Închide meniul

David Popovici revine vineri în ţară! Ora la care va sosi pe aeroportul Otopeni medaliatul cu aur şi bronz la Jocurile Olimpice!

Bogdan Stănescu Publicat: 1 august 2024, 17:32

Reclamă
David Popovici revine vineri în ţară! Ora la care va sosi pe aeroportul Otopeni medaliatul cu aur şi bronz la Jocurile Olimpice!

David Popovici revine vineri în ţară! Ora la care va sosi pe aeroportul Otopeni

David Popovici, după ce a devenit campion olimpic la Paris/ Profimedia Images

Campionul la înot David Popovici revine vineri în ţară, după ce şi-a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris cu două medalii, una de aur şi una de bronz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Popovici va ajunge în România la ora 15.50, potrivit COSR.

David Popovici revine vineri în ţară! Ora la care va sosi pe aeroportul Otopeni medaliatul cu aur şi bronz la Jocurile Olimpice!

Împreună cu echipa sa tehnică şi alături de Camelia Potec, preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern şi vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, David Popovici va susţine o conferinţă de presă la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, potrivit news.ro.

Popovici a câştigat la Paris aurul olimpic la 200 m liber şi medalia de bronz la 100 m liber.

David Popovici, mesaj vehement către autorităţile române: „În trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm”

David Popovici a avut un mesaj vehement către autorităţile române, după ce a devenit dublu medaliat olimpic, la Paris. Sportivul de doar 19 ani anunţă că va pune presiune pe cei care au promis că vor rezolva problemele sportului românesc şi care nu au făcut-o încă.

Reclamă
Reclamă 4

„Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult. Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, iar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării.

Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune. Ok, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile olimpice, dar eu în timpul iernii când e frig la Lia Manoliu se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că bazinul din interior de la Lia Manoliu… Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine şi alte arene.

De ce să nu avem mai mulţi olimpici?”

Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu şi mi-ar plăcea să avem mai mulţi calificaţi la Jocurile olimpice în primul rând. Acum am venit trei oameni calificaţi cu înotul. Sunt cumva invidios pe delegaţiile ţărilor care au mai puţin locuitori decât noi şi sunt o tonă de inşi. Mi-ar plăcea şi mie, ne-ar plăcea tuturor De ce să nu avem mai mulţi olimpici?

Reclamă

Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap, chiar trebuie să facem ceva şi eu îmi voi face partea. Nu ştiu în momentul ăsta ce înseamnă asta, dar voi avea tot timpul să mă gândesc şi asta este o misiune mult mai importantă pentru mine şi pentru sport, decât să înot patru lungimi de bazin şi să bag mâna în faţă şi să iau aur. Sigur, e impresionant, tare, ne-am distrat, ne-am bucurat dar nu e vorba despre asta. Este vorba despre a face o diferenţă şi eu voi face tot posibilul”, a spus Popovici.

David Popovici a câştigat, miercuri, medalia de bronz în proba de 100 m liber din cadrul competiţiei de înot de la Jocurile Olimpice. Pentru Popovici este a doua medalie la Paris, după aurul de la 200 m liber.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:21

LIVE SCORENeman Gordno – CFR Cluj 0-4. Bîrligea a reușit „dubla”! A marcat și Korenica. Dan Petrescu, ca și calificat în turul 3 preliminar

22:20

Simone Biles a depăşit-o pe Nadia Comăneci, după finala la individual compus de la JO 2024! Prestaţie uluitoare la Paris

22:11

LIVE TEXTRijeka – Corvinul Hunedoara 1-0. Hunedorenii luptă pentru un nou rezultat istoric

22:05

VIDEODenis Drăguş a marcat primul gol pentru Trabzonspor! Reuşită de senzaţie a atacantului naţionalei în Europa League

21:57

Universitatea Craiova – Maribor 3-2 (3-4 la general). Oltenii, eliminați la limită din preliminariile Conference League

21:48

România – Croaţia, scor 8-11, în al treilea meci din grupa A

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 5 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și