Închide meniul

David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie

Viviana Moraru Publicat: 31 iulie 2024, 23:15 / Actualizat: 1 august 2024, 0:33

Reclamă
David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie

David Popovici luptă pentru o nouă medalie la Jocurile Olimpice

David Popovici, în timpul unei probe de la Jocurile Olimpice 2024/ Getty Images

David Popovici a obţinut medalia de bronz la 100 de metri liber, dupĂ o finală uluitoare. Pan Zhanle a stabilit un nou record mondial cu un timp incredibil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

David Popovici a obţinut medalia de bronz la 100 de metri liber. Pan Zhanle, record mondial uluitor

Finala a fost una formidabilă, cea mai rapidă din istorie, Pan doborându-şi propriul record (46 sec 80/100) şi cucerind aurul în 46 sec 40/100. Argintul a revenit fostului campion olimpic australian Kyle Chalmers, în 47 sec 48/100, Popovici fiind înregistrat în 47 sec 49/100.

David Popovici a fost la o sutime de Chalmers, dar şi la o sutime de secundă de maghiarul Nandor Nemeth, clasat al patrulea.

David Popovici, care luni a cucerit aurul la 200 m liber, intrase în finală cu al cincilea timp din semifinale ((47 sec 66/100). Înotătorul român a fost al şaptelea în finala la 100 m liber în 2021, la JO de la Tokyo, când avea doar 16 ani.

David Popovici a fost recordman mondial la 100 m liber (46 sec 86/100), dar chinezul Zhanle Pan a fost cel care l-a deposedat de acest record (46 sec 80/100), iar sâmbătă, la ştafetă, stabilise şi un nou record olimpic (46 sec 92/100).

Reclamă
Reclamă 4

Update 23:44: David Popovici a terminat finala de la 100 de metri liber pe locul 3. Pan Zhanle a stabilit un noi record mondial: 46:40.

Update 23:43: A început marea finală de la 100 de metri liber. David Popovici înoată pe culoarul 2.

Reclamă

Update 23:35: Cei 8 finalişti au intrat în arenă.

David Popovici s-a calificat cu al cincilea timp în finala de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice. Sportivul de doar 19 ani a înregistrat timpul de 47.66 secunde, fiind al doilea în semifinala sa.

Cel mai bun timp l-a înregistrat Pan Zhanle, 47.21 secunde, cel care de altfel deţine recordul mondial la această probă. Kyle Chalmers a avut al doilea timp, 47.58, Nandor Nemeth s-a clasat pe locul trei, cu timpul de 47.61, iar Maxime Grousset a înregistrat al patrulea timp, 47.63 secunde.

În serii, David Popovici a înregistrat al treilea timp, 47,92 secunde. Americanul Jack Alexy a fost cel mai rapid, 47,57 secunde, iar francezul Maxime Grousset a înregistrat al doilea cel mai rapid timp, 47,70 secunde.

David Popovici şi Pan Zhanle sunt singurii doi înotători care au coborât sub 47 de secunde, la proba de 100 m liber, în acest an. Al treilea cel mai bun timp din 2024, la proba „regină” a nataţiei, a fost înregistrat de Kyle Chalmers.

La precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice, Caeleb Dressel a cucerit aurul olimpic la proba de 100 m liber. Americanul a fost urmat de Kyle Chalmers şi de Kliment Kolesnikov. Maxime Grousset s-a clasat pe locul patru, iar David Popovici pe locul şapte, la momentul respectiv având doar 16 ani.

Reacţia lui David Popovici, după ce s-a calificat în finala de la 100 de metri

Reacţia lui David Popovici, după ce s-a calificat în finala de la 100 de metri, nu s-a lăsat aşteptată. Campionul olimpic de la 200 de metri e gata să scrie din nou istorie pentru România. Popovici s-a calificat cu al 5-lea timp în finala de la 100 de metri liber.

David Popovici a promis că va da tot ce poate pentru a aduce o nouă medalie României la Jocurile Olimpice de la Paris. Popovici a recunoscut că a avut emoţii în finala de la 200 de metri liber.

„Au fost foarte ok semifinalele. Cel mai important lucru de făcut, adică să mă calific, a fost realizat. După seara de ieri am adormit foarte greu. Oricum m-am culcat foarte târziu pentru că am avut multe chestii de facut, de la masaj, masa pe care am luat.o târziu, test antidoping, nu ştiu ce am mai făcut, dar m-am culcat foarte târziu. O să mă odihnesc cât mai bine. Mâine este ultima cursă de la concursul acesta. Cine ştie. Poate rup.

O să dau tot ce am mai bun şi poate de asta nu o să fiu dezamăgit dacă nu îmi iese cum mă aştept eu în capul meu. Ieri am avut trac. A fost finalul foarte încordat, cu toţii eram extrem de agitaţi şi blocaţi în căpăţânile noastre. Se vede şi pe faţa mea. Nu suntem invincibili. Dar cel care se apropie cel mai mult de a fi invincibil, câştigă. E o surpriză că s-a înotat atât de tare „, a spus David Popovici.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:03

Pan Zhanle, reacţie imediată după scandalul de dopaj din jurul echipei Chinei: „Din mai până în iulie am avut 21 de teste”

11:31

Cum a reacţionat Gigi Becali după ce a aflat că Mircea Lucescu e în pole-position pentru preluarea naţionalei! Sfat pentru FRF

11:30

LIVE TEXTAncuţa Bodnar şi Simona Radiş luptă pentru medalie, la Jocurile Olimpice! Alte trei echipaje din România, în finale

11:13

„Ziceai că e Maradona, era peste tot!” Gigi Becali, impresionat de un jucător, după ce FCSB a învins-o pe Maccabi

11:08

Scandal uriaş după cursa de 100 de metri liber la care David Popovici a luat bronz: „E un trişor. Nu e real ce s-a întâmplat”

11:00

LIVE TEXTTeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Emoţii uriaşe în finalele la canotaj şi gimnastică la Paris

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 3 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 4 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 5 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac 6 Bernadette Szocs a fost eliminată în optimi la Jocurile Olimpice 2024! Românca speră să îşi ia revanşa în concursul la echipe
Citește și