Închide meniul

Toate calculele pentru calificarea României în „optimi” la EURO 2024, după înfrângerea cu Belgia! Rezultatele de care avem nevoie

Iulian Focșăneanu Publicat: 22 iunie 2024, 23:50

Reclamă
Toate calculele pentru calificarea României în „optimi la EURO 2024, după înfrângerea cu Belgia! Rezultatele de care avem nevoie

Toate calculele pentru calificarea României în "optimi" la EURO 2024, după înfrângerea cu Belgia

Edi Iordănescu, în timpul meciului Belgia - România / Profimediaimages

Acestea sunt toate calculele pentru calificarea României în „optimi” la EURO 2024, după înfrângerea cu Belgia, scor 0-2. Naţionala antrenată de Edi Iordănescu a cedat în cel de-al doilea meci din Grupa E de la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România continuă să fie „la mâna ei” în încercarea de a obţine calificarea în optimile de finală. În cazul unei victorii cu Slovacia, tricolorii sunt siguri de clasarea pe unul dintre primele două locuri din Grupa E.

Toate calculele pentru calificarea României în „optimi” la EURO 2024, după înfrângerea cu Belgia

Tricolorii sunt siguri de accederea în fazele eliminatorii şi în cazul unui rezultat de egalitate cu Slovacia. Golaverajul îi ajută pe jucătorii lui Edi Iordănescu, care nu pot ajunge pe ultimul loc.

În schimb, calculele se complică dacă România pierde şi cu Slovacia. Naţionala noastră rămâne cu trei puncte şi are nevoie ca Belgia să învingă Ucraina în ultima etapă. Mai are nevoie de rezultate favorabile şi în cel puţin două dintre celelalte grupe.

Patru dintre cele şase echipe care se vor clasa pe locul 3 obţin calificarea. Principalul criteriu de departajare este numărul de puncte, după care golaverajul, golurile marcate şi victoriile. Astfel, România va avea nevoie ca în alte două grupe să fie naţionale clasate pe locul 3 cu cel mult trei puncte, dar un golaveraj inferior.

Reclamă
Reclamă

Această situaţie se poate înregistra în Grupa A, dacă Scoţia nu o învinge pe Ungaria. În Grupa B, tricolorii ar avea nevoie ca Spania şi Italia să nu piardă. La fel şi în Grupa F, acolo unde Portugalia trebuie să nu cedeze cu Georgia.

România poate primi un ajutor uriaş şi din Grupa C de la EURO 2024, acolo unde orice rezultat de egalitate înseamnă că echipa clasată pe locul 3 nu poate avea mai mult de trei puncte.

Clasamentul actualizat din grupele de la EURO 2024 şi ce meciuri mai sunt de disputat

Grupa A

Reclamă

1. Germania – 6 puncte (golaveraj 7-1)
2. Elveţia – 4 puncte (golaveraj 4-2)
3. Scoţia – 1 punct (golaveraj 2-6)
4. Ungaria – 0 puncte ( golaveraj 1-5)

  • Meciurile rămase de disputat în etapa a 3-a: Elveţia – Germania, Scoţia – Ungaria

Grupa B

1. Spania – 6 puncte (golaveraj 4-0)
2. Italia – 3 puncte (golaveraj 2-0)
3. Albania – 1 punct (golaveraj 3-4)
4. Croaţia – 1 punct (golaveraj 2-5)

  • Meciurile rămase de disputat în etapa a 3-a: Albania – Spania, Croaţia – Italia

Grupa C

1. Anglia – 4 puncte (golaveraj 2-1)
2. Danemarca – 2 puncte (golaveraj 2-2)
3. Slovenia – 2 puncte (golaveraj 2-2)
4. Serbia – 2 puncte (golaveraj 1-2)

  • Meciurile rămase de disputat în etapa a 3-a: Anglia – Slovenia, Danemarca – Serbia

Grupa D

1. Olanda – 4 puncte (golaveraj 2-1)
2. Franţa – 4 puncte (golaveraj 1-0)
3. Austria – 3 puncte (golaveraj 3-2)
4. Polonia – 0 puncte (golaveraj 2-5)

Grupa E

1. România – 3 puncte (golaveraj 3-2)
2. Belgia – 3 puncte (golaveraj 2-1)
3. Slovacia – 3 puncte (golaveraj 2-2)
4. Ucraina – 3 puncte (golaveraj 2-4)

Grupa F

1. Portugalia – 6 puncte (golaveraj 5-1)
2. Turcia – 3 puncte (golaveraj 3-4)
3. Cehia – 1 punct (golaveraj 2-3)
4. Georgia – 1 punct (golaveraj 2-4)

Youri Tielemans, gol după doar 74 de secunde în Belgia – România

Youri Tielemans a înscris gol  după doar 74 de secunde în Belgia – România! Starul din naționala lui Domenico Tedesco a dat lovitura și i-a surprins pe tricolori.

La prima fază ofensivă a partidei, Romelu Lukaku a primit balonul în interiorul careului. Atacantul Belgiei a scos apoi balonul în afara acestuia, cu o pasă către Tielemans.

Mijlocașul a venit apoi spre minge, pe care a lovit-o puternic, cu viteza de 114 km/h, potrivit statisticilor oferite de UEFA. Niță nu a reușit să intervină, iar belgienii au trecut în avantaj încă de la secunda 74. De asemenea, acest gol este cea mai rapidă reușită din istoria Belgiei, la un turneu final.

Cum au arătat echipele de start în România – Belgia:

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă

Rezerve: Rezerve: Moldovan, Târnovanu – Rus, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Pușcaș, Hagi, Olaru, Coman, Mogoș, Sorescu, Racovițan, Bîrligea, Șut

Belgia: Casteels – Castagne, Faes, Debast, Carrasco – Mangala, Onana – Trossard, De Bruyne, Doku – Lukaku

Rezerve: Kaminski, Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Lukebakio, Openda, Sels, Theate, Tielemans, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:36

Jannik Sinner, prima reacție după ce WADA a cerut suspendarea drastică a liderului ATP: „Sunt foarte surprins!”

15:21

Fabian Caballero, fostul jucător al lui Arsenal, a murit la 46 de ani!

14:39

Elias Charalambous anunță schimbări înainte de Sepsi – FCSB! Unde îl vede pe Vlad Chiricheș: „Poate juca acolo dacă e nevoie”

14:00

VIDEOBenfica – Gil Vicente, 22:30, în AntenaPLAY. Sporting a dat recital! Programul etapei cu numărul 7 din Liga Portugal

13:51

Rapid – Oțelul Galați LIVE TEXT (21:30). Duel de foc în Giulești între Marius Șumudică și Dorinel Munteanu. Echipele probabile

13:00

VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1 6 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY
Citește și