Închide meniul

Legendara Katinka Hosszu, despre David Popovici: „Se gândeşte că e posibil să doboare recordul mondial stabilit de Pan Zhanle”

Bogdan Stănescu Publicat: 5 august 2024, 20:35

Reclamă
Legendara Katinka Hosszu, despre David Popovici: „Se gândeşte că e posibil să doboare recordul mondial stabilit de Pan Zhanle

Legendara Katinka Hosszu, despre David Popovici

David Popovici / Profimedia Images

Legendara Katinka Hosszu a făcut declaraţii despre David Popovici. Katinka Hosszu e multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană. Ea e de părere că David Popovici a obţinut rezultate extraordinare la Jocurile Olimpice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Katinka Hosszu consideră că David Popovici va dori să doboare recordul mondial al lui Pan Zhanle. Chinezul şi-a bătut propriul record mondial în finala la 100 de metri liber de la Jocurile Olimpice.

Legendara Katinka Hosszu, despre David Popovici: „Se gândeşte că e posibil să doboare recordul mondial stabilit de Pan Zhanle”

Sunt sigură că David este mulţumit cu rezultatele sale. Nu-mi imaginez de ce nu ar fi. A fost extraordinar în ambele probe. Faptul că a obţinut un bronz în proba de 100m liber este extraordinar, fiindcă a fost o cursă foarte strânsă, toată lumea a fost la nivel înalt.  Cred că David deja a început să se gândească despre ce va urma pentru el imediat după cursa de 100m, nu a aşteptat să se încheie Jocurile Olimpice – şi anume că este posibil să doboare recordul mondial stabilit de Pan Zhanle.

Cred că asta ne spune faptul că el este un competitor puternic – abia a terminat cursa şi deja s-a gândit la ce urmează. Cred că deja are ochii aţintiţi pe acest record mondial. A spus că oricine îl poate doborî, dar sunt destul de sigură că el va fi cel care va încerca să o facă. Asta cred că urmează pentru el. Sper, de asemenea, că se va odihni puţin, pentru că de multe ori ştiu că eu nu mă odihneam după mari întreceri, dar acum cred că trebuie să se odihnească şi să se bucure de ce a realizat, ca apoi să continue antrenamentele. Încă mai are mult timp la dispoziţie. Are doar 19 ani şi va mai participa la alte ediţii de Jocuri Olimpice”, a declarat Katinka Hosszu pentru eurosport.ro.

Katinka Hosszu are 35 de ani şi a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Jocurile Olimpice. Ea a participat la Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012 şi Rio de Janeiro 2016.

Reclamă
Reclamă 4

La Jocurile Olimpice, David Popovici a câştigat medalia de aur la 200 metri liber şi bronzul la 100 metri liber.

David Popovici, aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România: „E nevoie de bani investiţi în sport”

David Popovici a fost aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România, după ce a cucerit medaliile de aur şi bronz la JO 2024! Înotătorul român a sosit în ţară sâmbătă cu o cursă Tarom, în jurul orei 17:00.

Printre cei care l-au aşteptat pe aeroport pe David Popovici s-a aflat şi Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM) şi medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena (2004).

Reclamă

Mulţumesc că sunteţi aici, că aţi venit, că ne-aţi aşteptat. Eu am tendinţa să mă complic, când vine vorba de dat declaraţii, când ar trebui să răspund întrebărilor mult mai scurt şi la obiect, aşa că de data asta o să fac un efort să spun ceea ce îmi doresc să spun. Vă mulţumesc, mulţumesc tuturor românilor care m-au urmărit, fie lipiţi de televizoare, le mulţumesc celor care au venit în tribună, celor care au crezut în mine, care m-au susţinut.

Aşa cum spunea şi antrenorul meu mai devreme, nu ai cum să o faci fără o echipă foarte bună lângă tine şi dedicată. Acestea fiind spuse, astea sunt medaliile, sunt două bucăţi de metal foarte grele, ele doar atât sunt. Dar pentru aceste două bucăţi de metal foarte grele, unii muncim o viaţă.

