată cu percheziţia la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor (CTA), corpul de arbitri spaniol, aflat în incinta Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) din Las Rozas, în apropiere de Madrid.

Pep Guardiola a reacţionat, după ce Barcelona a fost acuzată oficial în cazul Negreira

Pep Guardiola a reacţionat în momentul în care Barcelona a fost acuzată oficial în cazul Negreira. În prezent la Manchester City, fostul antrenor al catalanilor a avut parte de câteva sezoane fabuloase pe banca Barcelonei.

Reclamă 4 / 0/3

Formaţia catalană a fost acuzată de dare de mită în cazul Negreira, pentru mai multe plăţi făcute de catalani în perioada 2001-2018. Guardiola s-a aflat pe banca catalanilor în perioada 2008-2012.

Așteptați și vedeți… Lăsați justiția să-și facă treaba. Până acum, din ce am auzit… Nu am văzut sau citit că Barcelona a plătit cu adevărat un arbitru pentru a primi un beneficiu.

Nu am văzut asta, nu am citit. De aceea vreau să aștept până să când voi avea o părere, deoarece Barcelona se va apăra și vom vedea. Ceea ce sunt destul de sigur este că atunci când Barcelona a câștigat, a fost pentru că era mai bună decât adversarii.

Sunt totuşi sigur de faptul că Barcelona a câştigat pentru că am fost mult mai buni decât rivalii noștri. Și când nu au fost, nu au câștigat, au pierdut. Dar justiția va decide ce s-a întâmplat cu adevărat”, a declarat Pep Guardiola, potrivit mirror.co.uk.

În perioada petrecută pe Camp Nou, Guardiola a câştigat trei titluri de campion în La Liga şi două trofee UEFA Champions League.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:35 Un francez va arbitra lupta la titlu a echipei lui Răzvan Lucescu! PAOK – Olympiacos se vede exclusiv în AntenaPLAY 18:34 „Aşteptăm răspunsul final!” Dan Şucu a recunoscut ce antrenor îşi doreşte la Rapid. Prima reacţie după ce l-a refuzat pe Şumudică 18:03 VideoCamelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update. Cele mai tari ştiri ale zilei de 9 mai 2024 17:54 „Atitudine incredibilă!” Antrenorul lui Alaves a decis ce urmează pentru Ianis Hagi. Hotărârea luată chiar înainte de EURO 2024 17:43 Decizia luată de galeria Rapidului, după ce Dan Şucu a renunţat la Marius Şumudică. Gigi Corsicanu confirmă: „E datoria noastră!” 17:20 NEWS ALERTMarius Şumudică nu o va antrena pe Rapid! Pe cine va aduce Dan Şucu în Giuleşti: „M-a anunţat că s-a decis” 16:40 „Îmi face toată ziua dosare!” Cum l-a numit Gigi Becali pe Florin Talpan: „Acum o să îmi ceară 50.000 de euro” 16:39 Bayer Leverkusen – AS Roma şi Atalanta – Marseille LIVE SCORE (22:00). Vom afla finalele Europa League şi Conference League 15:41 Irina Begu s-a calificat în turul doi al turneului de la Roma 15:15 Cum arată cotele la câştigarea Balonului de Aur 2024, după calificarea lui Real Madrid în finala Ligii Campionilor Vezi toate știrile
Citește și