Închide meniul

Joan Laporta a fost inculpat în „Cazul Negreira”. Preşedintele Barcelonei este acuzat oficial de dare de mită!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 octombrie 2023, 17:15

Joan Laporta a fost inculpat în „Cazul Negreira. Preşedintele Barcelonei este acuzat oficial de dare de mită!

Joan Laporta a fost inclulpat în "Cazul Negreira"

Joan Laporta, preşedinte Barcelona / Profimediaimages

Preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a fost inculpat în „Cazul Negreira”. Anunţul a fost făcut de judecătorul Joaquin Aguirre, care se ocupă de ancheta privind scandalul arbitrajului în care este implicat clubul catalan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barcelona şi foştii săi preşedinţi Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell fuseseră deja acuzaţi de corupţie în acest caz, la fel ca şi José Maria Enriquez Negreira, fostul înalt oficial al arbitrajului spaniol aflat în centrul anchetei, şi fiul acestuia.

Joan Laporta a fost inculpat în „Cazul Negreira”

Laporta, care nu fusese inculpat până acum, este acuzat acum în calitate de preşedinte al clubului în timpul primului său mandat, care a durat din 2003 până în 2010.

În raportul său publicat miercuri, judecătorul însărcinat cu ancheta a explicat că, în opinia sa, nu poate beneficia de prescripţie, având în vedere gravitatea acuzaţiilor.

Potrivit acuzării, clubul catalan i-a plătit în total peste 7,3 milioane de euro lui Negreira între 2001 şi 2018. Aceste plăţi au fost efectuate prin intermediul Dasnil 95, o companie deţinută de fostul arbitru, şi au luat sfârşit atunci când acesta şi-a pierdut poziţia de arbitru numărul 2 al Spaniei.

Reclamă

Supranumit „afacerea Negreira”, scandalul a afectat Barça timp de luni de zile, clubul negând orice abatere, anunţă news.ro.

Ancheta a căpătat o nouă dimensiune la sfârşitul lunii septembrie, odată cu percheziţia la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor (CTA), corpul de arbitri spaniol, aflat în incinta Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) din Las Rozas, în apropiere de Madrid.

Pep Guardiola a reacţionat, după ce Barcelona a fost acuzată oficial în cazul Negreira

Pep Guardiola a reacţionat în momentul în care Barcelona a fost acuzată oficial în cazul Negreira. În prezent la Manchester City, fostul antrenor al catalanilor a avut parte de câteva sezoane fabuloase pe banca Barcelonei.

Reclamă 4 / 0/3

Formaţia catalană a fost acuzată de dare de mită în cazul Negreira, pentru mai multe plăţi făcute de catalani în perioada 2001-2018. Guardiola s-a aflat pe banca catalanilor în perioada 2008-2012.

Așteptați și vedeți… Lăsați justiția să-și facă treaba. Până acum, din ce am auzit… Nu am văzut sau citit că Barcelona a plătit cu adevărat un arbitru pentru a primi un beneficiu.

Nu am văzut asta, nu am citit. De aceea vreau să aștept până să când voi avea o părere, deoarece Barcelona se va apăra și vom vedea. Ceea ce sunt destul de sigur este că atunci când Barcelona a câștigat, a fost pentru că era mai bună decât adversarii.

Sunt totuşi sigur de faptul că Barcelona a câştigat pentru că am fost mult mai buni decât rivalii noștri. Și când nu au fost, nu au câștigat, au pierdut. Dar justiția va decide ce s-a întâmplat cu adevărat”, a declarat Pep Guardiola, potrivit mirror.co.uk.

În perioada petrecută pe Camp Nou, Guardiola a câştigat trei titluri de campion în La Liga şi două trofee UEFA Champions League.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și