Unii reuşesc după 10 ani, alţii după o viaţă întreagă şi alţii niciodată”

Şi eu, la rândul meu, am muncit ani de zile. Unii reuşesc de abia după 10 ani, poate, alţii după o viaţă întreagă şi alţii niciodată. De aceea, este foarte important să îi susţineţi în continuare pe toţi cei care concurează la Jocuri, pe toţi cei ai noştri, şi felicitări celor care au reuşit încă nişte medalii pentru noi, pentru ţară. Vă mulţumesc.

Despre condiţii şi bazine a vorbit antrenorul meu, am vorbit după curse, sunt nişte interviuri pe care mulţi oameni din fruntea ţării ar trebui să le asculte de mai multe ori. Şi pe ale mele, dar şi pe ale antrenorului meu. Într-adevăr, este nevoie de bani investiţi în sport, bani investiţi cu cap la noi în ţară. Mulţumesc şi Hai, România în continuare”, a declarat David Popovici pe aeroportul Otopeni.

Un bazin olimpic din România va purta numele lui David Popovici

Un bazin olimpic din România va purta numele lui David Popovici! Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, vineri, că bazinul olimpic la standarde internaţionale, a cărui construcţie a început în primăvara lui 2024, în zona Borhanci, va purta numele campionului. Numele va fi în onoarea performanţelor obţinute de David Popovici.

Construcţia viitorului bazin olimpic se află în derulare. Costurile estimate ale proiectului sunt de 28 de milioane de euro. Urmează să înceapă lucrările la fundaţie săptămâna viitoare.

Acest bazin olimpic va fi pe trei niveluri şi va putea găzdui diferite competiţii la nivel naţional şi mondial, pentru că are dimensiuni olimpice. În egală măsură, bazinul va fi dedicat sportului de masă, dar şi performanţei. Clujenii merită o astfel de infrastructură şi sunt convins că vor practica înotul. Vor exista gradene pentru 1.000 de spectatori, iar lucrările sunt prognozate a se finaliza la finalul lui 2025. Acest bazin va purta numele lui David Popovici, ca o formă de respect pentru reuşitele lui, pentru România”, a declarat Emil Boc.

Potrivit proiectului, complexul de nataţie care va fi situat în zona Borhaci va include un bazin olimpic de înot de 50 X 25 metri, un bazin olimpic de sărituri de 25 X 12 metri, un bazin de iniţiere şi trei bazine de jacuzzi.

Fondurile necesare construcţiei provin de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, a precizat primarul Emil Boc.

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:42

Viorel Moldovan nu s-a ferit de cuvinte după Rapid – Sepsi 2-2: „Execrabil”! Mesaj despre Marius Şumudică: „E binevenit”

0:24

„Ne-au călcat în picioare, nu legăm trei pase!” Claudiu Petrila, devastat după Rapid – Sepsi 2-2. Care e noul obiectiv al echipei

0:10

„Demisia, demisia!” Galeria Rapidului a început „revoluţia”! Numele antrenorului cerut insistent de ultraşi în Giuleşti!

23:55 5 aug.

Rapid – Sepsi 2-2. Un nou meci de coşmar pentru giuleşteni, care rămân fără victorie în acest sezon din Liga 1!

23:52 5 aug.

Ultimul transfer făcut de Dan Şucu, apariţie surpriză în Giuleşti! Mijlocaşul care vine să scoată Rapidul din criză

23:31 5 aug.

FotoArmand Duplantis şi-a doborât recordul mondial în proba de săritură cu prăjina! Este al nouălea record mondial pentru suedez!

1 FotoNadia Comăneci le-a cerut explicaţii arbitrelor după ce România a ratat dramatic bronzul la sol: „Am fost la arbitra şefă” 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 10 | România, eliminată în optimi la tenis de masă! Emoţii în finalele pe aparate 3 FotoJordan Chiles s-a aşezat în genunchi la festivitatea de premiere, după ce i-a „suflat” bronzul româncei Ana Maria Bărbosu 4 Ana Maria Bărbosu a ratat incredibil medalia de bronz în finala la sol! O contestaţie a lăsat-o în afara podiumului 5 FotoIubita fiului Nadiei Comăneci a atras toate privirile la Jocurile Olimpice. Imagini de senzaţie la Paris 6 Dan Petrescu, devastat după înfrângerea cu U Cluj: „Nu îmi vine să cred”! Ce a spus despre Louis Munteanu, care a debutat la CFR
Citește și