Închide meniul

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă: „Pasiunea nu se stinge!”

Alex Ioniță Publicat: 25 iunie 2024, 17:50

Reclamă
Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă: „Pasiunea nu se stinge!

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă

Kazuyoshi Miura / Profimedia

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă. Fostul internaţional japonez Kazuyoshi Miura, în vârstă de 57 de ani, a declarat, marţi, că nu se gândeşte să agațe ghetele în cui, relatează Ouest France.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul cu părul cărunt, poreclit „Regele Kazu” în ţara sa natală, va juca pentru Atletico Suzuka, o echipă din a patra divizie a Japoniei, Japan Football League (JFL), sub formă de împrumut de la Yokohama FC, care joacă în a doua divizie.

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă

Miura s-a întors recent în Japonia după ce a petrecut două sezoane la Oliveirense, echipă portugheză din a doua divizie, unde a fost împrumutat tot de la Yokohama, notează news.ro.

„Nu am de gând să mă retrag”, a declarat el la o conferinţă de presă. „Pasiunea mea pentru fotbal este puternică, aşa a cum a fost întotdeauna. Pasiunea mea nu se stinge”.

JFL reuneşte cluburi de amatori şi echipe locale care urmăresc să ajungă într-o zi în J-League.

Reclamă
Reclamă 4

Miura a debutat în 1986 cu clubul brazilian Santos şi a mai jucat în Japonia, Italia, Croaţia şi Australia.

Unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti din Asia în anii ’90, el a contribuit la introducerea fotbalului japonez pe hartă atunci când J-League, primul campionat profesionist din Japonia, a fost lansat în 1993.

A debutat pentru echipa naţională a Japoniei în 1990, dar a fost lăsat pe dinafară la prima participare a „Samurai Blue” la Cupa Mondială din 1998, deşi a marcat 55 de goluri în 89 de meciuri pentru echipa naţională.

Reclamă

Kazuyoshi Miura are o cotă de piață de 25.000 de euro

Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, Miura este cotat la suma de 25.000 de euro, un lucru cu adevărat fabulos, având în vedere că se apropie de 60 de ani!

Kazuyoshi a avut o carieră cu adevărat excepțională. A început fotbalul la Shizugaku, iar apoi a jucat în Brazilia, pentru Juventus-SP, Santos, Matsubara-PR, CRB, Piraciaba și Coritiba.

În anul 1990 s-a întors în Japonia, iar în 1994 a plecat la Genoa. Mai apoi a jucat pentru Dinamo Zagreb, timp de 6 luni.

După scurta aventură din Croația, Miura s-a întors, din nou, în Japonia, și a jucat pentru Kyoto, Vissel Kobe și Yokohama.

Din 2005, a mai fost legitimat la: Sydney FC, Suzuka PG și Oliveirense, echipă de la care a plecat în acest an. În prezent este legitimat la Yokohama FC.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
18:33

Salariul uriaş pe care Dan Şucu e gata să i-l ofere lui Florin Niţă! Rapid pregăteşte un transfer de senzaţie

18:32

Max Verstappen, prima reacție după ce va pleca din pole position în cursa de sprint din Marele Premiu de Formula 1 al Austriei

18:20

VIDEOMax Verstappen va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY

18:10

Al doilea arbitru OUT de la EURO 2024! A fost făcut praf de două selecționate și va vedea restul turneului de acasă

17:43

Cine va arbitra România – Olanda, din optimile EURO 2024! Centralul a fost implicat într-un scandal uriaş de luare de mită

17:41

„Își face propriul nume!” Ianis Hagi, analizat de specialiști înainte de România – Olanda! Verdict despre comparația cu tatăl său

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și