Închide meniul

Norvegia și Franța, calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal! Victorii la scor în sferturi

Viviana Moraru Publicat: 13 decembrie 2023, 9:55

Reclamă
Norvegia și Franța, calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal! Victorii la scor în sferturi

Norvegia și Franța, calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal

Jucătoarele Norvegiei, în timpul unui meci/Profimedia

Norvegia și Franța sunt calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin. Ambele naționale au obținut victorii la scor în sferturi, cu Olanda, respectiv Cehia, pentru a-și asigura prezența în careul de ași al turneului final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România nu a reușit să se califice în sferturi, după ce a încheiat grupa principală cu șase puncte. „Tricolorele” au ratat calificarea și la turneul preolipmic.

Norvegia și Franța, calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal

Norvegia, deţinătoarea titlului, a trecut de Olanda cu scorul de 30-23, după prestaţii foarte bune ale portarilor săi. Scandinavele sunt la a cincea semifinală mondială consecutivă, în penultimul act urmând să înfrunte, vineri, la Herning (Danemarca), învingătoarea dintre Danemarca şi Muntenegru.

Silje Solberg a avut 14 intervenţii, încheind cu un procentaj de 42%, în timp ce veterana Katrine Lunde, cu 5 intervenţii, a avut un procentaj de 57%. Extrema Stine Skogrand a fost cea mai bună marcatoare, cu 9 goluri.

Franţa, campioana olimpică en titre, a dispus, în alt meci din sferturi, de revelaţia Cehia, condusă de pe margine de norvegianul Bent Dahl (SCM Râmnicu Vâlcea), cu scorul de 33-22. Laura Glauser, portarul echipei CSM Bucureşti, a avut un impact major în obţinerea acestei victorii, cu 12 intervenţii şi un procentaj de excepţie, 67%.

Reclamă

”Les Bleues” au făcut diferenţa în repriza secundă, după ce în debutul acesteia scorul a fost 18-17.

Vineri, Franţa va juca în semifinale, la Herning, cu Suedia sau Germania, care se vor înfrunta miercuri.

Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea de la naţională

Cristina Neagu şi-a anunţat, din nou, retragerea de la naţională, după Campionatul Mondial. Interul stânga de la CSM Bucureşti şi-a luat adio de la echipa naţională, după ce România şi-a încheiat parcursul de la turneul final.

Reclamă 4 / 0/3

Un alt turneu final ratat, nu ne-am îndeplinit obiectivul. Ne doream să fim măcar în sferturi, să accedem la turneul preolimpic, ăsta era obiectivul.

Dezamăgirea e foarte mare. Și pentru mine e foarte mare, pentru că nici nu am putut să joc la acest turneu. M-am accidentat, am făcut tot posibilul să mă recuperez, dar nu am reușit. Am încercat, pentru că știam cât de important era meciul cu Germania. Am încercat, dar nu am putut.

Ne-am abonat cumva la locul 12. Am avut o jucătoare senzațională, pe Lisa (n.r. Eliza Buceschi) și tot am terminat pe locul 12.

Eu îmi anunț oficial retragerea de la echipa națională dacă nu mai sunt șanse să ajungem la turneul preolimpic. Au fost 17 ani în care am jucat pentru echipa națională, în care am dat totul pentru echipa națională. Ce am reușit, mult, puțin… Două medalii, niște locuri patru și cinci. Dacă a fost mult sau puțin ne va spune timpul.

Eu am spus dinainte că e ultimul Campionat Mondial pentru mine și că-mi doresc să ajung la Jocurile Olimpice. Ar fi fost ceva extraordinar pentru cariera mea internațională. Luasem decizia dinainte”, a declarat Cristina Neagu.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:50 Real Madrid – Bayern Munchen LIVE TEXT (22:00). Meci infernal pe Santiago Bernabeu. Vom afla finala Ligii Campionilor 15:46 Ma Long, cel mai bun jucător de tenis de masă din istorie, nu îşi va putea apăra titlul olimpic la Paris. Anunţ şoc 15:16 Valentin Mihăilă începe negocierile după promovarea Parmei în Serie A: „Am purtat deja câteva discuții” 14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul 13:20 Celebrul Tom Cruise, una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 13:12 „Ar fi o lovitură colosală!” Mihai Stoica se teme de planul diabolic al lui Dan Şucu: „Rapid ar deveni o forţă!” 13:11 Christian Horner, anunţ incredibil despre rivalitatea dintre Red Bull şi Mercedes 12:50 EXCLUSIVReacţia jucătorilor din vestiarul FCSB după ce au aflat de transferul iminent al lui Florinel Coman 12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie 11:13 Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!” Vezi toate știrile
Citește și