Închide meniul

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă: „Pasiunea nu se stinge!”

Alex Ioniță Publicat: 25 iunie 2024, 17:50

Reclamă
Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă: „Pasiunea nu se stinge!

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă

Kazuyoshi Miura / Profimedia

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă. Fostul internaţional japonez Kazuyoshi Miura, în vârstă de 57 de ani, a declarat, marţi, că nu se gândeşte să agațe ghetele în cui, relatează Ouest France.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul cu părul cărunt, poreclit „Regele Kazu” în ţara sa natală, va juca pentru Atletico Suzuka, o echipă din a patra divizie a Japoniei, Japan Football League (JFL), sub formă de împrumut de la Yokohama FC, care joacă în a doua divizie.

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă

Miura s-a întors recent în Japonia după ce a petrecut două sezoane la Oliveirense, echipă portugheză din a doua divizie, unde a fost împrumutat tot de la Yokohama, notează news.ro.

„Nu am de gând să mă retrag”, a declarat el la o conferinţă de presă. „Pasiunea mea pentru fotbal este puternică, aşa a cum a fost întotdeauna. Pasiunea mea nu se stinge”.

JFL reuneşte cluburi de amatori şi echipe locale care urmăresc să ajungă într-o zi în J-League.

Reclamă
Reclamă 4

Miura a debutat în 1986 cu clubul brazilian Santos şi a mai jucat în Japonia, Italia, Croaţia şi Australia.

Unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti din Asia în anii ’90, el a contribuit la introducerea fotbalului japonez pe hartă atunci când J-League, primul campionat profesionist din Japonia, a fost lansat în 1993.

A debutat pentru echipa naţională a Japoniei în 1990, dar a fost lăsat pe dinafară la prima participare a „Samurai Blue” la Cupa Mondială din 1998, deşi a marcat 55 de goluri în 89 de meciuri pentru echipa naţională.

Reclamă

Kazuyoshi Miura are o cotă de piață de 25.000 de euro

Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, Miura este cotat la suma de 25.000 de euro, un lucru cu adevărat fabulos, având în vedere că se apropie de 60 de ani!

Kazuyoshi a avut o carieră cu adevărat excepțională. A început fotbalul la Shizugaku, iar apoi a jucat în Brazilia, pentru Juventus-SP, Santos, Matsubara-PR, CRB, Piraciaba și Coritiba.

În anul 1990 s-a întors în Japonia, iar în 1994 a plecat la Genoa. Mai apoi a jucat pentru Dinamo Zagreb, timp de 6 luni.

După scurta aventură din Croația, Miura s-a întors, din nou, în Japonia, și a jucat pentru Kyoto, Vissel Kobe și Yokohama.

Din 2005, a mai fost legitimat la: Sydney FC, Suzuka PG și Oliveirense, echipă de la care a plecat în acest an. În prezent este legitimat la Yokohama FC.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
21:55

LIVE TEXTSpania – Georgia 0-0. Ibericii, mari favoriţi în faţa naţionalei surpriză de la EURO 2024

21:20

Anglia – Slovacia 2-1. Bellingham şi-a salvat echipa cu un gol marcat în prelungirile meciului, din foarfecă. Kane a marcat şi el

21:13

Jude Bellingham, gol „extraterestru” în minutul 90+5 din Anglia – Slovacia! Gest făcut spre fani, după ce a marcat din „foarfecă”

21:09

Rareş Toader şi Florentina Iuşco s-au calificat la Jocurile Olimpice! Team România a ajuns la 101 sportivi calificaţi

20:33

Prima reacţie a lui Max Verstappen, după accidentul cu Lando Norris din Marele Premiu al Austriei: „Am făcut greşeli!”

20:27

FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă
Citește și