Închide meniul

Pe ce loc a urcat România în clasamentul FIFA, după parcursul remarcabil de la EURO 2024

Viviana Moraru Publicat: 18 iulie 2024, 12:55

Reclamă
Pe ce loc a urcat România în clasamentul FIFA, după parcursul remarcabil de la EURO 2024

Pe ce loc a urcat România în clasamentul FIFA, după parcursul remarcabil de la EURO 2024

Jucătorii naţionalei României, la începutul unui/ Profimedia

S-a aflat pe ce loc a urcat România în clasamentul FIFA, după parcursul remarcabil de la EURO 2024. „Tricolorii” au înregistrat o creştere, după ce au ajuns în optimi la turneul final din Germania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a avut rezultate extraordinare la EURO 2024, reuşind să câştige grupa, din care au mai făcut parte Belgia, Slovacia şi Ucraina. În optimi, „tricolorii” au fost învinşi de Olanda, scor 0-3.

Pe ce loc a urcat România în clasamentul FIFA, după parcursul remarcabil de la EURO 2024

România se clasa pe locul 47, înainte de startul Campionatului European din Germania. Ca urmare a rezultatelor înregistrate la turneul final, „tricolorii” au urcat două poziţii, clasându-se în prezent pe locul 45, în topul FIFA.

Clasamentul mondial este în continuare condus de Argentina, campioana mondială en-titre şi echipa care recent a triumfat din nou în Copa America. Belgia, adversara „tricolorilor” din grupe, a coborât trei poziţii, clasându-se pe locul şase.

Podiumul în clasamentul mondial este completat de Franţa şi Spania, naţionala care a cucerit marele trofeu la EURO 2024.

Reclamă
Reclamă 4

Venezuela este naţionala care a bifat cea mai mare urcare, în clasamentul FIFA. Sud-americanii au urcat 17 poziţii, până pe locul 37. De cealaltă parte, Cehia a înregistrat cea mai mare coborâre, de 13 locuri, clasându-se pe locul 47.

Gică Hagi şi Mircea Lucescu, printre variantele de lux pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu la naţionala României

Gică Hagi şi Mircea Lucescu sunt printre variantele de lux pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu la naţionala României. Aşa cum AS.ro a anunţat în exclusivitate, Edi Iordănescu a luat decizia de a pleca de la naţionala României, pentru a sta o perioadă lângă familie.

Contractul lui Edi Iordănescu expiră la finalul lunii şi, cel mai probabil, atunci se va face şi anunţul oficial. Surse neoficiale susţin că FRF are deja o listă cu posibilii înlocuitori.

Reclamă

Cele mai răsunătoare nume sunt ale lui Mircea Lucescu şi Gică Hagi. Primul este liber de contract, după ce s-a despărţit de Dinamo Kiev. Deşi a spus de multe ori în spaţiul public că nu se pune problema să mai vină selecţioner, nu este exclus ca Mircea Lucescu să accepte provocarea şi încerce să ducă naţionala la Campionatul Mondial din 2026, ce va fi transmis în exclusivitate de Antena. De asemenea, Antena va transmite şi Word Cup 2030.

Gică Hagi este un alt nume greu care îi poate lua locul lui Edi Iordănescu. De altfel, Hagi a fost primul nume cu care a negociat Răzvan Burleanu pentru preluarea naţionalei României, după plecarea lui Mirel Rădoi. „Regele” a spus pas pentru că era implicat în proiectul de la Farul şi, drept dovadă, a luat titlul în 2023. Este posibil ca şi acum Hagi să decidă să continue proiectul de la Farul şi să spună că nu este momentul să preia echipa naţională. Mai mult, aşa cum a spus-o de multe ori, Hagi îşi doreşte şi un proiect pe termen lung.

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:37

Ce salariu are William Baeten la FCSB. Gigi Becali l-a dus direct în TOPUL celor mai bine plătiți jucători

15:28

Kevin Magnussen va pleca de la Haas! Anunţul oficial, înaintea Marelui Premiu al Ungariei

15:13

Corvinul – Paksi, LIVE TEXT, 21:00! Echipa lui Florin Maxim, la un pas de turul doi din Europa League! Echipele probabile

15:09

Ion Ţiriac a anunţat ce ar fi făcut în locul Simonei Halep, după revenirea în circuit: „Ea e locul 2005, sau pe cât e”

15:00

„A lovit o bordură! M-am speriat când l-am văzut!” Neil Lennon, incident teribil în Bucureşti! Viorel Moldovan a dezvăluit totul

14:35

Topul în care Dennis Man se clasează peste Lamine Yamal! Românul îl surclasează pe campionul european

1 Foto„Cât a costat?!” Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac: „Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două!” 2 Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi 3 Prima reacţie din partea FRF, după ce Edi Iordănescu a decis să plece de la naţionala României 4 Gigi Becali a anunţat care e jucătorul de grupa Ligii Campionilor care semnează azi cu FCSB 5 PSG i-a găsit înlocuitor lui Kylian Mbappe. Negocieri intense cu un star de 100 de milioane de euro 6 EXCLUSIVGică Hagi şi Mircea Lucescu, printre variantele de lux pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu la naţionala României
Citește și