Închide meniul

Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea de la naţională, după Campionatul Mondial: „Am dat totul!”

Viviana Moraru Publicat: 12 decembrie 2023, 21:19

Reclamă
Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea de la naţională, după Campionatul Mondial: „Am dat totul!

Cristina Neagu rămâne fermă pe poziţii şi şi-a anunţat, din nou, retragerea de la naţională, după Campionatul Mondial.

Cristina Neagu/ Hepta

Cristina Neagu şi-a anunţat, din nou, retragerea de la naţională, după Campionatul Mondial. Interul stânga de la CSM Bucureşti şi-a luat adio de la echipa naţională, după ce România şi-a încheiat parcursul de la turneul final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a învins Polonia, în ultimul meci din grupa principală, însă nu a reuşit să se califice în sferturi, terminând Mondialul pe locul 12. De asemenea, „tricolorele” nu s-au calificat nici la turneul preolimpic de anul viitor.

Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea de la naţională, după Campionatul Mondial

Cristina Neagu anunţase deja că Mondialul din acest sfârşit de an va fi ultimul turneu final la care va participa alături de România. Revenită în ţară, alături de celelalte jucătoare, Neagu a transmis clar că nu s-a răzgândit şi şi-a anunţat din nou retragerea.

De asemenea, interul stânga de la CSM Bucureşti a mai transmis faptul că ar mai fi jucat pentru România, în cazul în care echipa naţională ar fi reuşit să se califice la turneul preolimpic.

În privinţa parcursului de la Mondial, Cristina Neagu a declarat că turneul final a fost unul ratat, deoarece România şi-a ratat obiectivul, acela de a se califica la turneul preolimpic.

Reclamă

„Un alt turneu final ratat, nu ne-am îndeplinit obiectivul. Ne doream să fim măcar în sferturi, să accedem la turneul preolimpic, ăsta era obiectivul.

Dezamăgirea e foarte mare. Și pentru mine e foarte mare, pentru că nici nu am putut să joc la acest turneu. M-am accidentat, am făcut tot posibilul să mă recuperez, dar nu am reușit. Am încercat, pentru că știam cât de important era meciul cu Germania. Am încercat, dar nu am putut.

Ne-am abonat cumva la locul 12. Am avut o jucătoare senzațională, pe Lisa (n.r. Eliza Buceschi) și tot am terminat pe locul 12.

Reclamă 4 / 0/3

Eu îmi anunț oficial retragerea de la echipa națională dacă nu mai sunt șanse să ajungem la turneul preolimpic. Au fost 17 ani în care am jucat pentru echipa națională, în care am dat totul pentru echipa națională. Ce am reușit, mult, puțin… Două medalii, niște locuri patru și cinci. Dacă a fost mult sau puțin ne va spune timpul.

Eu am spus dinainte că e ultimul Campionat Mondial pentru mine și că-mi doresc să ajung la Jocurile Olimpice. Ar fi fost ceva extraordinar pentru cariera mea internațională. Luasem decizia dinainte”, a declarat Cristina Neagu.

Neagu şi-a luat adio de la Mondiale

Cristina Neagu a fost surprinsă la finalul meciului România – Polonia (27-26) cu zâmbetul pe buze, chiar dacă tricolorele au ratat obiectivul de la Campionatul Mondial, iar interul stânga nu a jucat decât în meciul cu Germania.

Cristina Neagu a fost accidentată şi nu a bifat niciun meci din grupele preliminare de la Mondial. Aceasta s-a refăcut însă pentru duelul cu Germania, primul din grupa principală. „Tricolorele” au fost învinse în meciul respectiv, înfrângerea cântărind decisiv şi în vederea calificării în sferturi.

Cel mai bun mondial al Cristinei a fost cel din 2015, atunci când România a câştigat medalia de bronz. În semifinale, tricolorele erau învinse de Norvegia, după prelungiri, 33-35, iar finala mică era câştigată în faţa Poloniei, 31-22. Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului, cu 63 de goluri marcate.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Nu a jucat la ediţia precentă a CM şi a anunţat că va fi ultima sa participare la ediţia din 2023 şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Astfel, Campionatul Mondial din 2023 ar fi ultimul din cariera sa, care include 7 participări la turnee finale CM, 8 la turnee finale CE şi două ediţii de Jocuri Olimpice.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj Vezi toate știrile
Citește și