Închide meniul

Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024, după Campionatul Mondial

Dan Roșu Publicat: 28 noiembrie 2023, 21:51

Reclamă
Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024, după Campionatul Mondial

Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024, după Campionatul Mondial

Jucătoarele României sărbătoresc o victorie - Fscebook FR Handbal

Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024 sunt legate de evoluţia pe care tricolorele o vor avea la Campionatul Mondial, ce va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România poate visa la Jocurile Olimpice de la Paris, dar pentru a obţine biletele are nevoie de o evoluţie solidă la a 26-a ediţie a Campionatelor Mondiale, acolo unde va evolua în Grupa E, alături de Danemarca, Serbia şi Chile.

Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024, după Campionatul Mondial

Ţinând cont că în grupele principale ajung primele trei clasate din fiecare grupă, şansele nostre de a merge în a doua fază sunt uriaşe. Dar acolo lucrurile se complică şi, cel mai probabil, vom întâlni Germania, Japonia și Polonia.

Pentru a prinde turneul preolimpic din 2024, România are nevoie de o clasare în primele 4 locuri în grupele principale, susţine eurosport.ro. În funcţie de jocul rezultatelor, putem ajunge la Paris şi dacă terminăm Mondialul pe locul 11.

Primele două scenarii de calificare sunt şi cele mai greu de realizat. România poate ajunge la JO 2024 dacă va câştiga Campionatul Mondial pentru a doua oară în istorie, sau dacă va pierde o eventuală finală împotriva Franţei, cea care este deja calificată din postura de ţară gazdă.

Reclamă
Reclamă 4

Conform sursei citate anterior, alte scenarii au legătură cu poziţia obţinută la Mondial. Pentru a ajunge la JO după o pauză de opt ani, prin intermediul turneului preolimpic, tricolorele trebuie să îndeplinească una dintre condiţiile de mai jos:

Programul complet din grupa României de la Campionatul Mondial

România va face parte din Grupa E şi se va duela cu Danemarca, Serbia şi Chile. Meciurile se vor disputa pe 1, 3 şi 5 decembrie şi va aduce, cel mai probabil, calificarea tricolorelor în grupa principală, chiar dacă nu ne vom baza în primele două partide, cu Chile şi Serbia.

Grupa E (România, Danemarca, Serbia, Chile)

Reclamă

1 decembrie

  • România – Chile, ora 19:00
  • Danemarca – Serbia , ora 21:30

3 decembrie

  • România – Serbia, ora 19:00
  • Danemarca – Chile, ora 21:30

5 decembrie

  • Serbia – Chile, ora 19:00
  • Danemarca – România, ora 21:30

Cota uriaşă pe care o are România la câştigarea Campionatului Mondial

Cota uriaşă pe care o are România la câştigarea Campionatului Mondial a fost stabilită deja de bookmakeri. Norvegia este principala favorită a specialiştilor, înaintea competiţiei ce se va desfăşura în Danemarca, Norvegia şi Suedia, în perioada 29 noiembrie – 18 decembrie.

Echipa României este singura din lume care a evoluat la toate ediţiile Campionatului Mondial, dar asta nu i-a convins pe bookmakeri să ne considere cu şanse reale la trofeul pe care l-am câştigat o singură dată în istorie.

Astfel, Neagu şi compania au o cotă de 50 pentru adjudecarea trofeului, aceeaşi cu Brazilia, Slovenia şi Serbia.

Norvegia e favorita principală, cu o cotă de 2.15, fiind urmată de Franţa (4.35), Danemarca (6.50), Olanda (8), Suedia (10) şi Ungaria (20).

Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
9:19

„Te dai șmecher?” Jucătorul pe care Gigi Becali nu l-a vrut titular la FCSB, în meciul cu Oțelul: „Nu am făcut eu asta!”

9:02

„Am câștigat meritat!” Dorinel Munteanu, euforic după ce Oțelul a învins-o clar pe FCSB: „Mă încântă”

8:55

Greşeală catastrofală făcută de organizatorii Jocurilor Olimpice 2024. Comitetul Olimpic şi-a cerut imediat scuze

8:36

FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice

8:16

Ce au putut să scrie englezii când au văzut-o pe Nadia Comăneci la ceremonia deschiderii Jocurilor Olimpice 2024

8:13

Gigi Becali a anunțat o schimbare majoră în primul 11 la FCSB! Decizia luată după eșecul cu Oțelul: „Îmi vine și mie să râd!”

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 5 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1
Citește și