Închide meniul

Cum va arăta Superliga Europei! Granzii din fotbal au prezentat formatul

Alex Masgras Publicat: 21 decembrie 2023, 14:38

Reclamă
Cum va arăta Superliga Europei! Granzii din fotbal au prezentat formatul

Cum arată formatul Superligii

Logo-ul Superligii / Profimedia

S-a aflat cum va arăta Superliga Europei! După ce Curtea Europeană de Justiţie a dat undă verde pentru înfiinţarea unei noi competiţii, A22 a prezentat formatul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În total, 64 de echipe vor face parte din Superligă, iar A22, compania care se află în spatele acestui proiect, a anunţat că meciurile vor fi transmise prin streaming gratuit.

Cum va arăta Superliga Europei!

Cele 64 de echipe care vor face parte din Superligă vor fi împărţite în trei ligi după modelul celor trei competiţii UEFA: Champions League, Europa League şi Conference League.

Primele două ligi Star League şi Gold League vor avea câte 16 cluburi, urmând ca cea de-a treia, Blue League, să fie formată din 32 de echipe. Acest nou format prezintă modificări majore faţă de proiectul iniţial, dezvăluit în primăvara anului 2021.

Reclamă

Curtea Europeană de Justiţie a dat undă verde pentru înfiinţarea Super Ligii

Curtea Europeană de Justiţie a dat undă verde pentru înfiinţarea Super Ligii. Este o lovitură uriaşă primită de UEFA şi FIFA. „Am câştigat dreptul de a concura. Monopolul UEFA a luat sfârşit. Fotbalul este LIBER”, a reacţionat imediat Bernd Reichart, şeful companiei A22 Sports, care se află în spatele Super Ligii.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a estimat joi că normele FIFA şi UEFA privind autorizarea prealabilă a competiţiilor de fotbal la nivel de club, precum Super Liga, încalcă Dreptul Uniunii, informează EFE.

Cel mai înalt organism administrativ al UE a subliniat că UEFA şi FIFA au abuzat de „poziţia lor dominantă” în acţiunea lor împotriva creării controversatei Supe Ligi de fotbal.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia Marii Camere, care răspunde întrebărilor preliminare puse de Tribunalul Comercial nr. 17 Madrid şi nu poate fi atacată cu recurs, contrazice opinia procurorului general desemnat în cauză, care la publicarea concluziilor sale neobligatorii, în urmă cu un an, a susţinut că UEFA şi FIFA au acţionat în conformitate cu legea.

„Regulile Federaţiei internaţionale de fotbal asociaţie (FIFA) şi ale Uniunii asociaţiilor europene de fotbal (UEFA), care fac ca orice proiect pentru pentru o nouă competiţie de fotbal la nivel de club, cum ar fi Super Liga, să fie supus autorizării lor prealabile şi care interzic cluburilor şi jucătorilor să participe la ea, sub ameninţarea sancţiunilor, sunt ilegale”, se arată în hotărâre.

Cu toate acestea, instanţa din Luxemburg adaugă că „o competiţie precum cea a proiectului Super Ligii nu ar trebui neapărat autorizată”.

„După ce i s-au adresat întrebări cu caracter general despre regulile FIFA şi ale UEFA, Curtea de Justiţie nu se pronunţă, în hotărârea sa, cu privire la acest proiect specific”, precizează Curtea, potrivit agerpres.ro.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:50 EXCLUSIVReacţia jucătorilor din vestiarul FCSB după ce au aflat de transferul iminent al lui Florinel Coman 12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie 11:13 Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!” 10:33 Programul complet al meciurilor din grupele Campionatului Mondial de hochei 2024 (10-26 mai, AntenaPLAY) 10:13 Dan Şucu aruncă în aer negocierile cu Şumudică! Un fost antrenor de la Aston Villa şi Celtic, dorit pe banca Rapidului 9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor 9:11 Edin Terzic, după calificarea Borussiei Dortmund în finala Ligii Campionilor: „Este bucurie pură şi o mândrie extremă” 8:58 PSG, făcută praf în Franţa după eliminarea din Liga Campionilor: „Faliment, venim!” 8:39 Reacţia lui Kylian Mbappe, după ce PSG a fost eliminată din Liga Campionilor. Întrebarea care l-a iritat pe starul lui PSG 7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
Vezi toate știrile
Citește și