Închide meniul

David Popovici, direct la antidoping după aurul cucerit la 200m liber! Cât timp a fost ţinut campionul olimpic la control

Alex Masgras Publicat: 30 iulie 2024, 9:53

Reclamă
David Popovici, direct la antidoping după aurul cucerit la 200m liber! Cât timp a fost ţinut campionul olimpic la control

David Popovici, direct la antidoping după aurul cucerit la 200m liber! Cât timp a fost ţinut campionul olimpic la control

David Popovici, cu medalia de aur cucerită în proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice 2024 / Profimedia

David Popovici a mers direct la antidoping după aurul cucerit la 200m liber, la Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătorul de 19 ani a câştigat o medalie de aur la înot după 20 de ani şi este primul campion olimpic din istoria înotului românesc la masculin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finalul de cursă a fost cu adevărat dramatic, Popovici câştigând medalia de aur după ce a încheiat la două sutimi în faţa britanicului Matthew Richards.

David Popovici, direct la antidoping după aurul cucerit la 200m liber! Cât timp a fost ţinut campionul olimpic la control

Potrivit prosport.ro, după festivitatea de premiere, David Popovici nu a putut merge la hotel pentru a se odihni, deoarece a fost chemat la controlul antidoping. Sursa menţionată mai sus susţine că Popovici a stat la acest cntrol aproximativ 3 ore, în condiţiile în care înotătorul român revine astăzi în bazin, pentru proba de 100 de metri liber.

Practic, David Popovici a avut mai puţin de 12 ore de odinhă înaintea seriilor la 100 de metri liber, a doua probă a românului de la Jocurile Olimpice de la Paris. Festivitatea de premiere a avut loc la ora 21:00, ora Parisului, în timp ce seriile încep marţi la ora 11:17, ora locală a Parisului.

David Popovici, care a înregistrat anul acesta al treilea cel mai bun timp din istoria probei de 100 de metri liber, va concură în seria cu numărul 9 de la Paris.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici, discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât

David Popovici a scris istorie pentru România şi a devenit primul campion olimpic la înot masculin. Popovici a explicat ce a simţit în ultimii 25 de metri ai finalei, acolo unde s-a decis noul campion olimpic al probei de 200 de metri liber. Mai mult, Popovici a dezvăluit şi momentul în care şi-a dat seama că a devenit campion olimpic.

„Nu mi-a păsat de medalie. Aşa am câştigat-o. Nu acesta este obiectivul. obiectivul este să te simţi bine. Vii la Jocurile Olimpice să concurezi cu cei mai buni din lume. E un privilegiu doar să fii aici. Tocmai că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să o câştig. A fost o luptă de câini, fix aşa o descriu. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american că este în faţa mea, ştiam că neamţul e undeva în stânga mea. Văzusem că plecase tare. Chiar dacă nu te uiţi la ei, îi simţi acolo respinrându-ţi în ceafă. Ştiam că sunt acolo şi nu mi-am permis în nicio secundă să o las mare. Am făcut cursa pe care o doream.

Chiar dacă nu acesta era obiectivul, mă bucur pentru medalie. Mi-am dat seama când am atins plăcuţa pentru că au nişte lumini. Dacă atingi primul, vezi doar o lumină. Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost. Nu sunt cel mai deschis om, dar am plâns şi eu când am dat primul interviu. Inclusiv pe podium m-am abţinut. Am visat la acest moment, la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Reclamă

Eu de la 11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri. Dacă eu am reuşit, un băiat crescut în Titan – Pantelimon, complet obişnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverenţă şi multă muncă. Aş vrea să profit de ocazie şi să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a spus David Popovici la zona mixtă.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:04

„Ai avut sau nu COVID?” Răspunsul lui David Popovici, după ce a cucerit aurul şi bronzul la Paris: „S-a răspândit la toată lumea”

18:50

Alexander Zverev a fost eliminat de la Jocurile Olimpice! Surpriză de proprții în sferturi! Campionul en-titre, învins de Musetti

18:26

Carlos Alcaraz l-a învins pe Tommy Paul şi este în semifinale la turneul de simplu de la Jocurile Olimpice!

18:25

David Popovici, reacţie categorică după ce Pan Zhanle a fost acuzat de dopaj! Discurs de mare campion al românului

18:23

Arnold Garita semnează! Jucătorul care l-a impresionat pe Gigi Becali a făcut anunțul: „Este timpul să joc”

18:06

Marian Enache şi Andrei Cornea, după ce au cucerit aurul olimpic: „Am plâns / Nu mai există durere, medalia înseamnă enorm”

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și