Închide meniul

David Popovici s-a calificat în finala de la 100 de m liber, de la Jocurile Olimpice! Al cincilea timp pentru român

Bogdan Stănescu Publicat: 30 iulie 2024, 21:45

Reclamă
David Popovici s-a calificat în finala de la 100 de m liber, de la Jocurile Olimpice! Al cincilea timp pentru român

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice

David Popovici, la Paris / Profimedia Images

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice. Sportivul român a înregistrat al cincilea timp în semifinale, 47.66 secunde. Cel mai bun timp a fost înregistrat de cel care deţine recordul mondial la această probă, Pan Zhanle.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a devenit deja campion olimpic la Paris, cucerind aurul la proba de 200 m liber. Sportivul român va lupta pentru o nouă medalie în finala probei de 100 m liber, care se va desfăşura de la ora 23:39, în format live text, pe AS.ro.

David Popovici s-a calificat în finala de la 100 de m liber, de la Jocurile Olimpice!

Update 21:41: David Popovici a încheiat al doilea, în semifinala sa, după Pan Zhanle! Românul a avut timpul de 47.66. Popovici s-a calificat în finală cu al cincilea timp, după Pan Zhanle, Kyle Chalmers, Nandor Nemeth şi Maxime Grousset.

Update 21:38: A început a doua semifinală! David Popovici va lua startul de pe culoarul al cincilea, iar pe culoarul patru se află cel care a înregistrat cel mai bun timp în serii, americanul Jack Alexy. Pe culoarul opt se află Pan Zhanle, deţinătorul recordului mondial la 100 m liber.

Update 21:34: Chalmers a înregistrat cel mai bun timp, urmat de Nemeth şi Grousset! Australianul a înregistrat timpul de 47.58 secunde.

Reclamă
Reclamă 4

Update 21:30: A început prima semifinală de la 100 m liber, cu Grousset şi Chalmers la start! David Popovici va lua startul în cea de-a doua.

Update: Organizatorii au anunţat ora de start a semifinalei lui David Popovici. Acesta va concura în a doua semifinale, care va începe de la ora 21:37. Românul va lua startul de pe culoarul al cincilea, şi va împărţi bazinul cu cel care a înregistrat cel mai bun timp în serii, Jack Alexy, dar şi cu deţinătorul recorului mondial, Pan Zhanle, care va pleca de pe culoarul opt.

Dacă va reuşi să se claseze în primii opt înotători, după semifinale, David Popovici va lupta pentru medalie miercuri, atunci când este programată finala la 100 m liber. Aceasta se va desfăşura de la ora 23:39, organizatorii modificând de asemenea programul.

Reclamă

Printre favoriţii în proba „regină” de 100 de metri liber, alături de David Popovici, se află australianul Kyle Chalmers, chinezul Pan Zhanle, americanul Jack Alexy şi francezul Maxime Grousset. Zhanle a prins „la mustaţă” semifinalele la 100 de metri liber. El a avut timpul 48.40, departe de recordul mondial de la Doha (46:80).

Zhanle şi Popovici au reuşit cei mai buni timpi din 2024, la proba de 100 m liber. La Doha, chinezul devenea deţinătorul recordului mondial, cu 46.80. Popovici a înotat senzaţional la Belgrad, la Europene, reuşind al treilea timp din istorie, 46.88.

David Popovici a concurat în seria a 9-a de la 100 de metri liber. Printre adversarii lui s-au aflat maghiarul Nandor Nemeth, britanicul Jacob Henry Whittle şi americanul Chris Giuliano. Popovici a plecat de pe culoarul 4, cel al favoritului, şi a reuşit să câştige seria. După serii, pentru David Popovici urmează semifinalele la 100 metri liber, care au loc tot marţi, la ora 21:30.

Înotătorul britanic Matthew Richards, clasat pe 2 în proba de 200 de metri liber de la JO 2024 Paris, va concura şi el în proba de 100 de metri liber. Richards a fost distribuit în seria a 10-a în calificările pentru semifinale, alături de Kyle Chalmers şi Pan Zhanle.

