Închide meniul

Luis Enrique şi Xavi, schimb genial de replici înainte de PSG – Barcelona: „Fără îndoială, eu / Avem în ADN”

Alex Masgras Publicat: 9 aprilie 2024, 21:48

Reclamă
Luis Enrique şi Xavi, schimb genial de replici înainte de PSG – Barcelona: „Fără îndoială, eu / Avem în ADN

Luis Enrique şi Xavi, schimb genial de replici înainte de PSG - Barcelona: "Fără îndoială, eu / Avem în ADN"

Luis Enrique şi Xavi / Colaj Profimedia

Luis Enrique şi Xavi au avut un schimb genial de replici înainte de PSG – Barcelona, meci din sferturile UEFA Champions League. Luis Enrique îşi întâlneşte fosta echipă în cea mai importantă competiţie intercluburi a Europei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La conferinţa premergătoare partidei tur dintre PSG şi Barcelona, Luis Enrique a fost întrebat cine reprezintă mai bine spiritul catalanilor dintre el şi Xavi. Enrique nu a stat pe gânduri şi s-a ales pe el, iar replica lui Xavi nu a întârziat să apară.

Luis Enrique şi Xavi, schimb genial de replici înainte de PSG – Barcelona: „Fără îndoială, eu”

Luis Enrique, tehnicianul lui Paris Saint-Germain, care a jucat la FC Barcelona (1996-2004) înainte de a antrena această echipă (2014-2017), a afirmat că reprezintă mai bine spiritul acestui club decât Xavi, actualul antrenor al Barcei, într-un interviu acordat marţi, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Întrebat, cu o zi înaintea meciului din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, dacă el sau Xavi reprezintă mai bine spiritul fotbalistic al Barcei, Luis Enrique a răspuns: „Fără îndoială, eu. Este părerea mea. Posesia mingii, goluri, presingul, titlurile, trofeele. Eu reprezint cel mai bine Barca chiar dacă alţii gândesc altfel (…). Nu-l cunosc pe Xavi ca antrenor, a fost jucătorul meu. Cunosc foarte bine clubul, dar nu ştiu dacă asta va fi un avantaj. A fost o experienţă extraordinară la nivel emoţional.”

„(…) trebuie să fiu profesionist, iubesc mult Barca, dar trebuie să mă concentrez asupra muncii mele şi a echipei care a avut încredere în mine (PSG – n. r.). Şi vreau să mă calific în turul următor”, a adăugat fostul internaţional spaniol.

Reclamă

Întrebat dacă PSG este favorită în dubla manşă cu Barca, Luis Enrique a răspuns: „Unii vor crede că suntem favoriţi, alţii nu. Dar asta nu e important. Prefer să nu cred că suntem favoriţi, prefer să credeţi că mâine eu voi fi victima (…). Nimeni nu poate crede că Barca e slabă, e o Barca puternică. Au o dinamică ofensivă bună. Au jucători foarte buni, este un club cu multă experienţă, care a câştigat deja de cinci ori Liga Campionilor. Nu este uşor, dar mă simt stimulat. Sper că vom avea două meciuri frumoase (…).”

„Sper că ambiţia va fi mai mare decât presiunea” în rândul jucătorilor lui PSG, a spus fostul internaţional spaniol.

„Suntem foarte încântaţi să jucăm la acest nivel şi să ne calificăm în turul următor. În faza grupelor am văzut multe responsabilităţi, acum sentimentul este entuziasmul echipei şi al jucătorilor (…). Încerc să uit presiunea care există pentru că noi n-am câştigat Liga Campionilor. Nu este o lipsă de ambiţie, trebuie să trecem mai întâi de sferturi. Suntem entuziasmaţi, dar nu vrem să ne gândim la presiune”, a continuat el.

Reclamă 4 / 0/3

Xavi, înaintea dublei cu PSG: „Avem în ADN Barcelona”

Xavi a comentat declaraţiile făcute de Luis Enrique înaintea dublei din sferturile de finală UEFA Champions League dintre PSG şi Barcelona. Cu toate acestea, el a avut o reacţie elegantă, şi a subliniat cum patru antrenori care au ajuns cu echipele lor în sferturile Ligii Campionilor au Barcelona în ADN:

„Am văzut ce a spus. Este Luis Enrique. Îl cunoașteți. Am o relație foarte bună cu el. Tot respectul. Este unul dintre cei mai buni antrenori din lume și are o echipă făcută pentru a câștiga Liga Campionilor. Amândoi căutăm același lucru.

Putem să presupunem că Luis Enrique, Pep, Arteta și noi avem în ADN Barcelona. Patru antrenori cu Barcelona în ADN în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Acest ADN ne identifică și ne face mândri”, a declarat Xavi, citat de marca.com.

Recomandări
Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:15 Preşedinte-surpriză pentru proiectul noului Dinamo, cu Ion Ţiriac şi Cristi Borcea: „Din primul an îl depăşesc pe Gigi Becali” 16:02 Dinamo – Csikszereda LIVE TEXT, ora 20:00. Dinamoviştii dau bătălia finală pentru salvarea de la retrogradare 15:56 Rolul pe care îl are Mircea Lucescu la „noul Rapid”, propus de Dan Şucu după venirea lui Neil Lennon: „Îi mulțumesc” 15:32 FotoNeil Lennon e noul antrenor al Rapidului! Anunţul oficial făcut de giuleşteni 15:23 Sepsi s-a despărţit de 7 jucători! Unul dintre ei a fost dorit de Gigi Becali la FCSB 15:01 Ovidiu Popescu, prima reacţie după ce a plecat de la FCSB: „Visul mi s-a îndeplinit” 14:34 Lovitura uriaşă dată de Neluţu Varga şi Dan Petrescu la CFR Cluj: „Am făcut primul transfer și este unul formidabil” 14:29 Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur de la Strasbourg 13:52 Formula 1, lider de audienţă cu Marele Premiu de la Imola. MP al Principatului Monaco, duminică, 15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY 13:39 FotoMilionară celebră, acuzată că a furat mobilă şi mai multe covoare persane. Femeia de 32 de ani este căutată şi de Fisc Vezi toate știrile
Citește și