Închide meniul

Novak Djokovic, săgeţi către Rafael Nadal, după ce a câştigat turneul de la Paris: „Nu m-am prefăcut ca alţii”

Alex Masgras Publicat: 6 noiembrie 2023, 12:22

Reclamă
Novak Djokovic, săgeţi către Rafael Nadal, după ce a câştigat turneul de la Paris: „Nu m-am prefăcut ca alţii

Novak Djokovic, săgeţi către Rafael Nadal

Novak Djokovic, în timpul finalei de la Paris-Bercy / Profimedia

Novak Djokovic a trimis săgeţi către Rafael Nadal, după ce a câştigat turneul de la Paris. Sârbul a cucerit al 40-lea titlu din categoria ATP Masters 1000 şi al şaptelea titlu de la Paris-Bercy.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La 36 de ani, „Nole” continuă să scrie istorie. În finala de duminică de la Paris-Bercy, el l-a învins pe bulgarul Grigor Dimitrov, scor 6-4, 6-3, şi a atins o nouă bornă istorică.

Novak Djokovic, săgeţi către Rafael Nadal

Novak Djokovic este într-o formă fantastică înainte de Turneul Campionilor. Fără înfrângere de la Wimbledon, sârbul a cucerit duminică seară titlul la Paris-Bercy. După victoria în faţa lui Dimitrov, „Nole” a cucerit al 40-lea titlu ATP Masters 1000 al carierei, stabilind un nou record.

El mai are nevoie de un singur succes pentru a fi sigur că va încheia anul 2023 pe prima poziţie în clasamentul ATP, iar sârbul a declarat că urmăreşte să doboare record după record, printre care şi cel deţinut de Jimmy Connors în ceea ce priveşte numărul de turnee ATP câştigate.

Reclamă
Reclamă

Şi mai interesant a fost modul în care Djokovic a ales să facă această declaraţie. Sârbul nu s-a ferit să recunoască faptul că urmăreşte să doboare toate aceste recorduri şi că nu se preface ca alţii, care evită să recunoască faptul că sunt în căutarea doborârii acestor recorduri.

Declaraţia poate fi interpretată ca o săgeată aruncată către Rafael Nadal, cel care declara că Novak Djokovic ar fi fost frustrat dacă nu ar fi fost jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie. De asemenea, sârbul a recuoscut şi că sinceritatea sa reprezintă unul din motivele pentru care mulţi oameni nu îl plac:

Mă duc după toate recordurile posibile, tot ce pot doborî. Nu am avut niciodată probleme să spun asta. Și de aceea oamenii nu mă plac. Nu m-am prefăcut ca unii…să spun că nu este scopul meu și apoi să mă comport diferit…Am încercat mereu să fiu în concordanță cu ceea ce cred.

Reclamă

În ceea ce privește recordul de turnee ATP câștigate, totul este posibil. De ce nu ar trebui să încerc să dobor şi acel record? Acum am cu 12 mai puțin (n.r. decat Connors), dar mai am câțiva ani de tenis în faţă. Încerc să mă bucur de aceste momente care acum înseamnă și valorează dublu”, a declarat Novak Djokovic, potrivit eurosport.ro.

Rafael Nadal, declaraţie controversată după ce Djokovic s-a impus la US Open

După ce Novak Djokovic a cucerit titlul de la US Open şi a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam (n.r. la egalitate cu Margaret Court), Rafael Nadal a făcut o declaraţie controversată. Spaniolul a declarat că ar fi fost frustrant pentru „Nole” dacă nu ar fi reuşit să devină jucătorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam din istorie:

„Cred că Novak simte mai intens acest lucru (n.r. presiunea) decât mine. Dacă nu ar fi reușit, ar fi fost o frustrare mai mare pentru el. Poate de aceea a făcut-o. Cred că a avut capacitatea de a duce ambiția la maximum. Cred că și eu am fost ambițios, dar într-un mod mai sănătos, ceea ce mi-a permis să văd lucrurile diferit”, a declarat Rafael Nadal.

La scurt timp, Novak Djokovic a comentat afirmaţiile făcute de Rafael Nadal:

„Am văzut că declaraţia lui a devenit virală, multă lume a vorbit despre asta. Toată lumea are dreptul la o opinie, cum interpretezi pe altcineva într-un anumit context etc. Asta e tot ce pot să spun. Rafa e un mare campion şi îl respect şi admir foarte mult.

Îl respect pentru că e un mare campion, cel mai mare rival al meu şi pentru că este un jucător care a contribuit din plin la jocul meu şi rezultatele pe care le-am obţinut.

Nu am nici cea mai mică intenţie de a vorbi într-un mod negativ despre el sau despre Roger Federer. Respectul meu depăşeşte orice părere negativă pe care aş putea să o am.

Din nou, aceasta este părerea lui Rafa şi, bineînţeles, nu sunt de acord. Am opinia mea, dar nu vreau să dezvolt. Nu e nevoie de asta”, a declarat Novak Djokovic, potrivit tennismajors.com.

Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:05

Rapid – Oțelul Galați LIVE TEXT (21:30). Duel de foc în Giulești între Marius Șumudică și Dorinel Munteanu. Echipele de start

20:00

LIVE TEXTCFR Cluj – UTA 1-2. Arădenii, din nou în avantaj! Omondi a marcat superb

19:37

Dan Petrescu a rămas „mască”, după greşeala uriaşă a lui Ciprian Deac din CFR Cluj – UTA! Imaginile surprinse

19:35

„Se deghizează!” Andrei Rațiu, comparat cu Zinedine Zidane de Marca după Rayo – Leganes 1-1. Nota primită de român

19:21

Irina Begu, eliminată de la China Open! A fost învinsă de Mira Andreeva, în turul al 2-lea

18:46

Poli Iași – U Cluj 1-0! Prima înfrângere a sezonului pentru liderul Ligii 1! Săndoi continuă seria rezultatelor pozitive

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1 6 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY
Citește și