Închide meniul

Plecare importantă de la Red Bull! Anunţul făcut de austrieci: „Contribuţia lui va marca pentru totdeauna istoria echipei”

Alex Masgras Publicat: 1 august 2024, 20:39

Reclamă
Plecare importantă de la Red Bull! Anunţul făcut de austrieci: „Contribuţia lui va marca pentru totdeauna istoria echipei

Pierre Wache, Christian Horner, Helmut Marko şi Jonathan Wheatley / Profimedia

O plecare importantă de la Red Bull a fost anunţată la câteva zile după Marele Premiu al Belgiei. Jonathan Wheatley, directorul sportiv al campioanei la constructori, va părăsi echipa la finalul acestui an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Angajat la Red Bull încă din 2006, Wheatley va deveni şeful celor de la Audi din 2026, atunci când echipa îşi va face debutul în Marele Circ.

Plecare importantă de la Red Bull! Anunţul făcut de austrieci: „Contribuţia lui va marca pentru totdeauna istoria echipei”

Britanicul Jonathan Wheatley, director sportiv al echipei de Formula 1 Red Bull, va părăsi campioana mondială en-titre la sfârşitul anului 2024, pentru a deveni şef al viitoarei echipe Audi, ce se va alinia la startul curselor de F1 din 2026, scrie AFP.

Angajat din 2006 la Red Bull, Wheatley, 57 de ani, a participat la toate marile succese ale companiei austriece, concretizate în şapte titluri mondiale la piloţi (patru pentru Sebastian Vettel din 2010 până în 2013 şi trei pentru Max Verstappen din 2021 până în 2023) şi şase ca producător (2010, 2011, 2012, 2013, 2022, 2023).

„Contribuţia lui (…), mai întâi ca team manager apoi ca director sportiv, va marca pentru totdeauna istoria echipei noastre”, a evidenţiat Christian Horner, într-un comunicat de presă, notează agerpres.ro.

Reclamă
Reclamă 4

Jonathan Wheatley „va rămâne pe poziţia sa actuală la Red Bull până la sfârşitul sezonului 2024”, a spus echipa.

Britanicul va trebui apoi să respecte o perioadă de pauză în 2025, înainte de a se alătura echipei Audi care, deocamdată, nu a confirmat sosirea viitorului său manager.

Formula 1 se va relua pe 25 august, cu Marele Premiu al Olandei, cursa de acasă pentru triplul campion mondial Max Verstappen. Ultima cursă dinaintea pauzei de vară a avut loc în Belgia, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Lewis Hamilton a fost declarat câştigător, după descalificarea coechipierului Geroge Russell.

Reclamă

Cu ce echipă a semnat Carlos Sainz, după plecarea de la Ferrari

Carlos Sainz va face echipă cu Alexander Albon la Williams, din sezonul viitor. La echipa britanică, în acest sezon, a concurat Logan Sargeant, cel care va pleca la finalul stagiunii.

Carlos Sainz s-a declarat extrem de entuziasmat de faptul că va pilota pentru Williams, în sezonul viitor. Acesta a transmis un scurt mesaj pe conturile sale oficiale de socializare.

„Sunt foarte fericit să anunţ faptul că mă voi alătura celor de la Williams, în sezonul viitor. Sunt entuziasmat în legătură cu proiectul echipei şi abia aştept noile provocări”, a fost mesajul postat de Carlos Sainz.

Carlos Sainz se va despărţi de Ferrari după trei sezoane. Acesta a înregistrat trei victorii în Formula 1, reuşind cinci clasări pe podium în total. Ultima cursă câştigată de iberic a fost în acest an, la Melbourne.

În acest moment, Sainz se clasează pe locul cinci, în clasamentul piloţilor din Formula 1, cu 162 de puncte câştigate, după 14 etape disputate. De cealaltă parte, Williams are un sezon dezatruos, şi a acumulat doar patru puncte în clasamentul constructorilor.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:28

Dan Petrescu, prima reacţie după calificarea în turul 3 preliminar Conference League: „La 5-0 e greu să mai zic ceva de cineva”

23:24

Marian Enache şi Andrei Cornea au spus care e secretul medaliei de aur cucerite la Jocurile Olimpice: „Asta ne-a adus aici”

23:21

Cine este FC Astana, adversara Corvinului din turul 3 preliminar al UEFA Conference League

23:04

Costel Gâlcă, prima reacție după ce Universitatea Craiova a fost eliminată din preliminariile Conference League: „Greșeli mari!”

22:55

Cine e Maccabi Petah Tikva, adversara CFR-ului din turul 3 preliminar al UEFA Conference League

22:54

Neman Grodno- CFR Cluj 0-5. Ardelenii au făcut spectacol în Ungaria! Dan Petrescu, în turul 3 preliminar al Conference League

1 FotoAnunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc! 2 AUR pentru România la Jocurile Olimpice! Performanţă uriaşă pentru Andrei Cornea şi Marian Enache! 3 UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Două medalii la canotaj! Bărbosu şi Ghigoarţă s-au clasat pe locurile 17 şi 22 4 Ion Ţiriac l-a caracterizat cu un singur cuvânt pe David Popovici, după ce a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber 5 Reacţia de mare campion a lui David Popovici în faţa lui Pan Zhanle. Chinezul a demolat vechiul record mondial 6 EXCLUSIVDarius Olaru, mesaj războinic înaintea dublei FCSB – Sparta Praga: „Încercăm să-i lovim”. Ce a spus despre accidentare
Citește și