Închide meniul

Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024, după Campionatul Mondial

Dan Roșu Publicat: 28 noiembrie 2023, 21:51

Reclamă
Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024, după Campionatul Mondial

Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024, după Campionatul Mondial

Jucătoarele României sărbătoresc o victorie - Fscebook FR Handbal

Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024 sunt legate de evoluţia pe care tricolorele o vor avea la Campionatul Mondial, ce va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România poate visa la Jocurile Olimpice de la Paris, dar pentru a obţine biletele are nevoie de o evoluţie solidă la a 26-a ediţie a Campionatelor Mondiale, acolo unde va evolua în Grupa E, alături de Danemarca, Serbia şi Chile.

Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024, după Campionatul Mondial

Ţinând cont că în grupele principale ajung primele trei clasate din fiecare grupă, şansele nostre de a merge în a doua fază sunt uriaşe. Dar acolo lucrurile se complică şi, cel mai probabil, vom întâlni Germania, Japonia și Polonia.

Pentru a prinde turneul preolimpic din 2024, România are nevoie de o clasare în primele 4 locuri în grupele principale, susţine eurosport.ro. În funcţie de jocul rezultatelor, putem ajunge la Paris şi dacă terminăm Mondialul pe locul 11.

Primele două scenarii de calificare sunt şi cele mai greu de realizat. România poate ajunge la JO 2024 dacă va câştiga Campionatul Mondial pentru a doua oară în istorie, sau dacă va pierde o eventuală finală împotriva Franţei, cea care este deja calificată din postura de ţară gazdă.

Reclamă

Conform sursei citate anterior, alte scenarii au legătură cu poziţia obţinută la Mondial. Pentru a ajunge la JO după o pauză de opt ani, prin intermediul turneului preolimpic, tricolorele trebuie să îndeplinească una dintre condiţiile de mai jos:

Programul complet din grupa României de la Campionatul Mondial

România va face parte din Grupa E şi se va duela cu Danemarca, Serbia şi Chile. Meciurile se vor disputa pe 1, 3 şi 5 decembrie şi va aduce, cel mai probabil, calificarea tricolorelor în grupa principală, chiar dacă nu ne vom baza în primele două partide, cu Chile şi Serbia.

Grupa E (România, Danemarca, Serbia, Chile)

Reclamă 4 / 0/3

1 decembrie

  • România – Chile, ora 19:00
  • Danemarca – Serbia , ora 21:30

3 decembrie

  • România – Serbia, ora 19:00
  • Danemarca – Chile, ora 21:30

5 decembrie

  • Serbia – Chile, ora 19:00
  • Danemarca – România, ora 21:30

Cota uriaşă pe care o are România la câştigarea Campionatului Mondial

Cota uriaşă pe care o are România la câştigarea Campionatului Mondial a fost stabilită deja de bookmakeri. Norvegia este principala favorită a specialiştilor, înaintea competiţiei ce se va desfăşura în Danemarca, Norvegia şi Suedia, în perioada 29 noiembrie – 18 decembrie.

Echipa României este singura din lume care a evoluat la toate ediţiile Campionatului Mondial, dar asta nu i-a convins pe bookmakeri să ne considere cu şanse reale la trofeul pe care l-am câştigat o singură dată în istorie.

Astfel, Neagu şi compania au o cotă de 50 pentru adjudecarea trofeului, aceeaşi cu Brazilia, Slovenia şi Serbia.

Norvegia e favorita principală, cu o cotă de 2.15, fiind urmată de Franţa (4.35), Danemarca (6.50), Olanda (8), Suedia (10) şi Ungaria (20).

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:41 Mesajul lui Mihai Leu, de pe patul de spital, după ce Corvinul a câştigat Cupa României: „Îmi pare rău că nu am fost cu voi” 14:00 EXCLUSIVNegocieri intense între FRF și Edi Iordănescu! Tehnicianul amână răspunsul! Șansele ca Edi să ia decizia înainte de EURO 2024 13:46 Leeds – Norwich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Luptă pentru calificarea în finala play-off-ului de promovare în Premier League 13:46 Ilie Năstase, replică dură pentru Florin Talpan: „Îl dau în judecată”! Declaraţii devastatoare: „Nu mai gândeşte, a luat-o razna” 13:21 Lovitură pentru Gigi Becali! Louis Munteanu a fost convins să semneze cu rivala FCSB-ului din Liga 1! Acord total pentru atacant 12:58 Detalii din interior despre accidentarea Simonei Halep: „Când se întâmplă asta, cel mai bine e să te oprești” 12:36 Florin Talpan, atac devastator la FCSB şi la Ilie Năstase: „Continuă să nu respecte legea”! Cum a numit echipa lui Gigi Becali 12:35 Răzvan Lucescu, uimit de realizările lui PAOK, înainte de meciul pentru titlu cu Aris: „E ceva uimitor. Nimeni nu ne dădea şanse” 11:24 FotoJuventus a câştigat pentru a 15-a oară Cupa Italiei! Massimiliano Allegri, eliminat după o criză de nervi: „Nu ţi-e ruşine?” 11:05 AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel. Poveşti de senzaţie Vezi toate știrile
Citește și