Închide meniul

Mircea Lucescu împlineşte luni 79 de ani. Mesajul FRF pentru cel mai titrat antrenor român

Bogdan Stănescu Publicat: 29 iulie 2024, 11:43

Reclamă
Mircea Lucescu împlineşte luni 79 de ani. Mesajul FRF pentru cel mai titrat antrenor român

Mircea Lucescu împlineşte luni 79 de ani. Mesajul FRF pentru cel mai titrat antrenor român

Mircea Lucescu / AntenaSport

Mircea Lucescu împlineşte luni 79 de ani. FRF a transmis un mesaj, pe reţelele de socializare, în care i-a urat „La mulţi ani!” antrenorului român.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a fost inclus în topul celor mai valoroşi 100 de antrenori din istorie.

Mircea Lucescu împlineşte luni 79 de ani. Mesajul FRF pentru cel mai titrat antrenor român

La Mulți Ani cu sănătate celui mai titrat antrenor român, fost internațional și selecționer!”, a transmis FRF, pe Instagram.

Mircea Lucescu a fost inclus, recent, într-un Top 100 al celor mai buni antrenori din toate timpurile. Topul a fost realizat de revista britanică FourFourTwo.

Trei antrenori români au fost incluşi în acest top: regretatul Ştefan Kovacs, Emeric Ienei şi Mircea Lucescu. Ştefan Kovacs, care a decedat în 1995, este cel mai bine clasat antrenor român din acest top. El ocupă poziţia 62.

Reclamă
Reclamă 4

Emeric Ienei se află pe locul 63 în topul realizat de britanici, iar Mircea Lucescu pe locul 87.

Scoţianul Sir Alex Ferguson ocupă primul loc, iar pe locul 2 se află regretatul Rinus Michels. Pep Guardiola ocupă locul 5 în topul celor mai buni antrenori din toate timpurile.

Mircea Lucescu, tehnicianul român clasat pe poziţia a 87-a în topul all-time al celor mai buni antrenori din istorie, a cucerit 36 de trofee de-a lungul carierei. Deţine recordul, din acest punct de vedere, în rândul antrenorilor români. Dintre cele 36 de trofee, 23 au fost cucerite cu echipa ucraineană Şahtior Doneţk. De altfel, Lucescu este pe locul 3 într-un clasament al antrenorilor cu cele mai multe trofee din istorie. Pe primul loc e Sir Alex Ferguson, cu 49 de trofee, iar pe 2 se află Pep Guardiola, cu 37.

Reclamă

Mircea Lucescu se află printre variantele de selecţioner pe care le analizează FRF!

Gică Hagi a primit o ofertă oficială de a antrena naţionala după plecarea lui Edi Iordănescu. „Regele” nu şi-a anunţat încă oficial decizia, dar a dat de înţeles că nu va accepta să preia naţionala.

Mircea Lucescu se află şi el printre variantele pe care FRF le analizează pentru funcţia de selecţioner al României.

Marius Şumudică l-a numit pe Mircea Lucescu „cel mai mare” antrenor român. Şumudică a fost elevul lui Lucescu în perioada în care juca la Rapid.

„Eu nu sunt de acord cu vorba asta, ai fost mare jucător al echipei naționale. Ok, ai fost mare jucător al echipei naționale, dar au fost n mari jucători ai echipei naționale care ca antrenori nu au avut rezultate, ăsta nu este un criteriu din punctul meu de vedere.

Hagi a luat trofee, a crescut jucători, deci se încadrează. Sunt subiectiv, am lucrat cu dânsul (n.r. – Mircea Lucescu), eu pe el l-aș vrea. E cel mai mare antrenor care m-a antrenat și am avut șansa să lucrez în Portugalia cu Queiroz, care a fost la Real Madrid.

Din punctul meu de vedere, Mircea Lucescu este cel mai mare antrenor pe care l-am întâlnit în viața mea. Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor al României, asta e părerea mea”, a declarat Marius Şumudică, la fanatik.ro.

„Opţiunea numărul 1 este Gică Hagi. Mai sunt şi alţi antrenori. Vom începe discuţiile cu prima opţiune. Ştiţi foarte bine procedurile. Eu sper să accepte.

A amânat prea mult. Momentul lui a fost mereu. Mereu a fost ofertat. Şi domnul Lucescu este pe listă. Eu v-am spus de prima opţiune”, declara Mihai Stoichiţă despre opţiunile Federaţiei Române de Fotbal.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:47

Reacţia de mare clasă a lui Jaqueline Cristian, după ce a fost eliminată de la jocurile Olimpice: „A fost o luptă cu sufletul”

16:41

„Sunt puţin supărată!” Camelia Potec, mesaj categoric înainte de finala lui David Popovici de la Jocurile Olimpice 2024

16:35

Novak Djokovic l-a învins clar pe Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice! Meci istoric la Paris, între cei doi mari rivali

16:30

Cele două variante de selecționer dintre care va alege Răzvan Burleanu, după refuzul lui Gică Hagi

16:10

Reacţia FRF, după ce Gică Hagi a refuzat să devină selecţionerul României

16:03

BREAKING NEWSGică Hagi a refuzat oficial naționala României! Mesajul „Regelui” pentru Răzvan Burleanu: „Doresc să precizez asta!”

1 VIDEOIsack Hadjar a câştigat cursa principală de Formula 2 din Belgia, LIVE în AntenaPLAY 2 VIDEOCallum Voisin a câştigat cursa principală din Formula 3, LIVE în AntenaPLAY! Prema Racing a cucerit titlul la constructori 3 UPDATEŞoc total! George Russell a fost descalificat la Marele Premiu al Belgiei. Hamilton, învingător 4 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 2. Bernie Szocs, victorie de senzaţie. David Popovici, în finală la 200 m liber 5 FotoFiica lui Cristi Săpunaru a împlinit 19 ani! Căpitanul Rapidului, mesaj plin de emoţie pentru Alessia Săpunaru: „Asta să ştii!” 6 David Popovici s-a calificat în finala la 200 de metri liber, cu cel mai bun timp. Românul, favorit la medalia de aur
Citește și