Închide meniul

Cosmin Matei, suspendat 6 luni pentru dopaj! Jucătorul a anunțat că va face recurs: „Sunt foarte dezamăgit!”

Alex Ioniță Publicat: 3 august 2024, 13:34

Reclamă
Cosmin Matei, suspendat 6 luni pentru dopaj! Jucătorul a anunțat că va face recurs: „Sunt foarte dezamăgit!

Cosmin Matei, suspendat 6 luni pentru dopaj!

Cosmin Matei, în timpul unui meci la Sepsi/ Profimedia

Cosmin Matei a fost suspendat 6 luni pentru dopaj! Mijlocașul de la Sepsi și-a aflat pedeapsa, după analiza Agenției Naționale Anti-Doping.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În luna februarie a acestui an, Matei a fost depistat pozitiv cu 5-metilhexan-2-amină, substanță care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular. Controlul la care a fost depistat a fost efectuat după un meci cu Universitatea Craiova, pierdut de Sepsi cu scorul de 1-3.

Cosmin Matei, suspendat 6 luni pentru dopaj!

„Jucătorul echipei Sepsi OSK, Cosmin Matei, a primit decizia Comisiei de Audiere a ANAD privind suspendarea sa pentru o perioadă de şase luni din activitatea sportivă’”, au anunțat oficialii lui Sepsi, după decizia ANAD.

Cosmin Matei s-a declarat revoltat după decizia luată de Agenție și a transmis faptul că va face recurs acesteia.

„Sunt foarte dezamăgit de această decizie. Am colaborat pe deplin cu ANAD, încă de la bun început. Am demonstrat prin intermediul laboratoarelor antidoping autorizate de AMA/WADA şi potrivit cerinţelor acestora, că suplimentul respectiv era contaminat cu substanţa interzisă care a fost găsită în proba mea.

Reclamă
Reclamă 4

Este dezamăgitor pentru că mi s-a părut că situaţia mea a fost înţeleasă. Nu a rămas nimic nelămurit din tot cazul meu şi totuşi primesc această suspendare pentru 6 luni.

Nu înţeleg cum pot fi găsit vinovat, în contextul în care am făcut o serie de analize la laboratoarele autorizate şi am demonstrat că unele flacoane sunt contaminate iar alte flacoane nu conţin substanţa interzisă. Toate sigilate dar din loturi diferite. Practic, e după cum ţi-e norocul”, a spus Matei, citat de clubul Sepsi.

Cosmin Matei: „Mi s-a reproșat că nu am analizat suplimentul”

Cosmin Matei a dezvăluit și ce discuție a avut cu autoritățile Agenției Naționale Anti-Doping. Aceștia i-ar fi transmis jucătorului că ar fi trebuit să testeze suplimentul care i-a adus această suspendare.

Reclamă

”Mi s-a reproşat în faţa Comisiei că nu am analizat suplimentul respectiv înainte de a-l consuma. Am explicat şi au văzut şi dânşii că analiza pentru toate substanţele din lista interzisă ajunge la câteva mii de euro.

Şi chiar şi aşa, dacă ţi se confirmă că un supliment nu este contaminat cu nicio substanţă din lista interzisă, la următoarea dată când cumperi, te poţi trezi că ai nimerit un lot contaminat. Probabil trebuia să fac o analiză de 2.000 de euro la fiecare achiziţie a energizantului de 150 lei. Asta este absurd şi nu înţeleg cum pot fi găsit eu vinovat.

Este efectiv ceva de care nu poţi să te păzeşti. În plus, am demonstrat cu datele tehnice de la meciuri, că nu a existat nicio îmbunătăţire a performanţelor mele fizice, atunci când am consumat acel energizant”, a spus Matei, notează Agerpres.

”Aşteptăm motivarea deciziei ca să înţelegem cum au văzut dânşii lucrurile. Nu pot accepta sub nicio formă această suspendare de 6 luni, chiar dacă ea înseamnă, în limbaj popular, ‘vinovăţie, dar foarte puţină’. Eu sunt vinovat că am avut ghinion. Am văzut şi alţi sportivi în situaţia mea şi marea majoritate suferim de acelaşi lucru, de nenoroc.

În momentul de faţă avocaţii mei pregătesc apelul împotriva acestei decizii şi luni îl vom depune la Comisia de Apel. Sper să se soluţioneze mai repede procedura apelui şi mai ales sper ca de data asta să am mai mult noroc”, a mai transmis Matei.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:33

Andreea Elena Taloş s-a clasat pe locul 10 în finala de triplusalt: „Mi-am îndeplinit cel mai mare vis!”

21:53

FotoNocturna a cedat la Farul – Poli Iaşi! Gică Hagi, criză de nervi la marginea terenului

21:25

„Ce urmează pentru mine?” David Popovici, reacţie sinceră după ce s-a întors acasă cu două medalii de la Jocurile Olimpice 2024

20:52

Prin ce trece Jose Mourinho din cauza lui Istvan Kovacs: „Şi-a pierdut somnul şi are mare anxietate!”. Dezvăluiri din interior

20:51

Ungurii, derapaj după ce Imane Khelif a învins-o pe Luca Hamori la Jocurile Olimpice

20:40

LIVE TEXTFarul Constanța – Poli Iași 2-0. Rivaldinho şi Gabi Iancu au înscris. Meciul, întrerupt din nou din cauza furtunii de la Ovidiu!

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 3 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 7 | România a obţinut două medalii de argint la canotaj 4 Foto„Incompetenţi şi furioşi!” Reacţii fără precedent, după scandalul de dopaj din finala de 100 m liber de la Jocurile Olimpice 5 Dinamo – Gloria Buzău 4-1. „Câinii” au făcut spectacol de ziua lui Cornel Dinu şi sunt pe locul 2 în Liga 1! „Dublă” Politic 6 FotoDavid Popovici, aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România: „E nevoie de bani investiţi în sport”
Citește și