Închide meniul

Luis Enrique şi Xavi, schimb genial de replici înainte de PSG – Barcelona: „Fără îndoială, eu / Avem în ADN”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 9 aprilie 2024, 21:48

Luis Enrique şi Xavi, schimb genial de replici înainte de PSG – Barcelona: „Fără îndoială, eu / Avem în ADN

Luis Enrique şi Xavi, schimb genial de replici înainte de PSG - Barcelona: "Fără îndoială, eu / Avem în ADN"

Luis Enrique şi Xavi / Colaj Profimedia

Luis Enrique şi Xavi au avut un schimb genial de replici înainte de PSG – Barcelona, meci din sferturile UEFA Champions League. Luis Enrique îşi întâlneşte fosta echipă în cea mai importantă competiţie intercluburi a Europei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La conferinţa premergătoare partidei tur dintre PSG şi Barcelona, Luis Enrique a fost întrebat cine reprezintă mai bine spiritul catalanilor dintre el şi Xavi. Enrique nu a stat pe gânduri şi s-a ales pe el, iar replica lui Xavi nu a întârziat să apară.

Luis Enrique şi Xavi, schimb genial de replici înainte de PSG – Barcelona: „Fără îndoială, eu”

Luis Enrique, tehnicianul lui Paris Saint-Germain, care a jucat la FC Barcelona (1996-2004) înainte de a antrena această echipă (2014-2017), a afirmat că reprezintă mai bine spiritul acestui club decât Xavi, actualul antrenor al Barcei, într-un interviu acordat marţi, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Întrebat, cu o zi înaintea meciului din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, dacă el sau Xavi reprezintă mai bine spiritul fotbalistic al Barcei, Luis Enrique a răspuns: „Fără îndoială, eu. Este părerea mea. Posesia mingii, goluri, presingul, titlurile, trofeele. Eu reprezint cel mai bine Barca chiar dacă alţii gândesc altfel (…). Nu-l cunosc pe Xavi ca antrenor, a fost jucătorul meu. Cunosc foarte bine clubul, dar nu ştiu dacă asta va fi un avantaj. A fost o experienţă extraordinară la nivel emoţional.”

„(…) trebuie să fiu profesionist, iubesc mult Barca, dar trebuie să mă concentrez asupra muncii mele şi a echipei care a avut încredere în mine (PSG – n. r.). Şi vreau să mă calific în turul următor”, a adăugat fostul internaţional spaniol.

Reclamă

Întrebat dacă PSG este favorită în dubla manşă cu Barca, Luis Enrique a răspuns: „Unii vor crede că suntem favoriţi, alţii nu. Dar asta nu e important. Prefer să nu cred că suntem favoriţi, prefer să credeţi că mâine eu voi fi victima (…). Nimeni nu poate crede că Barca e slabă, e o Barca puternică. Au o dinamică ofensivă bună. Au jucători foarte buni, este un club cu multă experienţă, care a câştigat deja de cinci ori Liga Campionilor. Nu este uşor, dar mă simt stimulat. Sper că vom avea două meciuri frumoase (…).”

„Sper că ambiţia va fi mai mare decât presiunea” în rândul jucătorilor lui PSG, a spus fostul internaţional spaniol.

„Suntem foarte încântaţi să jucăm la acest nivel şi să ne calificăm în turul următor. În faza grupelor am văzut multe responsabilităţi, acum sentimentul este entuziasmul echipei şi al jucătorilor (…). Încerc să uit presiunea care există pentru că noi n-am câştigat Liga Campionilor. Nu este o lipsă de ambiţie, trebuie să trecem mai întâi de sferturi. Suntem entuziasmaţi, dar nu vrem să ne gândim la presiune”, a continuat el.

Reclamă 4 / 0/3

Xavi, înaintea dublei cu PSG: „Avem în ADN Barcelona”

Xavi a comentat declaraţiile făcute de Luis Enrique înaintea dublei din sferturile de finală UEFA Champions League dintre PSG şi Barcelona. Cu toate acestea, el a avut o reacţie elegantă, şi a subliniat cum patru antrenori care au ajuns cu echipele lor în sferturile Ligii Campionilor au Barcelona în ADN:

„Am văzut ce a spus. Este Luis Enrique. Îl cunoașteți. Am o relație foarte bună cu el. Tot respectul. Este unul dintre cei mai buni antrenori din lume și are o echipă făcută pentru a câștiga Liga Campionilor. Amândoi căutăm același lucru.

Putem să presupunem că Luis Enrique, Pep, Arteta și noi avem în ADN Barcelona. Patru antrenori cu Barcelona în ADN în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Acest ADN ne identifică și ne face mândri”, a declarat Xavi, citat de marca.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” Vezi toate știrile
Citește și