David Popovici, postare superbă după ce a devenit campion olimpic în proba de 200 de metri liber! Ce a transmis înotătorul român

David Popovici a avut o postare superbă după ce a devenit campion olimpic în proba de 200 de metri liber!

Pe contul de Facebook, după cursa fantastică ce i-a adus aurul la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a avut un mesaj din doar trei cuvinte.

Amor Fati! (n.r: ‘Iubeşte-ţi destinul’ sau ‘Iubirea de destin’)”, a scris David Popovici pe Facebook. Sub acest mesaj, Popovici a scris România şi a pus două steaguri ale ţării noastre.

Expresia „Amor Fati” a devenit celebră datorită apariţiei sale în cunoscuta carte „Ecce homo” a filozofului german Friedrich Nietzsche. Cartea lui Nietzsche a fost publicată în 1908.

Postarea lui David Popovici a adunat în câteva ore 68.000 de like-uri, circa 7.350 de comentarii şi 2.500 de distribuiri pe Facebook.

„Nu mi-a păsat de medalie!” David Popovici, discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât: „A fost ca o luptă de câini”

David Popovici a avut un discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât. David Popovici a dezvăluit că a eliminat presiunea pentru că nu s-a gândit neapărat să câştige o medalie, ci ca să se dueleze cu cei mai buni din lume.

David Popovici a scris istorie pentru România şi a devenit primul campion olimpic la înot masculin. Popovici a explicat ce a simţit în ultimii 25 de metri ai finalei, acolo unde s-a decis noul campion olimpic al probei de 200 de metri liber. Mai mult, Popovici a dezvăluit şi momentul în care şi-a dat seama că a devenit campion olimpic.

„Nu mi-a păsat de medalie. Aşa am câştigat-o. Nu acesta este obiectivul. obiectivul este să te simţi bine. Vii la Jocurile Olimpice să concurezi cu cei mai buni din lume. E un privilegiu doar să fii aici. Tocmai că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să o câştig. A fost o luptă de câini, fix aşa o descriu. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american că este în faţa mea, ştiam că neamţul e undeva în stânga mea. Văzusem că plecase tare. Chiar dacă nu te uiţi la ei, îi simţi acolo respinrându-ţi în ceafă. Ştiam că sunt acolo şi nu mi-am permis în nicio secundă să o las mare. Am făcut cursa pe care o doream.

Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost”

Chiar dacă nu acesta era obiectivul, mă bucur pentru medalie. Mi-am dat seama când am atins plăcuţa pentru că au nişte lumini. Dacă atingi primul, vezi doar o lumină. Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost. Nu sunt cel mai deschis om, dar am plâns şi eu când am dat primul interviu. Inclusiv pe podium m-am abţinut. Am visat la acest moment, la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo,. Eu de la 11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri. Dacă eu am reuşit, un băiat crescut în Titan – Pantelimon, complet obişnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverenţă şi multă muncă. Aş vrea să profit de ocazie şi să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a spus David Popovici la zona mixtă.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:32

Simona Radiş, după argintul de la Jocurile Olimpice 2024: „Am dat efectiv totul. Dacă ar mai fi fost, nu aș mai fi putut”

13:30

„Suntem zeii apelor!” Andrei Cornea şi Marian Enache, primele reacţii după aurul cucerit la Paris! Au plâns în timpul imnului

13:15

AUR pentru România la Jocurile Olimpice! Performanţă uriaşă pentru Andrei Cornea şi Marian Enache!

13:02

Andrei Cornea şi Marian Enache, campioni olimpici la Jocurile Olimpice de la Paris! Succes uriaş pentru echipajul românesc

12:51

NEWS ALERTAncuţa Bodnar şi Simona Radiş, argint la dublu vâsle feminin! Performanţă spectaculoasă la Jocurile Olimpice 2024

12:03

Pan Zhanle, reacţie imediată după scandalul de dopaj din jurul echipei Chinei: „Din mai până în iulie am avut 21 de teste”

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 3 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și