Închide meniul

Plecare importantă de la Red Bull! Anunţul făcut de austrieci: „Contribuţia lui va marca pentru totdeauna istoria echipei”

Alex Masgras Publicat: 1 august 2024, 20:39

Reclamă
Plecare importantă de la Red Bull! Anunţul făcut de austrieci: „Contribuţia lui va marca pentru totdeauna istoria echipei

Pierre Wache, Christian Horner, Helmut Marko şi Jonathan Wheatley / Profimedia

O plecare importantă de la Red Bull a fost anunţată la câteva zile după Marele Premiu al Belgiei. Jonathan Wheatley, directorul sportiv al campioanei la constructori, va părăsi echipa la finalul acestui an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Angajat la Red Bull încă din 2006, Wheatley va deveni şeful celor de la Audi din 2026, atunci când echipa îşi va face debutul în Marele Circ.

Plecare importantă de la Red Bull! Anunţul făcut de austrieci: „Contribuţia lui va marca pentru totdeauna istoria echipei”

Britanicul Jonathan Wheatley, director sportiv al echipei de Formula 1 Red Bull, va părăsi campioana mondială en-titre la sfârşitul anului 2024, pentru a deveni şef al viitoarei echipe Audi, ce se va alinia la startul curselor de F1 din 2026, scrie AFP.

Angajat din 2006 la Red Bull, Wheatley, 57 de ani, a participat la toate marile succese ale companiei austriece, concretizate în şapte titluri mondiale la piloţi (patru pentru Sebastian Vettel din 2010 până în 2013 şi trei pentru Max Verstappen din 2021 până în 2023) şi şase ca producător (2010, 2011, 2012, 2013, 2022, 2023).

„Contribuţia lui (…), mai întâi ca team manager apoi ca director sportiv, va marca pentru totdeauna istoria echipei noastre”, a evidenţiat Christian Horner, într-un comunicat de presă, notează agerpres.ro.

Reclamă
Reclamă 4

Jonathan Wheatley „va rămâne pe poziţia sa actuală la Red Bull până la sfârşitul sezonului 2024”, a spus echipa.

Britanicul va trebui apoi să respecte o perioadă de pauză în 2025, înainte de a se alătura echipei Audi care, deocamdată, nu a confirmat sosirea viitorului său manager.

Formula 1 se va relua pe 25 august, cu Marele Premiu al Olandei, cursa de acasă pentru triplul campion mondial Max Verstappen. Ultima cursă dinaintea pauzei de vară a avut loc în Belgia, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Lewis Hamilton a fost declarat câştigător, după descalificarea coechipierului Geroge Russell.

Reclamă

Cu ce echipă a semnat Carlos Sainz, după plecarea de la Ferrari

Carlos Sainz va face echipă cu Alexander Albon la Williams, din sezonul viitor. La echipa britanică, în acest sezon, a concurat Logan Sargeant, cel care va pleca la finalul stagiunii.

Carlos Sainz s-a declarat extrem de entuziasmat de faptul că va pilota pentru Williams, în sezonul viitor. Acesta a transmis un scurt mesaj pe conturile sale oficiale de socializare.

„Sunt foarte fericit să anunţ faptul că mă voi alătura celor de la Williams, în sezonul viitor. Sunt entuziasmat în legătură cu proiectul echipei şi abia aştept noile provocări”, a fost mesajul postat de Carlos Sainz.

Carlos Sainz se va despărţi de Ferrari după trei sezoane. Acesta a înregistrat trei victorii în Formula 1, reuşind cinci clasări pe podium în total. Ultima cursă câştigată de iberic a fost în acest an, la Melbourne.

În acest moment, Sainz se clasează pe locul cinci, în clasamentul piloţilor din Formula 1, cu 162 de puncte câştigate, după 14 etape disputate. De cealaltă parte, Williams are un sezon dezatruos, şi a acumulat doar patru puncte în clasamentul constructorilor.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:21

LIVE SCORENeman Gordno – CFR Cluj 0-4. Bîrligea a reușit „dubla”! A marcat și Korenica. Dan Petrescu, ca și calificat în turul 3 preliminar

22:20

Simone Biles a depăşit-o pe Nadia Comăneci, după finala la individual compus de la JO 2024! Prestaţie uluitoare la Paris

22:11

LIVE TEXTRijeka – Corvinul Hunedoara 1-0. Sergiu Buş a ratat un penalty! Hunedorenii luptă pentru un nou rezultat istoric

22:05

VIDEODenis Drăguş a marcat primul gol pentru Trabzonspor! Reuşită de senzaţie a atacantului naţionalei în Europa League

21:57

Universitatea Craiova – Maribor 3-2 (3-4 la general). Oltenii, eliminați la limită din preliminariile Conference League

21:48

România – Croaţia, scor 8-11, în al treilea meci din grupa A

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 5 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și