Închide meniul

Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen: „Este evident greu”. Anunţul antrenorului german

Alex Masgras Publicat: 17 mai 2024, 14:22

Reclamă
Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen: „Este evident greu. Anunţul antrenorului german

Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen! "Este evident greu". Anunţul antrenorului german

Thomas Tuchel, în timpul unui meci / Profimedia

Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen. Antrenorul bavarezilor a avut discuţii cu conducerea clubului, dar cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un numitor comun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, Tuchel revine la decizia luată încă din luna februarie, atunci când a anunţat că părăseşte echipa la finalul sezonului, chiar dacă rezultatele bune din UEFA Champions League au dus la discuţiile cu conducerea pentru a continua pe Allianz Arena.

Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen! „Este evident greu”. Anunţul antrenorului german

Antrenorul echipei de fotbal Bayern Munchen, Thomas Tuchel, a confirmat vineri că va părăsi clubul bavarez la finalul sezonului, aşa cum s-a convenit anterior, în ciuda faptului că s-a vorbit recent despre o potenţială revenire asupra acestei decizii, informează DPA.

„Aceasta este ultima mea conferinţă de presă în Saebener Strasse. Acordul din februarie este în continuare valabil. Au fost din nou discuţii, dar nu am putut ajunge la un acord. Rămânem, deci, cu acordul din februarie”, le-a spus tehnicianul german jurnaliştilor prezenţi în sala de presă, potrivit agerpres.ro.

Reclamă
Reclamă 4

„Este evident greu. Rezultatele din Liga Campionilor împotriva echipelor Lazio, Arsenal şi Real Madrid aduc unitate. Feedback-ul din ultimele săptămâni a fost fundamental pentru ca noi să avem o discuţie. Dar nu am putut ajunge la un acord şi nu voi enumera motivele”, a adăugat el.

Thomas Tuchel, câştigător al Ligii Campionilor cu Chelsea Londra în 2021, l-a înlocuit pe Julian Nagelsmann la cârma echipei Bayern Munchen la sfârşitul lunii martie 2023, în baza unui contract valabil până în 2025.

Thomas Tuchel luase decizia de a pleca încă din luna februarie, dar a fost la un pas să se răzgândească

Însă, după mai multe eşecuri, tehnicianul a convenit, de comun acord cu conducerea clubului, în luna februarie, să plece de pe Allianz Arena la finalul sezonului, pe care Bayern îl încheie fără niciun trofeu, pentru prima dată din 2012.

Reclamă

Conducătorii clubului din capitala Bavariei nu au reuşit să găsească însă un nou antrenor până în prezent, în condiţiile în care candidaţii preferaţi, Xabi Alonso, Ralf Rangnick sau Nagelsmann, au anunţat că vor rămâne la actualele lor locuri de muncă.

Presa germană a scris săptămâna trecută că şefii lui Bayern încearcă să-l convingă pe Tuchel să-şi ducă până la capăt contractul, însă tehnicianul şi-ar fi dorit un sprijin public din partea întregii conducerii, după ce fostul preşedinte al clubului, Uli Hoeness, l-a acuzat recent că preferă mai degrabă să recruteze jucători scumpi decât să promoveze talente de la academia clubului.

Thomas Tuchel a vrut, de asemenea, un contract mai lung pentru a nu fi considerat doar o soluţie provizorie până când Xabi Alonso sau Jurgen Klopp ar putea fi disponibili.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:45

LIVE VIDEOA treia sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei se desfășoară ACUM, live în AntenaPLAY

13:40

LIVE SCOREIrina Begu – Iga Swiatek şi Ana Bogdan – Jasmine Paolini, ACUM. Meciuri de foc la Jocurile Olimpice 2024

13:10

Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea, în semifinalele probei de dublu vâsle masculin, la Jocurile Olimpice 2024

13:04

„Trebuie potolit!” Cu ce „problemă” se confruntă Cătălin Cîrjan la Dinamo, după ce a marcat două goluri în două meciuri

12:35

Neil Lennon a rupt tăcerea despre situaţia lui Cristi Săpunaru, la Rapid. „Am avut o discuție cu el”

12:21

FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris

1 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 2 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 3 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 5 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1
Citește și