Închide meniul

Santos retrage temporar numărul lui Pele! Decizie incredibilă, după retrogradarea în liga a 2-a

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 13 decembrie 2023, 19:09

Santos retrage temporar numărul lui Pele! Decizie incredibilă, după retrogradarea în liga a 2-a

Santos retrage temporar numărul lui Pele

Tricoul legendarului Pele, de la Santos / Profimedia

Clubul brazilian Santos retrage temporar numărul lui Pele! Decizia conducerii a venit ca urmare a retrogradării formației în liga a 2-a a fotbalului din Brazilia, o premieră în cei 111 ani de la fondarea echipei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formația la care au evoluat nume imense din istoria fotbalului, cum ar fi Pele, Carlos Alberto sau Neymar a terminat sezonul din liga braziliană pe locul al 17-lea și va evolua, în sezonul viitor, în eșalonul secund.

Santos retrage temporar numărul lui Pele! Anunțul conducerii

Noul președinte al clubului brazilian, Marcelo Teixeira, a anunțat faptul că echipa a decis să retragă, temporar, numărul 10, care a fost purtat de marele Pele.

Acesta a adăugat faptul că numărul fotbalistului legendar nu trebuie utilizat la un nivel atât de slab și că va putea fi utlizat, din nou, în momentul în care echipa va reveni în prima ligă.

„Până când nu ne vom întoarce în prima divizie, clubul Santos nu va mai folosi unul dintre cele mai importante tricouri din istoria fotbalului, numărul 10 purtat de Pele.

Reclamă

În prima divizie vom putea folosi tricoul cu numărul 10, dar în divizia secundă, atâta timp cât nu vom reveni la nivelul dorit, un nivel demn de marele Pele, vom renunța la numărul 10”, a spus președintele clubului, citat de cei de la Guardian Sport.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Guardian Sport (@guardian_sport)

Ultimul jucător care a purtat numărul 10 la Santos, înainte de această decizie a conducerii, a fost Yeferson Soteldo. Jucătorul din Venezuela, în vârstă de 26 de ani, a reușit să marcheze un singur gol și să ofere o pasă decisivă în cele 22 de meciuri jucate pentru acest club.

Reclamă 4 / 0/3

Neymar: „Retrageți și numărul 11!”

De asemenea, având în vedere faptul că oficialii grupării au decis retragerea numărului 10, și Neymar a făcut un comentariu legat de această decizie.

Starul de la Al-Hilal le-a cerut oficialilor să retragă și tricoul cu numărul 11, până în momentul în care acesta se va întoarce la echipa care l-a lansat în fotbalul mare.

„Domnule președinte, ați retras deja tricoul cu numărul 10 până când vă veți întoarce în prima divizie. Vă cer să retrageți și numărul 11 până când mă întorc”, a spus Neymar, citat de as.com.

De asemenea, Neymar și-a arătat încă de la începutul acestui an dorința de a reveni la echipa care a retrogradat acum în liga a 2-a din Brazilia.

„Voi reveni la un moment dat, voi reveni curând. Este clubul care mi-a dat totul şi care a deschis uşi pentru mine şi familia mea. Aşa am ajuns să am o deschidere către lumea întreagă.

Dacă visez să port din nou tricoul lui Santos? Îţi poţi imagina cât de mult visează ei (n.r. – fanii lui Santos)”, spunea atunci Neymar, citat de ge.globo.com.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și