Închide meniul

Recordul olimpic stabilit de Cătălin Chirilă la Jocurile Olimpice 2024 în serii a fost doborât în a doua semifinală

Alex Masgras Publicat: 9 august 2024, 13:33

Reclamă
Recordul olimpic stabilit de Cătălin Chirilă la Jocurile Olimpice 2024 în serii a fost doborât în a doua semifinală

Recordul olimpic stabilit de Cătălin Chirilă la Jocurile Olimpice 2024 în serii a fost doborât în a doua semifinală

Martin Fuksa, la Jocurile Olimpice 2024 / Profimedia

Recordul olimpic stabilit de Cătălin Chirilă la Jocurile Olimpice 2024 în serii a fost doborât în a doua semifinală. Sportivul român a ratat calificarea în finală la canoe simplu masculin pe 1000 de metri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din nefericire, după stabilirea unui nou record olimpic în serii, Chirilă a încheiat pe locul 5 în prima semifinală a zilei. În a doua semifinală, cehul Martin Fuksa, cel care deţine şi recordul mondial, a doborât recordul olimpic stabilit de sportivul român.

Recordul olimpic stabilit de Cătălin Chirilă la Jocurile Olimpice 2024 în serii a fost doborât în a doua semifinală

Cehul Martin Fuksa a doborât, vineri, recordul olimpic al probei de canoe simplu 1.000 m stabilit de Cătălin Chirilă în serii, notează news.ro.

În serii, miercuri, Chirilă a reuşit timpul 3:44.75.

Vineri, Cătălin Chirilă nu a reuşit să se califice în finala pentru medalii, ocupând locul cinci în prima semifinală, astfel că va concura în finala pentru locurile 9-16, de la ora 14.40.

Reclamă
Reclamă 4

În semifinala a doua, cehul Fuksa a ocupat primul loc, cu timpul 3:44.69, astfel că a doborât recordul lui Chirilă.

Finala pentru medalii este programată la ora 14.50.

Finala B este programată la ora 14.40.

Reclamă

Prima explicaţie pentru eşecul lui Cătălin Chirilă la Jocurile Olimpice 2024: „În mod sigur a influenţat rezultatul”

Prima explicaţie pentru eşecul lui Cătălin Chirilă la Jocurile Olimpice 2024 a fost dată de Octavian Morariu. Sportivul român a încheiat pe locul 5 prima semifinală de la canoe simplu masculin pe 1000 de metri, ratând astfel calificarea în finală.

Octavian Morariu, fostul preşedinte al COSR, a dezvăluit la finalul cursei discuţia pe care a avut-o cu preşedintele Federaţiei Internaţionale. Acesta i-a spus lui Morariu că vântul şi valurile au jucat un rol important în semifinala de vineri, fiind prima zi cu o astfel de vreme la Paris, în această competiţie:

„În mod clar vântul a impactat. Vorbeam cu preşedintele Federaţiei Internaţionale şi îmi spunea că e prima zi în care au valuri, valuri destul de mari. În mod sigur a influenţat rezultatul.

Dezamăgit în primul rând pentru Chirilă. Ştiu că îşi dorea foarte mult să participe în finală şi îşi dorea foarte mult să aibă o medalie”, a declarat Octavian Morariu.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:11

Unde îşi va primi Ana Bărbosu medalia de bronz! Anunţul făcut de Comitetul Internaţional, după scandalul de la Jocurile Olimpice

11:50

„Nu sunt aici pentru bârfe!” Neil Lennon, adevărul despre Cristi Săpunaru! Motivul pentru care fundaşul e rezervă la Rapid

11:26

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 16 | Delvine Relin Meringor, locul 7 la maraton. Joan Melly nu a încheiat cursa

11:15

Cum vrea să o convingă Nadia Comăneci pe Sabrina Voinea să continue în gimnastică! Anunţ despre medalia pe care i-o va oferi

11:02

George Pușcaș pleacă de la Genoa! Clubul italian a acceptat oferta pentru atacantul român

10:52

„E nebunie!” Reacţie dură după ce Ianis Hagi a fost trimis la echipa a doua a lui Rangers: „E prea târziu pentru asta!”

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și