Închide meniul

Norvegia și Franța, calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal! Victorii la scor în sferturi

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 13 decembrie 2023, 9:55

Norvegia și Franța, calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal! Victorii la scor în sferturi

Norvegia și Franța, calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal

Jucătoarele Norvegiei, în timpul unui meci/Profimedia

Norvegia și Franța sunt calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin. Ambele naționale au obținut victorii la scor în sferturi, cu Olanda, respectiv Cehia, pentru a-și asigura prezența în careul de ași al turneului final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România nu a reușit să se califice în sferturi, după ce a încheiat grupa principală cu șase puncte. „Tricolorele” au ratat calificarea și la turneul preolipmic.

Norvegia și Franța, calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal

Norvegia, deţinătoarea titlului, a trecut de Olanda cu scorul de 30-23, după prestaţii foarte bune ale portarilor săi. Scandinavele sunt la a cincea semifinală mondială consecutivă, în penultimul act urmând să înfrunte, vineri, la Herning (Danemarca), învingătoarea dintre Danemarca şi Muntenegru.

Silje Solberg a avut 14 intervenţii, încheind cu un procentaj de 42%, în timp ce veterana Katrine Lunde, cu 5 intervenţii, a avut un procentaj de 57%. Extrema Stine Skogrand a fost cea mai bună marcatoare, cu 9 goluri.

Franţa, campioana olimpică en titre, a dispus, în alt meci din sferturi, de revelaţia Cehia, condusă de pe margine de norvegianul Bent Dahl (SCM Râmnicu Vâlcea), cu scorul de 33-22. Laura Glauser, portarul echipei CSM Bucureşti, a avut un impact major în obţinerea acestei victorii, cu 12 intervenţii şi un procentaj de excepţie, 67%.

Reclamă

”Les Bleues” au făcut diferenţa în repriza secundă, după ce în debutul acesteia scorul a fost 18-17.

Vineri, Franţa va juca în semifinale, la Herning, cu Suedia sau Germania, care se vor înfrunta miercuri.

Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea de la naţională

Cristina Neagu şi-a anunţat, din nou, retragerea de la naţională, după Campionatul Mondial. Interul stânga de la CSM Bucureşti şi-a luat adio de la echipa naţională, după ce România şi-a încheiat parcursul de la turneul final.

Reclamă 4 / 0/3

Un alt turneu final ratat, nu ne-am îndeplinit obiectivul. Ne doream să fim măcar în sferturi, să accedem la turneul preolimpic, ăsta era obiectivul.

Dezamăgirea e foarte mare. Și pentru mine e foarte mare, pentru că nici nu am putut să joc la acest turneu. M-am accidentat, am făcut tot posibilul să mă recuperez, dar nu am reușit. Am încercat, pentru că știam cât de important era meciul cu Germania. Am încercat, dar nu am putut.

Ne-am abonat cumva la locul 12. Am avut o jucătoare senzațională, pe Lisa (n.r. Eliza Buceschi) și tot am terminat pe locul 12.

Eu îmi anunț oficial retragerea de la echipa națională dacă nu mai sunt șanse să ajungem la turneul preolimpic. Au fost 17 ani în care am jucat pentru echipa națională, în care am dat totul pentru echipa națională. Ce am reușit, mult, puțin… Două medalii, niște locuri patru și cinci. Dacă a fost mult sau puțin ne va spune timpul.

Eu am spus dinainte că e ultimul Campionat Mondial pentru mine și că-mi doresc să ajung la Jocurile Olimpice. Ar fi fost ceva extraordinar pentru cariera mea internațională. Luasem decizia dinainte”, a declarat Cristina Neagu.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:45 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” Vezi toate știrile
Citește și